Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 05:14 | London, Apr 25 03:14 | New York, Apr 24 23:14
Shanghai, Apr 25 11:14 | Tokyo, Apr 25 12:14 | Sydney, Apr 25 14:14

AIA провело найбільше в історії Гонконгу IPO

AIA провело найбільше в історії Гонконгу IPO




22 жовтня 2010 в 15:09 - Христина


AIA провело найбільше в історії Гонконгу IPO

AIA Group Ltd., азіатський підрозділ американського страхового гіганта American International Group Inc. (AIG), провело найбільше в історії Гонконгу первинне розміщення акцій.  



За підсумками прайсингу, проведеного у верхній межі спочатку оголошеного коридору, обсяг розміщення склав більше $17,8 млрд, передає Reuters.

В умовах високого попиту з боку, зокрема, інституційних інвесторів, акції були продані за ціною 19,68 гонконгського долара за один цінний папір, обсяг запропонованого пакету був збільшений.

AIG продала 7,03 млрд акцій, що еквівалентно 58% належить компанії долі в AIA. Таким чином, компанія скористалася опціоном і збільшила початковий обсяг паперів з 5,86 млрд акцій, або 49%.

Раніше голова AIG Роберт Бенмоше заявляв, що продаж AIA і іншого неамериканського підрозділу компанії, American Life Insurance Company, допоможе страховикові швидше повернути частину коштів Федеральному резервному банку Нью-Йорка, отриманих у вигляді держпідтримки, і значно поліпшити якість свого капіталу.

IPO AIA побило встановлений в 2006 році рекорд, коли Industrial & Commercial Bank of China Ltd. вдалося залучити $16 млрд. Всього з початку поточного року на біржі Гонконгу було проведено IPO на суму $65 млрд, включаючи первинне розміщення акцій AIA, що перевершує рекорд, встановлений у 2007 році, коли сумарний обсяг IPO склав $60 млрд.

Згідно з проспектом емісії, AIG може скористатися опціоном на продаж додаткових 1,05 млрд акцій протягом одного місяця після початку торгів акціями AIА, що може довести загальний обсяг IPO до $20,5 млрд. Також це знизить частку AIG в AIА до 33%. Початок торгів акціями AIА призначено на 29 жовтня.

За рахунок отриманих в ході IPO коштів AIG має намір скоротити свою заборгованість перед владою США, що перевищує $180 млрд.

Раніше повідомлялося, що серед великих інвесторів, які подали значні заявки на покупку паперів - китайські China Investment Corp, Ping An, а також страховики China Life, Taikang, британська Prudential.

 

AIA провело найбільше в історії Гонконгу IPO


Новини Статті Аналітика
Провідний виробник акумуляторів в Україні встановив ціну акцій у ході IPO Провідний виробник акумуляторів в Україні встановив ціну акцій у ході IPO 5 етапів розвитку 5 етапів розвитку "ринкових міхурів" Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Організатори IPO Яндекса викупили більш ніж п’ять мільйонів акцій Організатори IPO Яндекса викупили більш ніж п’ять мільйонів акцій Фонди прямих інвестицій мають шанс реабілітуватися Фонди прямих інвестицій мають шанс реабілітуватися ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Іспанія вийде на IPO в рамках загальної програми приватизації для скорочення дефіциту бюджету Іспанія вийде на IPO в рамках загальної програми приватизації для скорочення дефіциту бюджету Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
"Яндекс" на IPO за день подорожчав на 40% Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Yandex підтвердив ціну розміщення 25 доларів за акцію в рамках IPO на біржі Nasdaq Yandex підтвердив ціну розміщення 25 доларів за акцію в рамках IPO на біржі Nasdaq Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті