Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 02:39 | London, Apr 26 00:39 | New York, Apr 25 20:39
Shanghai, Apr 26 08:39 | Tokyo, Apr 26 09:39 | Sydney, Apr 26 11:39

Компанія Новінського пропонує за Regal Petroleum 77 мільйонів фунтів



23 грудня 2010 в 13:46 - Роман Зайцев


Компанія Новінського пропонує за Regal Petroleum 77 мільйонів фунтів

Energees Management Limited, яка є 100% дочірньою компанією Energees Investments Limited - головної холдингової компанії групи компаній Smart Holding (Смарт-холдинг, контролюється українським бізнесменом Вадимом Новінським), опублікувала на Лондонській фондовій біржі офіційну пропозицію про купівлю британської нафтогазової компанії з активами в Україні Regal Petroleum plc за GBP77 млн ($121,5 млн) грошовими коштами.



Як йдеться в повідомленні холдингу, підготовленого на підставі біржового повідомлення, Energees Investments Limited пропонує викупити акції за ціною 24 пенси. Пропозиція буде відкрита для акцептування до 13:00 (за лондонським часом) 24 січня 2011 року.

При цьому уточнюється, що запропонована ціна викупу акцій Regal Petroleum містить 92% премії до ціни закриття торгів у 12,5 пенса за акцію Regal Petroleum 24 листопада 2010 року (останній робочий день перед початком періоду пропозиції), 30% премії до ціни закриття торгів у 18,5 пенса за акцію Regal Petroleum 9 грудня 2010 року (останній робочий день перед датою анонсування пропозиції) і 56% премії до середньої ціни закриття торгів у 15,4 пенса за акцію Regal Petroleum протягом місяця до початку періоду пропозиції.

Також в Смарт-холдингу наголошують, що пропозиція Energees Management залишається єдиною, яку зроблено акціонерам компанії Regal Petroleum plc.

Energees Management Limited нагадує, що 13 грудня 2010 року компанія Heamoor Limited заявила про те, що вона розглядає питання про можливість оголошення своєї пропозиції акціонерам Regal Petroleum про викуп акцій за готівкові кошти або об'єднання активів з Regal Petroleum. Однак Heamoor Limited більше ніяких заяв з того часу не робила. Більше того, Heamoor Limited офіційно повідомила, що її заява не означає, що офіційну пропозицію буде зроблено.

У свою чергу, 10 грудня 2010 року Energees Investments і Regal Petroleum оголосили, що досягли домовленості про умови потенційної пропозиції акціонерам Regal Petroleum про викуп акцій. Дані умови пропозиції були схвалені радою директорів Regal Petroleum.

"Купівля Regal розширить портфель активів Смарт-холдингу у сфері видобутку газу в Україні і сформує важливу платформу для подальшого просування на шляху до створення ринкового лідера серед незалежних гравців у нафтогазовидобуванні (E & P)", - раніше прокоментував пропозицію директор Energees Investments і генеральний директор (CEO) Смарт-холдингу Олексій Пертін.

За його словами, це придбання дозволить Смарт-холдингу продовжити отримувати вигоду з привабливого потенціалу, який полягає в подальшій консолідації малих газових компаній в компанії середнього розміру, просуваючи конкретні інтереси групи в інвестиціях в металургію, розробку надр та видобуток природного газу. Фінансовим радником покупця виступає UBS, продавця - BofA Merrill Lynch.

Група компаній Smart Holding є однією з найбільших і диверсифікованих груп компаній в Україні. Група інвестує в розвиток проектів у різних галузях, у тому числі в гірничо-металургійному комплексі і видобутку нерудних матеріалів.

Група компаній Smart Holding бере участь у проектах, як стратегічний інвестор, так і як міноритарний акціонер. Найбільша стратегічна інвестиція групи компаній Smart Holding - 25% Метінвесту, міжнародної вертикально інтегрованої гірничо-металургійної групи, що об'єднує 23 підприємства в Україні, Європі та США.

Основними нафтогазовими активами Regal є Мехедівсько-Голотовщинське і Свиридівське (SV) газоконденсатні родовища (обидва - Полтавська обл.). У кінці жовтня 2010 року у Regal виникли ускладнення при бурінні свердловини SV-69 (Свиридівське родовище): при спробі вилучення бура із свердловини його нижня частина застрягла. Компанія також оголосила, що рівень видобутку в Україні виявився нижчим, а сама розробка - складніша, ніж очікувалося.

Згідно з травневим повідомленням Regal, за результатами переоцінки її доведені і ймовірні запаси на початок поточного року знизилися  порівняно з даними 2005 року на 10,5% - до 151,3 млн барелів нафтового еквівалента (MМboe), в тому числі конденсату - 17,8 млн барелів (MMbbls), газу - 755,6 млн куб. футів (MMscf), або 133,5 MМboe. Компанія уточнювала, що обсяг доведених запасів становив 40,9 MМboe, ймовірних - 110,4 MМboe, тоді як можливих - 102,4 Mmboe.

Добовий видобуток Regal на 1 квітня 2010 року становив 2,537 тис. барелів нафтового еквівалента (boepd), у тому числі 353,74 тис. куб. м природного газу і 72,5 куб. м конденсату, що на 22,4% перевищувало показник на початок січня цього року. Однак до 20 липня видобуток впав до 1,930 тис. boepd.

При цьому компанія анонсувала завершення робіт на двох перспективних свердловинах MEX-120 і SV-глибиною 5,37 тис. м і 4,89 тис. м відповідно, однак цьому завадили проблеми з ліцензіями.

Regal Petroleum через проблеми з регулятивними органами призупинила видобуток вуглеводнів в Україні. Regal в січні-червні 2010 року отримала чистий прибуток $ 3,84 млн, тоді як аналогічний період 2009 року вона завершила з чистим збитком $ 7,57 млн. Доходи компанії зросли на 83,6% - до $15,94 млн, а валовий прибуток збільшився на 89,6% - до $ 10,7 млн.

Операційний прибуток Regal Petroleum за перше півріччя склав $ 3,41 млн  порівняно зі збитком $ $6,01 млн за аналогічний період минулого року.

Як повідомлялося, британська нафтогазова Regal Petroleum з активами в Україні рекомендувала своїм акціонерам продати компанію структурі контрольованого українським бізнесменом Вадимом Новінським Смарт-холдингу за $ 121,5 млн. Раніше Regal Petroleum заявила, що перебуває у фінальній стадії переговорів про продаж за орієнтовну суму близько $ 120 млн . Потім компанія повідомила, що пропозиція структури Смарт-холдингу Energees Investments знайшла одноголосну підтримку ради директорів. Запропонована ціна купівлі - 24 пенси за одну акцію - на 30% перевищує ціну закриття на торгах 9 грудня.

Разом з тим структура ще одного українського бізнесмена Віктора Пінчука, компанія Heamoor Limited, оголосила про плани альтернативної, "більш привабливої" для акціонерів Regal Petroleum пропозиції купівлі. За даними Heamoor, придбання цього активу вдало доповнить в Україні вже наявний нафтовидобувний актив в особі компанії Geo-Alliance.

Компанія Новінського пропонує за Regal Petroleum 77 мільйонів фунтів


Новини Статті Аналітика
Конфедерація будівельників України запропонувала новий варіант містобудівного кадастру Конфедерація будівельників України запропонувала новий варіант містобудівного кадастру Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
ЄС пропонує Україні вибрати Митний союз, чи зону вільної торгівлі ЄС пропонує Україні вибрати Митний союз, чи зону вільної торгівлі Дослідження сутності поняття Дослідження сутності поняття "Економічна рівновага" ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
В найближчий рік понад 10 українських компаній вийдуть на фондові ринки В найближчий рік понад 10 українських компаній вийдуть на фондові ринки НБУ лібералізує валютний ринок НБУ лібералізує валютний ринок Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Московський аеропорт Домодєдово хоче провести IPO на Лондонській фондовій біржі Московський аеропорт Домодєдово хоче провести IPO на Лондонській фондовій біржі Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Кабмін пропонує знизити акциз на бензин на 50 євро Кабмін пропонує знизити акциз на бензин на 50 євро Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті