Інвестиції.орг

Kyiv, Mar 19 07:03 | London, Mar 19 05:03 | New York, Mar 19 01:03
Shanghai, Mar 19 13:03 | Tokyo, Mar 19 14:03 | Sydney, Mar 19 16:03

Рада вирішила розслідувати діяльність "Лівели" та інших пов’язаних із нею осіб

Рада вирішила розслідувати діяльність "Лівели" та інших пов’язаних із нею осіб




12 травня 2011 в 16:20 - Роман Зайцев


Рада вирішила розслідувати діяльність "Лівели" та інших пов’язаних із нею осіб

Верховна рада створила тимчасову слідчу комісію з питань розслідування обставин і наслідків діяльності на українському ринку нафтопродуктів компанії "Лівела" та інших пов'язаних із нею юридичних осіб.



За прийняття проекту постанови №8407 проголосували 322 депутати, повідомляє агентство "Українські новини".

Основні завдання комісії: визначити одержання повної інформації щодо обставин і наслідків діяльності "Лівели" на ринку нафтопродуктів, установити збитки, які завдано державі через безподатковий імпорт нафтопродуктів, визначити коло осіб, винних у порушеннях чинного законодавства в сфері ведення бізнесу.

До складу комісії увійшли 9 депутатів, її головою обрано Роман Зварича (фракція Блоку "Наша Україна-Народна Самооборона"), а заступником голови - Олексія Кунченка (фракція Партії регіонів).

Термін діяльності комісії - 6 місяців.

Як повідомлялося, Вищий адміністративний суд (ВАС) відмовив Державній податковій службі у перегляді Верховним Судом рішення ВАС від 22 грудня 2010 року, яким було закрите провадження у справі про законність ввезення компанією "Лівела" нафти і нафтопродуктів без сплати акцизу та ПДВ.

Таким чином, компанія зберегла за собою право на безакцизне ввезення нафти, нафтопродуктів та інших товарів.

"Лівела" ввозила нафтопродукти в Україну з липня по грудень 2010 року.

У вересні-жовтні 2010 частка завезених цією компанією в Україну нафтопродуктів досягала 50% від загального обсягу імпорту.

Із грудня 2010 року компанія припинила безподатковий імпорт.

"Лівелі" було дозволено ввезення в Україну товарів без сплати податків на підставі закону "Про іноземні інвестиції" від 1992 року рішенням Автозаводського районного суду Кременчука 19 січня 2004 року (роз‘ясненими постановами цього ж суду від 23 січня 2004 року та 10 серпня 2007 року).

Раніше Антимонопольний комітет заявив, що через ввезення нафтопродуктів без сплати акцизів і ПДВ компанією "Лівела" державний бюджет у 2010 втратив близько 3 млрд. гривень.

АМКУ наприкінці 2010 почав розслідування ситуації із безподатковим ввезенням нафти і нафтопродуктів в Україну.

Рада вирішила розслідувати діяльність "Лівели" та інших пов’язаних із нею осіб


Новини Статті Аналітика
Ціни на пальне в Україні призупинили ріст Ціни на пальне в Україні призупинили ріст В Україні можуть ввести квоти на імпорт автомобілів В Україні можуть ввести квоти на імпорт автомобілів Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
"Нафтогаз" 25 травня проведе аукціон з продажу 12,5 тис. т світлих нафтопродуктів Парламент скасував свідоцтва про реєстрацію підприємця Парламент скасував свідоцтва про реєстрацію підприємця ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
"Нафтогаз" продаватиме бензин з Лисичанського НПЗ в кінці травня Імпортери нафтопродуктів будуть судитися з Мінекономрозвитку Імпортери нафтопродуктів будуть судитися з Мінекономрозвитку Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Верховна рада хоче ввести маркування нафтопродуктiв Верховна рада хоче ввести маркування нафтопродуктiв Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Ціни на пальне в Україні продовжили зростання Ціни на пальне в Україні продовжили зростання Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Як байка, так і життя ціниться не за довжину, а за зміст.

Сенека
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті