Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 09:18 | London, Apr 20 07:18 | New York, Apr 20 03:18
Shanghai, Apr 20 15:18 | Tokyo, Apr 20 16:18 | Sydney, Apr 20 18:18

Ярославський продав черкаський "Азот" Фірташу

Ярославський продав черкаський "Азот" Фірташу




2 березня 2011 в 11:45 - Роман Зайцев


Ярославський продав черкаський "Азот" Фірташу

Власник бізнес-групи DCH Олександр Ярославський продав власнику Groop DF Дмитру Фірташу черкаський "Азот".



Про це "Комментариям" повідомили джерела на вітчизняному хімічному ринку.

За їх словами, сума операції становила від 700 до 800 млн. доларів.

Нагадаємо, раніше в Антимонопольний комітет надійшов запит на дозвіл концентрації за рахунок черкаського "Азоту". Однак, в АМКУ не називали ім‘я потенційного покупця.

У свою чергу власник черкаського "Азоту" Ярославський оцінив завод мінімум в 800 млн. доларів.

За словами експертів, Ярославський мав достатньо підстав диктувати свою ціну можливим покупцям.

По-перше, він володіє великою вагою на внутрішній арені. А по-друге, має кількох впливових бізнес-партнерів в Росії, які можуть надати підтримку у разі спроб недружнього поглинання.

До них традиційно зараховують найбагатших бізнесменів Росії Олега Дерипаску та Романа Абрамовича.

Крім того, в міноритарія "Азоту" несподівано опинилися й інші досить впливові люди, здатні вплинути на результат переговорів.

За даними хоронителя акцій - банк "Аваль", з 2007 року 11,3% акцій "Азоту" записано на російське ВАТ "Сильвініт", яке в парі з "Уралкалий" є найбільшими виробниками калійних добрив в Росії.

Зараз планується об‘єднання цих підприємств, і після цього нова група посяде третє місце у світі за обсягом виробництва з капіталізацією близько 24 млрд. доларів.

Куратором і основним акціонером об‘єднаної компанії, як очікується, стане близький до Кремля Сулейман Керімов.

Тому акціонери "Сильвініту", мають достатньо важелів впливу, щоб при бажанні забезпечити сприятливий розвиток свого міноритарного бізнесу в Україну.

Останнім часом Ярославський розпродає всі активи, які є непрофільними для DCH, орієнтованої на будівництво та спортивну та транспортну інфраструктуру.

Ярославський продав черкаський "Азот" Фірташу


Новини Статті Аналітика
Лукашенко підвищить мито на вивіз калійних добрив Лукашенко підвищить мито на вивіз калійних добрив Фірташ має непогані перспективи захопити український хімпром Фірташ має непогані перспективи захопити український хімпром Огляд вітчизняного фондового ринку за 28.03.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 28.03.2011 від ІГ Сократ
Китайці побудують у Калуші завод калієвих добрив Китайці побудують у Калуші завод калієвих добрив Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Україна: перебіг торгів на фінансових ринках Україна: перебіг торгів на фінансових ринках
Компанія Дмитра Фірташа імпортує газ тільки для себе Компанія Дмитра Фірташа імпортує газ тільки для себе Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Фірташ хоче стати власником контрольного пакету банку Фірташ хоче стати власником контрольного пакету банку "Надра" Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Компанія Фірташа домовилася про прямі поставки газу з Середньої Азії Компанія Фірташа домовилася про прямі поставки газу з Середньої Азії У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ти ніколи не вирішиш проблему, якщо думатимеш так само, як ті, хто її створив.

Альберт Ейнштейн
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті