Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 19 14:18 | London, Apr 19 12:18 | New York, Apr 19 08:18
Shanghai, Apr 19 20:18 | Tokyo, Apr 19 21:18 | Sydney, Apr 19 23:18

"Кредит-Рейтинг" в суді оскаржив рішення ДКЦПФР

"Кредит-Рейтинг" в суді оскаржив рішення ДКЦПФР




17 березня 2011 в 08:40 - Роман Зайцев


"Кредит-Рейтинг" в суді оскаржив рішення ДКЦПФР

Рейтингове агентство "Кредит-Рейтинг" оскаржило в судовому порядку рішення ДКЦПФР про позбавлення агентства статусу уповноваженого, посилаючись на те, що це рішення ухвалено без належних підстав, із грубим порушенням передбачених процедур і в інтересах третіх осіб. Про це повідомили в "Кредит-Рейтингу".



"Агентство має намір забезпечити збереження придатності своїх кредитних рейтингів для цілей регулювання", - зазначили в "Кредит-Рейтингу".

Рейтингове агентство також заявило про те, що його кредитні рейтинги, отримання яких не обов‘язкове за чинним законодавством, є дійсними незалежно від результатів спору щодо статусу агентства.

У "Кредит-Рейтингу" також зазначили, що в результаті проведеної раніше перевірки діяльності агентства ДКЦПФР виявила недостатнє нормативне забезпечення вимог по відсутності зв‘язку рейтингових агентств із учасниками ринку фінансових послуг.

10 березня 2011 року на засіданні Комісії було прийнято три протокольні доручення щодо вдосконалення законодавчого забезпечення діяльності рейтингових агентств.

У зв‘язку з цим генеральний директор агентства "Кредит-Рейтинг" Станіслав Дубко вважає, що "до моменту ухвалення відповідних нормативних змін жодне уповноважене рейтингове агентство не в змозі виконати існуючі вимоги, тому вибіркове відкликання статусу в одного з агентств слід розглядати як цілеспрямовані дії, направлені на примусовий перерозподіл ринкової частки в інтересах окремих гравців".

Як зазначили в "Кредит-Рейтингу", агентство має намір не лише добитися в судовому порядку визнання неправомочними дій ДКЦПФР, але й "встановити ступінь причетності до цих дій рейтингових агентств "IBI-rating", "Рюрік" і "Експерт-Рейтинг".

Також в агентстві заявили, що рейтингова процедура деяких агентств "може прямо передбачати досягнення згоди про рівень рейтингу до проведення аналізу, що прямо суперечить міжнародним вимогам".

До того ж, за інформацією "Кредит-Рейтингу", до одного з діючих на ринку рейтингових агентств має пряме відношення один із високопосадовців Міністерства економічного розвитку та торгівлі, що у свою чергу дає можливість формувати клієнтську базу цього агентства за рахунок адміністративного тиску.

Як повідомлялося, ДКЦПФР виключила з Державного реєстру уповноважених рейтингових агентств ТОВ "Кредит-Рейтинг".

Держкомісія також анулювала видане "Кредит-Рейтингу" свідоцтво про включення в Державний реєстр уповноважених рейтингових агентств від 19 грудня 2006 року №2.

Як зазначається в рішенні комісії, з моменту ухвалення цього рішення "Кредит-Рейтингу" забороняється визначати рейтингові оцінки, отримання яких відповідно до закону є обов‘язковим.
 

"Кредит-Рейтинг" в суді оскаржив рішення ДКЦПФР


Новини Статті Аналітика
Рада Асоціації Рада Асоціації "Фондове партнерство" звернулась до ДКЦПФР з проханням відновити обіг цінних паперів 12 емітентів Окремі аспекти правового статусу компанії з управління активами інституту спільного інвестування Окремі аспекти правового статусу компанії з управління активами інституту спільного інвестування Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
"Донецьксталь" обіцяє судитися з ДКЦПФР через призупинку обігу акцій Роль комерційних банків у розвитку інфраструктури фондового ринку Роль комерційних банків у розвитку інфраструктури фондового ринку ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
ДКЦПФР заборонила на 12 місяцівторгувати цінними паперами 12 підприємств групи ДКЦПФР заборонила на 12 місяцівторгувати цінними паперами 12 підприємств групи "Донецьксталь" Оптимізація дивідендної політики підприємств як складова інноваційного розвитку економіки України Оптимізація дивідендної політики підприємств як складова інноваційного розвитку економіки України Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Shell оскаржує в суді штраф на 25 мільйонів Shell оскаржує в суді штраф на 25 мільйонів Імпортери нафтопродуктів будуть судитися з Мінекономрозвитку Імпортери нафтопродуктів будуть судитися з Мінекономрозвитку I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Фондовому риноку України прогнозують активний приток іноземного капіталу Фондовому риноку України прогнозують активний приток іноземного капіталу Потенційність підробки від Christie’s Потенційність підробки від Christie’s I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті