Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 18 18:24 | London, Apr 18 16:24 | New York, Apr 18 12:24
Shanghai, Apr 19 00:24 | Tokyo, Apr 19 01:24 | Sydney, Apr 19 03:24

КРУ Запорізької області займеться "тендерними махінаціями" "Дніпроенерго"



3 березня 2011 в 10:50 - Ілона Чіркова


КРУ Запорізької області займеться "тендерними махінаціями" "Дніпроенерго"

У результаті планової перевірки державних закупівель у ВАТ "Дніпроенерго" запорізькі контролери виявили численні порушення вимог законодавства щодо закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти.



Про це повідомляє прес-служба КРУ в Запорізькій області.

В КРУ кажуть, що протягом липня-грудня 2009 р. внаслідок поділу предмета закупівлі на частини, без застосування передбачених законодавством процедур закупівель, підприємство уклало 22 договори з контрагентами на загальну суму 1 669 094,37 грн.

На момент підписання акту контрольного заходу за вказаними договорами фактично сплачено коштів на загальну суму 1 765 702,06 грн..

Також встановлено, що в лютому-травні 2010 р. підприємство за 6 договорів заплатило таку суму, яка перевищила договірну ціну на загальну суму 450 804,47 гривень.

При цьому слід зазначити, що фахівці "Дніпроенерго" уклали 4 договори на закупівлю сталевих труб, у результаті чого практична закупівля перевищила вартість договорів на загальну суму майже 310 тис. грн.

Разом з тим під час проведення контрольного заходу встановлено ще ряд випадків порушень вимог законодавства у сфері закупівель, які призвели до значних збитків; розрахункова сума заподіяного збитку майже 5 млн. грн.

Крім того, порушення вимог законодавства щодо державних закупівель ВАТ "Дніпроенерго" призвело до неправомірного обрання переможців торгів, з якими суспільство уклало договори про закупівлю на загальну суму понад 62 млн. грн.

В КРУ Запорізької області розповіли, що зазначені дії підприємства свідчить про недотримання ним принципів закупівель - об‘єктивної та неупередженої оцінки учасників, а отже і порушенні законодавства.

За результатами перевірки на винних посадових осіб ВАТ "Дніпроенерго" складені протоколи за частиною 1 статті 164-14 КпАП, спрямовані для розгляду та прийняття рішення в Ленінський районний суд Запоріжжя.

Матеріали перевірки направлено до прокуратури області, про її результати також повідомлено УСБУ в Запорізькій області.

КРУ Запорізької області займеться "тендерними махінаціями" "Дніпроенерго"


Новини Статті Аналітика
Пройшла сертифікацію Програма TSLab компанії Пройшла сертифікацію Програма TSLab компанії "Лабораторія Торгових Систем" Формування інноваційної інфраструктури у сфері електроенергетики в західному регіони України Формування інноваційної інфраструктури у сфері електроенергетики в західному регіони України Обзор фондового рынка 18.07.2011_PreMarket Обзор фондового рынка 18.07.2011_PreMarket
"Центренерго" позичить 650 мільйонів в Ощадбанку Формування інноваційної інфраструктури у сфері електроенергетики в західному регіони України Формування інноваційної інфраструктури у сфері електроенергетики в західному регіони України Обзор фондового рынка 15.07.2011_Market review Обзор фондового рынка 15.07.2011_Market review
ВАТ ВАТ "КБ Надра" відновило обіг акцій на УБ НБУ лібералізує валютний ринок НБУ лібералізує валютний ринок Обзор фондового рынка 15.07.2011_Market review Обзор фондового рынка 15.07.2011_Market review
"Дніпрообленерго" у січні-березні отримало 25,6 млн. грн. чистого прибутку Перші кроки Інтернет-трейдера Перші кроки Інтернет-трейдера Обзор рынка акций перед открытием дня (14.07.2011) Обзор рынка акций перед открытием дня (14.07.2011)
Приватизовані обленерго змусять купувати українське вугілля Приватизовані обленерго змусять купувати українське вугілля Фондові майданчики невпевнено розпочали тиждень Фондові майданчики невпевнено розпочали тиждень Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Біржа – це далекобійна гармата... І на біржі оббирають так, як на війні вбивають, не бачиш навіть – хто обібрав тебе.

А.Капюс
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті