Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 16 18:13 | London, Apr 16 16:13 | New York, Apr 16 12:13
Shanghai, Apr 17 00:13 | Tokyo, Apr 17 01:13 | Sydney, Apr 17 03:13

Російські банки купують акціонера "Української біржі"

Російські банки купують акціонера "Української біржі"




2 лютого 2011 в 11:45 - Роман Зайцев


Російські банки купують акціонера "Української біржі"

ММВБ вдалося досягти домовленості з акціонерами РТС про викуп у них контрольного пакету акцій біржі.



До складу групи РТС входять: ЗАТ "Кліринговий центр РТС", НКО "Розрахункова палата РТС", ЗАТ "Депозитарно-клірингова компанія", ВАТ "Українська біржа", ТОВ "Український центральний контрагент", АТ "Товарна біржа "ЕТС", "КЦ ЄТС", ВАТ "Санкт-Петербурзька біржа", ЗАТ "СКРИН", ТОВ "РТС-тендер".

Головною компанією групи є ВАТ "Фондова біржа РТС", повідомляє агентство "Інтерфакс-АФІ" з посиланням на джерела на фінансовому ринку.

"Попередня домовленість досягнута", - підтвердило одне з джерел у фінансових колах.

Великі акціонери РТС дали згоду на продаж акцій біржі, виходячи з її оцінки в 1,15-1,2 млрд. долара.

Як повідомив один зі співрозмовників агентства, інші акціонери біржі зможуть продати свої пакети акцій РТС на тих же умовах, що і ті, на яких продають великі власники.

Основними акціонерами РТС виступають "Трійка Діалог" - 10%, "КІТ Фінанс" - 10%, Альфа-банк - 9,6%, "Атон" - 9,8%, "Дойче Сек‘юрітіз" - 9% , "Ренесанс Брокер" - 8,2%, в номінальному утриманні ING і Citibank - відповідно 11,4% і 5,5%.

Є серед акціонерів біржі та закордонні інвестфонди, зокрема, Da Vinci Capital і Artio.

ММВБ підвищила оцінку РТС до 1,15 млрд. долара із початкових 750 млн. і запропонувала 35% заплатити живими грошима, решта - конвертувати в акції ММВБ з коеефіціентом 1:3.

Крім того, ММВБ запропонувала акціонерам РТС опціон на викуп конвертованого пакету акцій ММВБ в 2013 році з премією 25%.

Найбільшим акціонером ЗАТ "ММВБ" є ЦБ РФ, якому належить 29,8% статутного капіталу.

Значні пакети належать ВЭБу, Сбербанку і ВТБ - сукупна частка ЦБ і держбанків - 56,7%.

Група компаній РТС - вертикально інтегрований холдинг, який здійснює повний комплекс послуг з організації торгів цінними паперами та похідними фінансовими інструментами.

Біржа була заснована брокерськими компаніями і банками. У липні 1995 року стартували торги цінними паперами на класичному ринку.
Загальний обсяг торгів на всіх ринках групи РТС в 2010 році зріс порівняно з 2009 роком на 94,38% і становив 1,55 трлн. долара.

Російські банки купують акціонера "Української біржі"


Новини Статті Аналітика
Пройшла сертифікацію Програма TSLab компанії Пройшла сертифікацію Програма TSLab компанії "Лабораторія Торгових Систем" Деякі поради інвестору Деякі поради інвестору Обзор фондового рынка 14.07.2011_PreMarket Обзор фондового рынка 14.07.2011_PreMarket
Янукович ветував зміни до закону про фондовий ринок Янукович ветував зміни до закону про фондовий ринок Окремі аспекти правового статусу компанії з управління активами інституту спільного інвестування Окремі аспекти правового статусу компанії з управління активами інституту спільного інвестування Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review
Nasdaq і ICE відмовилися від придбання NYSE Nasdaq і ICE відмовилися від придбання NYSE Цільові облігації у фінансовому механізмі формування житлового фонду Цільові облігації у фінансовому механізмі формування житлового фонду Обзор фондового рынка 17.06.2011_PreMarket Обзор фондового рынка 17.06.2011_PreMarket
"Центренерго" позичить 650 мільйонів в Ощадбанку Розвиток інвестиційної діяльності: стратегії і умови їхньої реалізації Розвиток інвестиційної діяльності: стратегії і умови їхньої реалізації Обзор фондового рынка 16.06.2011_PreMarket Обзор фондового рынка 16.06.2011_PreMarket
ВАТ ВАТ "КБ Надра" відновило обіг акцій на УБ Сучасні підходи до оцінювання ефективності інноваційної діяльності машинобудівних підприємств Сучасні підходи до оцінювання ефективності інноваційної діяльності машинобудівних підприємств Огляди європейських ринків Огляди європейських ринків

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті