Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 16 09:30 | London, Apr 16 07:30 | New York, Apr 16 03:30
Shanghai, Apr 16 15:30 | Tokyo, Apr 16 16:30 | Sydney, Apr 16 18:30

Chevron оскаржить судове рішення про накладення штрафу в $9,5 млрд.

Chevron оскаржить судове рішення про накладення штрафу в $9,5 млрд.




14 березня 2011 в 11:40 - Роман Зайцев


Chevron оскаржить судове рішення про накладення штрафу в $9,5 млрд.

Американський нафтовий концерн Chevron подав протест проти рішення еквадорського суду про накладення на компанію штрафу в розмірі $9,5 млрд. за забруднення великих територій в лісах Амазонії, передає BBC.



Керівництво Chevron звинуватило адвокатів і активістів різних груп, що виступають на захист тубільних племен, котрі розв‘язали судову тяжбу, в "підкупі правосуддя".

За словами представників Chevron, "у справі міститься безліч фактичних і юридичних помилок".

Між тим, позивачі наполягають, що нафтова компанія зіпсувала умови середовища існування для багатьох жителів басейну Амазонки: зіпсовані зернові культури, почастішали випадки неврожаю, гине худоба, значно почастішали випадки ракових захворювань серед місцевого населення, знищені великі райони джунглів.

Сторона звинувачення наполягає, що компанія Texaco, що об‘єдналася з Chevron в 2001 р., зливала мільярди літрів токсичних речовин у річки та сховища, абсолютно не пристосовані для зберігання хімікатів.

Всього, за даними позивачів, за 20 років - з 1972 по 1992 рр. - у річки та водойми амазонських лісів потрапило 68 млрд літрів токсинів.

Судові слухання розпочалися у 2003 р. після майже десятирічного розгляду справи в американських судах, поки, нарешті, у США не було прийнято рішення про те, що процес повинен відбутися в Еквадорі.

У заяві Chevron говориться, що компанія має намір звернутися як в американські суди, так і в міжнародний трибунал, щоб визнати рішення еквадорського суду неправомірним.

Компанія не приступить до виплати багатомільярдного штрафу, поки триває процедура оскарження, а це, говорять юристи, може розтягнутися на кілька років.

Chevron оскаржить судове рішення про накладення штрафу в $9,5 млрд.


Новини Статті Аналітика
Shell оскаржує в суді штраф на 25 мільйонів Shell оскаржує в суді штраф на 25 мільйонів Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
АМКУ оштрафував АМКУ оштрафував "гречаного" монополіста Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
АМКУ оштрафував АМКУ оштрафував "Хенкель Україна" на 30 тисяч за неправдиву рекламу Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Росія може оштрафувати Visa і MasterCard на 17 млрд доларів Росія може оштрафувати Visa і MasterCard на 17 млрд доларів Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
АМКУ оштрафував АМКУ оштрафував "Львівські автомобільні заводи" на 60 тисяч гривень У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті