Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 24 10:04 | London, Apr 24 08:04 | New York, Apr 24 04:04
Shanghai, Apr 24 16:04 | Tokyo, Apr 24 17:04 | Sydney, Apr 24 19:04

BHP не встигає придбати Potash Corp в 2010 р.

BHP не встигає придбати Potash Corp в 2010 р.




21 вересня 2010 в 14:16 - Христина


BHP не встигає придбати Potash Corp в 2010 р.

Гірничодобувний гігант BHP Billiton, швидше за все, не домовиться про придбання канадського виробника добрив Potash Corp в цьому році через позиції канадської влади.  



ВНР продовжила дію пропозиції акціонерам Potash до 18 листопада після того, як антимонопольний регулятор Канади запросив додаткову інформацію про угоду. У серпні рада директорів Potash відхилила пропозицію BHP про покупку за $38,6 мільярда, або $130 за акцію, і ВНР намагається провести вороже поглинання, запропонувавши таку ж суму безпосередньо акціонерам канадської компанії.

За словами джерел, влада Китаю доручила державним компаніям провести переговори з інвестиційними банками про спільну подачу заявки на придбання Potash, щоб запобігти його поглинання BHP. Китайська державна компанія з виробництва хімікатів Sinochem Corp вела переговори з сінгапурським інвестиційним фондом Temasek про формування консорціуму для спроби поглинання Potash, повідомляли джерела.

Однак генеральний директор ВНР Маріус Клопперс сказав, що у Potash немає інших пропозицій, і що його компанія не планує переглядати запропоновану суму.

"Ми не плануємо змінювати єдину на сьогоднішній день пропозицію, - заявив Клопперс. - Я чув безліч чуток про китайські пропозиції, але насправді зараз на столі лише одна реальна пропозиція - наша".

ВНР не виключає можливості подальшого продовження дії пропозиції, повідомило джерело, знайоме з ситуацією.

Клопперс у понеділок зустрівся з прем’єром канадської провінції Саскачеван, де базується Potash, і не отримав його схвалення на угоду.

"Ми дуже ретельно розглянемо це питання. Поки я не бачу в цій угоді вигоди для Саскачевану", - сказав після зустрічі прем’єр провінції Бред Уолл.

Potash дає роботу тисячам канадців і є важливим джерелом доходів у казну провінції. Влада Саскачевана стурбовані бажанням ВНР продавати добрива самостійно, а не через консорціум Canpotex, що займається експортом канадських калійних добрив. Влада побоюється, що це призведе до зниження цін і доходів провінції.

"З самого початку склалося враження, що це буде тривалий процес, - сказав аналітик Constellation Capital Management Пітер Чілтон. - У певному сенсі, чим довше він протриває, тим краще для УНР, так як напруга спадатиме. Але якщо з’являться інші претенденти, наприклад Китай, це буде інша історія ".

 

BHP не встигає придбати Potash Corp в 2010 р.


Новини Статті Аналітика
Квартальний прибуток Vale збільшився вчетверо Квартальний прибуток Vale збільшився вчетверо Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Rio Tinto продовжила пропозицію про придбання Riversdale за $3,9 млрд. Rio Tinto продовжила пропозицію про придбання Riversdale за $3,9 млрд. Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
BHP має намір продати вугільні активи в Південній Африці BHP має намір продати вугільні активи в Південній Африці Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Бразилія збільшить інвестиції у видобуток залізної руди Бразилія збільшить інвестиції у видобуток залізної руди У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Rio Tinto добув рекордну кількість залізної руди Rio Tinto добув рекордну кількість залізної руди Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Світ належить оптимістам, песимісти – тільки глядачі.

Ф.Гізо
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті