Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 24 05:34 | London, Apr 24 03:34 | New York, Apr 23 23:34
Shanghai, Apr 24 11:34 | Tokyo, Apr 24 12:34 | Sydney, Apr 24 14:34

Posco веде переговори щодо купівлі норвезької компанії Elkem

Posco веде переговори щодо купівлі норвезької компанії Elkem




30 серпня 2010 в 13:51 - Уляна Роїк


Posco веде переговори щодо купівлі норвезької компанії Elkem

Posco розглядає можливість поглинання компанії Elkem (Норвегія), виробника кремнію для сонячних батарей, з метою забезпечення місця на швидко зростаючому ринку відновлювальних джерел енергії.  



Posco  - третій за величиною сталевиробник у світі і дуже зацікавлений в підвищенні своїх невиробничих підприємств і особливо в розширенні використання поновлюваних джерел енергії для забезпечення майбутніх темпів зростання.

Elkem, що належать конгломерату Orkla ASA, може коштувати Posco близько 1 млрд. доларів.

Угода з Posco дозволить норвезькому конгломерату позбутися відділу по виробництву кремнію і надасть йому бізнес спрямованості.

"Ми розглядаємо можливість поглинання,"  заявив виконавчий директор Posco в понеділок після підписання угоди про купівлю передової торгівельної фірми Південної Кореї, Daewoo International за 2,8 млн. доларів.

Як повідомляють неназвані джерела, знайомі з цим питанням, обидві сторони найняли інвестиційні банки для консультацій щодо угоди, яка може закінчитись повним поглинанням чи меншою транзакцією.

За цими ж джерелами стало відомо, що інвестиційний банк Moelis & Co, надає консультації компанії Elkem, у свою чергу, Posco найняв Citigroup

Операційний прибуток компанії Elkem, яка виробляє кремній для сонячної енергетики, металургійний кремній, промислові ливарні сплави, вуглець та мікрокремнезем, впав на 18 % у минулому році до 1,18 млрд. доларів.

Що саме планує отримати Elkem від цієї угоди, поки не відомо.
 

Posco веде переговори щодо купівлі норвезької компанії Elkem


Новини Статті Аналітика
НБУ запевняє, що у своп-операціях немає ризику НБУ запевняє, що у своп-операціях немає ризику Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Огляд європейських ринків за 29.03.2011. Різноспрямована динаміка Огляд європейських ринків за 29.03.2011. Різноспрямована динаміка
Білорусь частково перейшла на долар і євро Білорусь частково перейшла на долар і євро Епоха нової резервної валюти Епоха нової резервної валюти Тижневий огляд фінансових ринків України Тижневий огляд фінансових ринків України
Білоруський рубель девальвував на 55% Білоруський рубель девальвував на 55% Слабкий долар може трансформуватися у зростання ринків, що розвиваються Слабкий долар може трансформуватися у зростання ринків, що розвиваються Огляд ринків Американського континенту за 24.03.2011. Прибутки компаній та допомога з безробіття. Огляд ринків Американського континенту за 24.03.2011. Прибутки компаній та допомога з безробіття.
Аналітики очікують ослаблення гривні до позначки 8,05 грн/долар Аналітики очікують ослаблення гривні до позначки 8,05 грн/долар Валютні війни: долар втомився Валютні війни: долар втомився Огляд ринків Американського континенту за 23.03.2011. «Чорне» та звичайне золото. Огляд ринків Американського континенту за 23.03.2011. «Чорне» та звичайне золото.
У Білорусі почалася валютна паніка У Білорусі почалася валютна паніка Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Огляд європейських ринків за 23.03.2011. Дорогоцінні метали все вирішують. Огляд європейських ринків за 23.03.2011. Дорогоцінні метали все вирішують.

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Світ належить оптимістам, песимісти – тільки глядачі.

Ф.Гізо
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті