Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 18 09:57 | London, Apr 18 07:57 | New York, Apr 18 03:57
Shanghai, Apr 18 15:57 | Tokyo, Apr 18 16:57 | Sydney, Apr 18 18:57

Google витратить мільярди доларів на підводні електрокабелі



12 жовтня 2010 в 20:35 - Христина


Google витратить мільярди доларів на підводні електрокабелі

Google і японська компанія Marubeni інвестують кілька мільярдів доларів на прокладку підводних електрокабелів, які будуть доставляти вироблювану морським вітром енергію на Атлантичне узбережжя США. Також у проекті візьмуть участь швейцарський акціонерний фонд Good Energies Investment і обслуговуюча компанія Atlantic Grid Development LLC, передає Agence France-Presse. При цьому частка Google складе 37,5 відсотка, а Marubeni - 15 відсотків.  



В офіційному блозі Google повідомляється, що кабелі будуть протягнуті на відстань 350 миль вздовж узбережжя. Виробленою вітряними турбінами у відкритому океані електроенергією будуть забезпечуватися штати Делавер, Меріленд, Вірджинія і Нью-Джерсі. Передбачувана потужність турбін складе 6 тисяч мегават. Це приблизно 60 відсотків від усієї вітряної електроенергії, отриманої в США за минулий рік, уточнюють у блозі.

У компанії Marubeni повідомляють, що загальні інвестиції в підприємство складуть декілька сотень мільярдів єн (декілька мільярдів доларів). Токійська газета "Nikkei business daily", на яку посилається AFP, називає суму в 5 мільярдів доларів.

Також в японській компанії заявили, що створення проекту, названого Atlantic Wind Connection, буде розділено на п’ять етапів, перший з яких завершиться в 2016 році. Він обійдеться в 1,3 мільярда доларів, і буде забезпечувати передачу 1,5 тисячі мегават електроенергії.

Новий проект створить тисячі робочих місць, задовольнить потребу в "чистій електроенергії", а також підвищить надійність електромереж середньоатлантичного регіону, йдеться в блозі Google.

Проект вже отримав схвалення з боку держави, відзначають в Google.

У 2007 році Google анонсував намір вкластися в поновлювані джерела енергії, випустивши безкоштовне програмне забезпечення, яке дозволяє контролювати витрату електроенергії.

 

Google витратить мільярди доларів на підводні електрокабелі


Новини Статті Аналітика
В Google Maps з’явилися перші підводні панорами В Google Maps з’явилися перші підводні панорами 10 повчальних випадків, що збагатили інвесторів 10 повчальних випадків, що збагатили інвесторів Щотижнева статистика публІчних ІСІ:  31.03-06.04.11 р. Щотижнева статистика публІчних ІСІ: 31.03-06.04.11 р.
"Газпром" і Японія вкладуть 7 мільярдів в зріджений газ Принцип інвестора венчурних проектів або бізнес-ангела Принцип інвестора венчурних проектів або бізнес-ангела Щомісячний огляд діяльності публічних ІСІ в Україні - березень 2011 року Щомісячний огляд діяльності публічних ІСІ в Україні - березень 2011 року
Клюєв запрошує іспанські гроші в українське село Клюєв запрошує іспанські гроші в українське село Актуальні напрями інвестиційних проектів Актуальні напрями інвестиційних проектів Аналітичний огляд ринку спільного інвестування у 4 кварталі 2010 року Аналітичний огляд ринку спільного інвестування у 4 кварталі 2010 року
Клюєв закликає в Україну німецьких інвесторів Клюєв закликає в Україну німецьких інвесторів Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших УАІБ: Щотижнева статистика публічних ІСІ (відкриті, інтервальні, закриті фонди). 17.03-23.03.11 р. УАІБ: Щотижнева статистика публічних ІСІ (відкриті, інтервальні, закриті фонди). 17.03-23.03.11 р.
ДТЕК планує інвестувати у вугледобувну і енергетичну галузі 20 млрд. доларів ДТЕК планує інвестувати у вугледобувну і енергетичну галузі 20 млрд. доларів Вплив фінансової стійкості банківської системи на ефективність функціонування національної інноваційної інфраструктури Вплив фінансової стійкості банківської системи на ефективність функціонування національної інноваційної інфраструктури УАІБ: Щотижнева статистика публічних ІСІ (відкриті, інтервальні, закриті фонди). 10.03-16.03.11 р. УАІБ: Щотижнева статистика публічних ІСІ (відкриті, інтервальні, закриті фонди). 10.03-16.03.11 р.

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Біржа – це далекобійна гармата... І на біржі оббирають так, як на війні вбивають, не бачиш навіть – хто обібрав тебе.

А.Капюс
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті