Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 03:30 | London, Apr 25 01:30 | New York, Apr 24 21:30
Shanghai, Apr 25 09:30 | Tokyo, Apr 25 10:30 | Sydney, Apr 25 12:30

Польща витісняє корпорацію "УкрАвто" зі свого ринку

Польща витісняє корпорацію "УкрАвто" зі свого ринку
Рейтинг: 0
Голосів: 0




1 листопада 2010 в 14:30 - Роман Зайцев


Польща витісняє корпорацію "УкрАвто" зі свого ринку

Корпорація "УкрАвто", підконтрольна Таріелу Васадзе, може зупинити свій польський актив - автомобільний завод Fabrykа Samochodow Osobowych (FSO).  



Усі працівники підприємства - близько 1,8 тис. осіб - попереджені про майбутні масові звільнення, пише газета "Дело".

Як пояснюють в "УкрАвто", іти на крайні заходи корпорацію змушують проблеми, пов‘язані із партнерськими угодами із випуску автомобілів.

"Причиною передбачених звільнень є призупинення з березня 2011 року виробництва на FSO автомобіля Chevrolet Aveo", - пояснила начальник департаменту маркетингових комунікацій "УкрАвто" Ірина Михальова.

Також серед причин, які змусили керівництво FSO готувати масові звільнення, представники української компанії називають політику польського уряду.

"Коли уряди всіх європейських країн підтримують автомобільних виробників, уряд Польщі займає іншу позицію. Польща не зробила вибору на користь збереження автомобільного виробництва ", - зазначає Михальова.

За її словами, не виключено, що до березня 2011 року будуть звільнені усі співробітники FSO, задіяні на виробництві.

Як відомо, контроль над одним із найбільших автомобільних заводів Польщі, варшавською Fabryka Samochodow Osobowych, "УкрАвто" отримала у 2005 році, сконцентрувавши у своїх руках 84,3% акцій підприємства.

Раніше польський завод перебував під контролем південнокорейської корпорації Daewoo, яка налагодила на ньому складання автомобілів Lanos.

Після того як "УкрАвто" стала управляти FSO, компанія заявила про бажання зайнятися на своєму польському активі випуском більш перспективних авто.

У результаті компанія Васадзе налагодила спільне підприємство з американською General Motors, завдяки чому на конвеєрі польського заводу був розпочатий випуск Chevrolet Aveo.

Польща витісняє корпорацію "УкрАвто" зі свого ринку


Новини Статті Аналітика
Польща відкриє в Україні візові центри Польща відкриє в Україні візові центри Польща вирішила ще почекати з переходом на євро Польща вирішила ще почекати з переходом на євро Обзор рынка акций перед открытием дня (13.07.2011) Обзор рынка акций перед открытием дня (13.07.2011)
Україна буде доводити Польщі вигідність Україна буде доводити Польщі вигідність "Одеса-Броди" В Україні можуть ввести квоти на імпорт автомобілів В Україні можуть ввести квоти на імпорт автомобілів Обзор рынка акций перед открытием дня (12.07.2011) Обзор рынка акций перед открытием дня (12.07.2011)
В Україні знову говорять про добудову В Україні знову говорять про добудову "Одеса-Броди" до Польщі Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Обзор рынка акций перед открытием дня (04.07.2011) Обзор рынка акций перед открытием дня (04.07.2011)
Виробництво легкових авто в Україні зросло в 2 рази Виробництво легкових авто в Україні зросло в 2 рази Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Обзор рынка акций перед открытием дня (16.06.2011) Обзор рынка акций перед открытием дня (16.06.2011)
Першу свердловину по видобутку сланцевого газу в Польщі відкриють у жовтні Першу свердловину по видобутку сланцевого газу в Польщі відкриють у жовтні Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Обзор рынка акций перед открытием дня (07.06.2011) Обзор рынка акций перед открытием дня (07.06.2011)

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Світ належить оптимістам, песимісти – тільки глядачі.

Ф.Гізо
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті