Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 07:42 | London, Apr 25 05:42 | New York, Apr 25 01:42
Shanghai, Apr 25 13:42 | Tokyo, Apr 25 14:42 | Sydney, Apr 25 16:42

"Газпром" прагне перекупити газ Nabucco

"Газпром" прагне перекупити газ Nabucco




30 вересня 2010 в 13:15 - Роман Зайцев


"Газпром" прагне перекупити газ Nabucco

Російський "Газпром" є єдиним реальним покупцем газу з азербайджанського гігантського родовища Шах Деніз 2.



Про це заявив голова експортного підрозділу "Газпрому" Алєксандр Медведєв, передаэ сайт ua-energy.

І Росія, і ЄС змагаються за великі газові контракти з компаніями, які розробляють гігантське азербайджанське родовище Шах Деніз - BP та Statoil, - для постачання через свої конкуруючі проекти трубопроводів.

"Грунтуючись на суто економічній логіці, немає іншого конкурента, який може перевершити нашу ціну", - сказав Медведєв сказав в інтерв‘ю Reuters.

 Аналітики кажуть, що бажання багатої на газ Росії купувати азербайджанський газ є спробою запобігти диверсифікації джерел газу з боку Європейського союзу.

Підтримуваний з боку ЄС проект газопроводу Nabucco покликаний транспортувати газ з Центральної Азії, в обхід Росії та України, але цей проект мав труднощі в підписанні угод на постачання газу.

Конкурент від Росії - проект трубопроводу "Південний потік" буде також обходити Україну, головну транзитну країну для російського газу до Європи, і постачатиме газ з російського берега, по Чорному морю до Болгарії чи Румунії.

"Ми будуватимемо "Південний потік" незалежно від того, як українська система буде розвиватися", - сказав Медведєв.

"Газпром" і українська державна енергетична та газопровідна компанія "Нафтогаз" ведуть переговори про злиття.

"Якщо ви подивитеся на додаткові 200 млрд. кубометрів газу для експорту в Європу, які будуть потрібні в 2030 році, ви бачите, що пріоритет повинен бути, як зберегти потенціал системи України", - сказав Медведєв.

Медведєв також заявив, що японська Mitsubishi буде одним із привілейованих кандидатів на партнерство в газовому проекті "Сахалін-3".

"Газпром" нещодавно відкрив велике родовище газу на блоці Киринський проекту "Сахалін-3" в Охотському морі.

Японські Mitsubishi і Mitsui є партнерами "Газпрому" в проекті "Сахалін-2", який має виробити 9,6 млн. тонн скрапленого природного газу (СПГ) в цьому році.

Японія все частіше звертає на північ свої потреби в енергії, в той час як Росія посилає більше нафти і газу в тихоокеанським клієнтам з нових родовищ Східного Сибіру і розширює виробництво СПГ на Сахаліні.

Видобуток на одному з найбільших газових родовищ у Східному Сибіру, Ковикті, планується на 2020 рік, відповідно до урядового плану розвитку Далекого Сходу.

Власник ліцензії на Ковиктинське родовище в даний час переживає банкрутство і родовище, як очікується, повернеться в руках держави.

Медведєв заявив, що "Газпром" ще не вирішив, чи боротися за родовище, коли воно буде виставлено на аукціон.

"Газпром" прагне перекупити газ Nabucco


Новини Статті Аналітика
Європа істотно скоротила споживання російського газу Європа істотно скоротила споживання російського газу "Нафтогаз" втратить через конфлікт з RUE близько $ 1,1 млрд. та завантажить українську ГТС на найближчі чотири роки Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Росія перегляне ціну газу в обмін на ГТС Росія перегляне ціну газу в обмін на ГТС Фірташ має непогані перспективи захопити український хімпром Фірташ має непогані перспективи захопити український хімпром ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
"Газпром" і Японія вкладуть 7 мільярдів в зріджений газ Перспективи нафто-газового сектору в Україні Перспективи нафто-газового сектору в Україні Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
"Газпром" каже, що ні про що з Україною не домовлявся Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
"Газпром" оцінює будівництво газогону "Пiвденний потiк" в 15,5 мільярдів євро Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті