Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 00:30 | London, Apr 24 22:30 | New York, Apr 24 18:30
Shanghai, Apr 25 06:30 | Tokyo, Apr 25 07:30 | Sydney, Apr 25 09:30

"Роснєфть" і BP відмовилися від спільного освоєння шельфу в Арктиці

"Роснєфть" і BP відмовилися від спільного освоєння шельфу в Арктиці




17 травня 2011 в 17:00 - Роман Зайцев


"Роснєфть" і BP відмовилися від спільного освоєння шельфу в Арктиці

Компанії BP і "Роснефть" відмовилися від спільного освоєння шельфу в Арктиці і операції з обміну акціями, йдеться в спільному повідомленні ВР і консорціуму AAR.



Як пояснили у ВР, дедлайн по закриттю угоди закінчився 16 травня 2011 р., і сторони до цієї дати не змогли досягти домовленості. Тому переговори з "Роснєфтью" по арктичному альянсу припинені. Тим не менш BP обіцяє продовжити переговори з "Роснєфтью" і консорціумом Alfa-Access Renova-(AAR) щодо конструктивної співпраці в майбутньому.

"Оскільки умови, передбачені домовленостями з "Роснєфтью" (від 14 січня 2011 р.), не були виконані, дані угоди припинені", - йдеться в прес-релізі BP.

У той же час британська компанія підкреслює, що BP "залишається прихильною до діяльності в Росії, конструктивної роботи з консорціумом AAR в рамках ТНК-BP і існуючим добрими взаєминами з "Роснєфтью". "ТНК-BP - чудова інвестиція для всіх сторін з 2003 р. , і нам приємно, що BP і AAR погодилися подолати розбіжності останніх місяців і повністю сконцентруватися на цьому важливому та успішному бізнесі, - заявив виконавчий директор BP Роберт Дадлі. - У той же час ми з нетерпінням чекаємо продовження роботи з "Роснєфтью" в рамках спільного підприємства на Сахаліні, управління нашим новим спільним бізнесом з переробки нафти в Німеччині та вивченням інших майбутніх проектів".

Британський концерн відзначає, що "в останні місяці BP вела детальні переговори з AAR і "Роснєфтью", щоб знайти розумне і прагматичне рішення, яке дозволило б реалізувати попередні домовленості з "Роснєфтью" до задоволення всіх сторін". "До теперішнього часу таке рішення знайти не вдалося, але переговори будуть продовжені", - заявляє BP, не пояснюючи предмет таких переговорів.

У свою чергу, глава "Альфа-груп" Михайло Фрідман від імені російських акціонерів ТНК-BP заявив, що "AAR бачить істотну користь від розвитку співробітництва з "Роснєфтью" в рамках акціонерної угоди ТНК-BP". "Ми плануємо продовжити обговорення потенційного співробітництва між BP, "Роснєфтью" і AAR", - зазначив М.Фрідман, чиї слова наводяться в повідомленні BP.

Нагадаємо, BP і "Роснєфть" в середині січня 2011р. уклали угоду про стратегічну співпрацю на шельфі Арктики. Транзакція передбачала три пункти: спільна робота на трьох ділянках у Карському морі, створення спільного підприємства для роботи на цих ділянках (частка "Роснєфті" в СП - 67%, ВР - 33%) та угоду про обмін акціями, в результаті якого "Роснєфть" повинна була отримати 5% акцій BP, а британська компанія - 9,5% акцій "Роснєфті", що в сукупності з уже наявними у неї акціями "Роснєфті" склало б 10,8%.

"Роснєфть" і BP відмовилися від спільного освоєння шельфу в Арктиці


Новини Статті Аналітика
Україна готова відмовитися від коньяку та шампанського протягом 10 років Україна готова відмовитися від коньяку та шампанського протягом 10 років Акції європейських компаній падають Акції європейських компаній падають Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Німеччина відмовляється від атомної енергетики Німеччина відмовляється від атомної енергетики Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Швейцарія відмовляється від атомних електростанцій Швейцарія відмовляється від атомних електростанцій Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Україна може в найближчі тижні скасувати квоти на експорт пшениці Україна може в найближчі тижні скасувати квоти на експорт пшениці Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Чистий прибуток BP за січень-березень виріс на 17,2% Чистий прибуток BP за січень-березень виріс на 17,2% У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Світ належить оптимістам, песимісти – тільки глядачі.

Ф.Гізо
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті