Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 15:46 | London, Apr 25 13:46 | New York, Apr 25 09:46
Shanghai, Apr 25 21:46 | Tokyo, Apr 25 22:46 | Sydney, Apr 26 00:46

Google розробляє власний індекс споживичих цін

Google розробляє власний індекс споживичих цін
Рейтинг: 0
Голосів: 0




12 жовтня 2010 в 16:10 - Роман Зайцев


Google розробляє власний індекс споживичих цін

Американський інтернет-гігант Google веде розробку методики розрахунку власного індексу споживчих цін, заснованого на даних інтернет-магазинів.  



Індекс з часом може стати реальною альтернативою офіційним статистичними даними, пише газета Financial Times, передає "Інтерфакс".

Перевагою Google Price Index (GPI) є швидкість збору та обробки даних, які надходять в систему в режимі реального часу.

В даний час основним індикатором інфляції в США є дані міністерства праці - індекс CPI (Consumer Price Index), який розраховується на основі вручну зібраних в магазинах країни даних і який виходить зі значним відставанням.

Google поки не прийняв рішення про публікацію GPI, заявив головний економіст Google Хел Веріан.

Представник компанії також зазначив, що GPI поки не може служити безпосередній альтернативою CPI, оскільки спектр продуктів, які купуються через всесвітню мережу, відрізняється від тих, які можна знайти на полицях звичайних магазинів.

Так, наприклад, витрати на ведення домашнього господарства становлять близько 40% CPI і лише 18% GPI.

Google розробляє власний індекс споживичих цін


Новини Статті Аналітика
В Google Maps з’явилися перші підводні панорами В Google Maps з’явилися перші підводні панорами 10 повчальних випадків, що збагатили інвесторів 10 повчальних випадків, що збагатили інвесторів Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.04.2011. Китай публікує дані про високі темпи інфляції Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.04.2011. Китай публікує дані про високі темпи інфляції
Ціни на харчі до 2030 року зростуть удвічі Ціни на харчі до 2030 року зростуть удвічі Принцип інвестора венчурних проектів або бізнес-ангела Принцип інвестора венчурних проектів або бізнес-ангела Огляд ринків Американського континенту за 22.03.2011. Привиди повертаються. Огляд ринків Американського континенту за 22.03.2011. Привиди повертаються.
Мінекономіки Білорусі чекає розгону інфляції до 33-39% Мінекономіки Білорусі чекає розгону інфляції до 33-39% Деякі поради інвестору Деякі поради інвестору Огляд європейських ринків за 22.03.2011. Боргова криза не зникає. Огляд європейських ринків за 22.03.2011. Боргова криза не зникає.
Google розміщує дебютний випуск облігацій Google розміщує дебютний випуск облігацій Управління інвестиційними ризиками підприємства Управління інвестиційними ризиками підприємства Огляд ринку банківських депозитів в Україні в лютому Огляд ринку банківських депозитів в Україні в лютому
Ціни на овочі продовжують бити рекорди Ціни на овочі продовжують бити рекорди Практична цінність маркетингу у формуванні попиту на інновації: світовий і вітчизняний досвід Практична цінність маркетингу у формуванні попиту на інновації: світовий і вітчизняний досвід Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.02.2011. І знову Китай Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.02.2011. І знову Китай

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті