Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 19 13:31 | London, Apr 19 11:31 | New York, Apr 19 07:31
Shanghai, Apr 19 19:31 | Tokyo, Apr 19 20:31 | Sydney, Apr 19 22:31

В бюджеті Нафтогазу утворюється діра мінімум у 15 млрд. гривень

В бюджеті Нафтогазу утворюється діра мінімум у 15 млрд. гривень




29 листопада 2010 в 12:40 - Уляна Роїк


В бюджеті Нафтогазу утворюється діра мінімум у 15 млрд. гривень

Швейцарський газовий трейдер RosUkrEnergo (RUE) має намір вимагати від НАК Нафтогаз України відшкодування нібито понесених збитків на суму $500 млн. 



Усне слухання в Стокгольмському арбітражі з цього питання повинне відбутися в березні 2011 року.

У статті наголошується, що, незважаючи на національні та виняткові особливості оподаткування НАК, за розмитнення і за повторне прийняття на баланс 11 млрд. куб. м газу з ПСГ України, які потрібно повернути RUE, Міністерство палива та енергетики і Державна митна служба запропонували розстрочити Нафтогазу податкові зобов‘язання.

"За підрахунками експертів прямий збиток бюджету України тільки від таких особливостей оподаткування національної компанії складе 30-35 млрд. грн. Збитки від несплати Нафтогазом тільки двох обов‘язкових податків - ПДВ і податку на прибуток можуть скласти 14-15 млрд. грн (це без штрафу за несплату цих податків).

У результаті таких особливостей оподаткування в бюджеті Нафтогазу утворюється діра мінімум у 15 млрд.грн - дефіцит оборотних коштів. До речі, саме такою цифрою обмежений допустимий дефіцит бюджету НАК згідно з меморандумом України з МВФ. А сума виходить більш ніж солідна - близько 60-65 млрд. грн.


Довідка від порталу ІНВЕСТИЦІЇ орг

8 червня Арбітражний інститут Торгової палати Стокгольма зобов‘язав Нафтогаз повернути RosUkrEnergo 11 млрд. куб м газу і надати додатковий обсяг газу у розмірі 1,1 млрд. куб м як неустойку за порушення умов контракту.

 

В бюджеті Нафтогазу утворюється діра мінімум у 15 млрд. гривень


Новини Статті Аналітика
"Нафтогаз" знову спробує продати на аукціоні бензин за ціною вище ринкової "Нафтогаз" втратить через конфлікт з RUE близько $ 1,1 млрд. та завантажить українську ГТС на найближчі чотири роки Огляд українських ринків за 14.01.2011. Підсумки тижня Огляд українських ринків за 14.01.2011. Підсумки тижня
"Нафтогаз" вперше продав ОВДП на 5 мільярдів приватному банку Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Огляд українських ринків за 11.01.2011. Ринки знаходяться біля історичних максимумів Огляд українських ринків за 11.01.2011. Ринки знаходяться біля історичних максимумів
Уряд до осені планує розробити схему реструктуризації та реорганізації Уряд до осені планує розробити схему реструктуризації та реорганізації "Нафтогазу" Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
"Нафтогаз" збирається закачати 21 мільярд кубометрів газу Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
"Нафтогаз" на біржових торгах не вдалося продати 12,5 тисяч тонн палива У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті