Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 00:06 | London, Apr 25 22:06 | New York, Apr 25 18:06
Shanghai, Apr 26 06:06 | Tokyo, Apr 26 07:06 | Sydney, Apr 26 09:06

Суд заборонив ревізорам перевіряти "Укртатнафту"

Суд заборонив ревізорам перевіряти "Укртатнафту"




30 березня 2011 в 19:40 - Роман Зайцев


Суд заборонив ревізорам перевіряти "Укртатнафту"

Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним рішення Кабміну про включення компанії "Укртатнафта" до переліку суб'єктів господарювання, щодо яких проводиться державний фінансовий аудит.



Про це пише газета "Дело" із посиланням на свої джерела.

Відповідна постанова була прийнята Кабміном Юлії Тимошенко в 2009 році і передбачала, що органи Контрольно-ревізійного управління мають право проводити державний фінансовий аудит окремих господарських операцій компанії, нагадує видання.

У свою чергу, ПАТ "Укртатнафта" звернулося до суду, з вимогою скасувати це рішення.

Представники компанії аргументували в суді свою позицію тим, що підприємство не є суб‘єктом господарювання державного сектору економіки, тоді як підконтрольними ревізорам є ті підприємства, в яких держава має корпоративний пакет акцій у розмірі 100%.

"Господарська діяльність підприємства не підпадає під державний фінансовий контроль, оскільки останнє не використовує державні фінансові ресурси, бюджетні кошти", - ідеться в судових документах.

При цьому позивач стверджує, що не підпадає під суб‘єктний склад осіб, щодо яких проводяться заходи державного фінансового контролю, оскільки є юридичною особою у формі публічного акціонерного товариства, частка (у розмірі 43,054%) в статутному фонді якої належить ЗАТ "Нафтогаз України".

Суд погодився із твердженням позивача, що до 2004 року державі Україна в особі Фонду державного майна України належало 43,054% статутного капіталу товариства (637743210 акцій), але з 2004 року цей пакет акцій був переданий і донині належить юридичній особі - ПАТ "Нафтогаз України".

Тобто, з 2004 року частка держави в статутному фонді ЗАТ "Укртатнафта" взагалі відсутня.

Відповідно, з 2004 року ЗАТ "Укртатнафта" не є суб‘єктом господарювання державного сектору економіки та підконтрольною установою у розумінні ч.1 ст.2 закону "Про державну контрольно-ревізійну службу в Україні".

"За таких умов позов підлягає повному задоволенню", - постановив суд і визнав незаконним і нечинним документ про включення "Укртатнафти" до переліку суб‘єктів господарювання, щодо яких проводиться державний фінансовий аудит окремих господарських операцій.

Суд заборонив ревізорам перевіряти "Укртатнафту"


Новини Статті Аналітика
"Донецьксталь" обіцяє судитися з ДКЦПФР через призупинку обігу акцій Імпортери нафтопродуктів будуть судитися з Мінекономрозвитку Імпортери нафтопродуктів будуть судитися з Мінекономрозвитку Обзор фондового рынка 15.07.2011_Market review Обзор фондового рынка 15.07.2011_Market review
ДКЦПФР заборонила на 12 місяцівторгувати цінними паперами 12 підприємств групи ДКЦПФР заборонила на 12 місяцівторгувати цінними паперами 12 підприємств групи "Донецьксталь" Потенційність підробки від Christie’s Потенційність підробки від Christie’s Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review
Лукашенко заборонив підвищувати ціни Лукашенко заборонив підвищувати ціни Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Обзор фондового рынка 05.07.2011_Market review Обзор фондового рынка 05.07.2011_Market review
Shell оскаржує в суді штраф на 25 мільйонів Shell оскаржує в суді штраф на 25 мільйонів Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Обзор фондового рынка 29.06.2011_Market review Обзор фондового рынка 29.06.2011_Market review
"Укрнафта" розпочала зниження цін на пальне Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Обзор фондового рынка 21.06.2011_Market review Обзор фондового рынка 21.06.2011_Market review

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті