Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 24 14:27 | London, Apr 24 12:27 | New York, Apr 24 08:27
Shanghai, Apr 24 20:27 | Tokyo, Apr 24 21:27 | Sydney, Apr 24 23:27

Російський "Атоменергомаш" придбав українську "Енергомашспецсталь"



27 грудня 2010 в 09:11 - Роман Зайцев


Російський "Атоменергомаш" придбав українську "Енергомашспецсталь"

ВАТ "Атоменергомаш" (входить у ДК "Росатом") закрив операцію з придбання контрольного пакету акцій кіпрської компанії EMSS Holdings, що володіє 92,7% акцій українського ВАТ "Енергомашспецсталь". Про це повідомило журналістам джерело в "Росатомі", яке не стало розкривати суму угоди.



Тим самим "Росатом" зможе розвивати на базі заводу виробництво таких ключових елементів, як корпусне обладнання реакторів, єдиним виробником якого в Росії поки є ВАТ "Іжорські заводи" (входить до групи ОМЗ). Створення аналогічного заводу "з нуля", за його оцінкою, "було б нереальним і обійшлося б у мільярди доларів".

Як зазначило джерело, покупка заводу дозволить впровадити на ньому технології "Росатому" і зробити його конкурентноздатним. "Передати свої ноу-хау чужому заводу ми не ризикнемо", - підкреслив він.

При цьому, за його словами, демонополізація Іжорських заводів дозволить значно знизити вартість корпусного обладнання для реакторів, виробництво якого не тільки є дорогим, але й займає тривалий період - 2-3 роки. "Тепер ми зможемо передати заводу частину замовлень і знати, що вони будуть виконані", - додало джерело.

Нагадаємо, ЗАТ "АЕМ-Технології" (входить в "Атоменергомаш") 30 листопада 2010 р. виграло тендер на постачання устаткування для реактора Балтійської АЕС на загальну суму понад 900 млн руб. У ЗМІ результати конкурсу були названі прецедентом, а представники найбільш передбачуваного переможця - Іжорських заводів - висловлювали здивування підсумками тендеру, посилаючись на відсутність досвіду у конкурента і стверджуючи, що у ОМЗ досить виробничих потужностей для задоволення попиту. У свою чергу представники "Росатому" заявили, що поява конкурента Іжорським заводам позитивно позначиться на ціні продукції.

Завод "Енергомашспецсталь" (Краматорськ, Україна) заснований в 1964 р. в якості базового виробника спеціальних литих і кованих вузлів для підприємств атомного і енергетичного машинобудування.

ВАТ "Атоменергомаш" входить у держкорпорацію "Росатом" і є енергомашинобудівним холдингом, під управлінням якого перебуває понад 30 компаній, що займаються проектуванням, виробництвом, постачанням, монтажем та сервісом основного і допоміжного енергетичного обладнання. Держкорпорація "Росатом" об'єднує понад 250 підприємств і наукових організацій, в числі яких всі цивільні компанії атомної галузі Росії, підприємства ядерного збройового комплексу, науково-дослідні організації і атомний криголамний флот.

Російський "Атоменергомаш" придбав українську "Енергомашспецсталь"


Новини Статті Аналітика
"Смарт-холдинг" готується придбати підприємство "Укргазвидобуток" 10 повчальних випадків, що збагатили інвесторів 10 повчальних випадків, що збагатили інвесторів Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Організатори IPO Яндекса викупили більш ніж п’ять мільйонів акцій Організатори IPO Яндекса викупили більш ніж п’ять мільйонів акцій Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Держава витратила 800 мільйонів на імпортні ліки Держава витратила 800 мільйонів на імпортні ліки Деякі поради інвестору Деякі поради інвестору Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
"Укргазвидобування" витратить 1,3 мільярда на АЗС та нафтобази Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Канадська 3P International Energy купує Канадська 3P International Energy купує "Тисагаз" Венчурний капітал як джерело інноваційних процесів в системі безпеки підприємництва Венчурний капітал як джерело інноваційних процесів в системі безпеки підприємництва I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Світ належить оптимістам, песимісти – тільки глядачі.

Ф.Гізо
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті