Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 19 20:06 | London, Apr 19 18:06 | New York, Apr 19 14:06
Shanghai, Apr 20 02:06 | Tokyo, Apr 20 03:06 | Sydney, Apr 20 05:06

Goldman Sachs може повернути $5 млрд Уоррену Баффетту

Goldman Sachs може повернути $5 млрд Уоррену Баффетту




21 жовтня 2010 в 15:28 - Христина


Goldman Sachs може повернути $5 млрд Уоррену Баффетту

Інвестбанк Goldman Sachs Group Inc. розглядає можливість повернення $5 млрд, отриманих від Berkshire Hathaway Inc., які врятували компанію від серйозних проблем у розпал світової фінансової кризи. Про це в четвер повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на обізнані джерела.  



Про грошове вливання Berkshire, що належить знаменитому інвесторові Уоррену Баффетту, в Goldman Sachs було оголошено у вересні 2008 року, що стало свого роду "вотумом довіри" для компанії і допомогло їй залучити додаткові $5 млрд всього через день, незважаючи на хаосна ринках, який обрушував акції банку.

У Goldman Sachs є опціон на викуп привілейованих акцій, що знаходяться у володінні Berkshire на суму $5,5 млрд, хоча це і потягне за собою штраф в $1,6 млрд і потребує схвалення з боку Федрезерву.

Перш ніж зважитися на допомогу Goldman Sachs, Баффетт відхилив прохання про підтримку з боку інших великих гравців Уолл-стріт. Тим не менш, банку були виставлені досить жорсткі умови надання ліквідності, що, як вважають аналітики, і спонукало почати розглядати питання про повернення інвестицій.

Так, угода гарантує покупцеві 10% від дивідендів, а продавцеві - право викупу проданого пакету за умови 10% премії. Goldman Sachs вже витратив на виплати дивідендів близько одного трильйона доларів, що еквівалентно $1,3 млн на день або $15 в секунду.

Фондування на борговому ринку стає все більш доступним, і Goldman Sachs зможе за рахунок цього поповнити капітал, відзначає WSJ.

Крім того, повернення інвестицій зніме заборону, що накладається на продаж топ-менеджерами Goldman Sachs більше 10% приналежних їм акцій.

 

Goldman Sachs може повернути $5 млрд Уоррену Баффетту


Новини Статті Аналітика
Організатори IPO Яндекса викупили більш ніж п’ять мільйонів акцій Організатори IPO Яндекса викупили більш ніж п’ять мільйонів акцій 10 повчальних випадків, що збагатили інвесторів 10 повчальних випадків, що збагатили інвесторів Обзор фондового рынка 14.07.2011_PreMarket Обзор фондового рынка 14.07.2011_PreMarket
"Газпром" і Японія вкладуть 7 мільярдів в зріджений газ Принцип інвестора венчурних проектів або бізнес-ангела Принцип інвестора венчурних проектів або бізнес-ангела Обзор фондового рынка 07.06.2011_PreMarket Обзор фондового рынка 07.06.2011_PreMarket
Клюєв запрошує іспанські гроші в українське село Клюєв запрошує іспанські гроші в українське село Актуальні напрями інвестиційних проектів Актуальні напрями інвестиційних проектів Щотижнева статистика публІчних ІСІ:  31.03-06.04.11 р. Щотижнева статистика публІчних ІСІ: 31.03-06.04.11 р.
Клюєв закликає в Україну німецьких інвесторів Клюєв закликає в Україну німецьких інвесторів Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Щомісячний огляд діяльності публічних ІСІ в Україні - березень 2011 року Щомісячний огляд діяльності публічних ІСІ в Україні - березень 2011 року
ДТЕК планує інвестувати у вугледобувну і енергетичну галузі 20 млрд. доларів ДТЕК планує інвестувати у вугледобувну і енергетичну галузі 20 млрд. доларів Деякі поради інвестору Деякі поради інвестору Аналітичний огляд ринку спільного інвестування у 4 кварталі 2010 року Аналітичний огляд ринку спільного інвестування у 4 кварталі 2010 року

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті