Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 18 15:46 | London, Apr 18 13:46 | New York, Apr 18 09:46
Shanghai, Apr 18 21:46 | Tokyo, Apr 18 22:46 | Sydney, Apr 19 00:46

"Експерт-Рейтинг" присвоїло планованому випуску облігацій "Київхліба" кредитний рейтинг на рівні uaBBB



23 травня 2011 в 10:40 - Роман Зайцев


"Експерт-Рейтинг" присвоїло планованому випуску облігацій "Київхліба" кредитний рейтинг на рівні uaBBB

"Експерт-Рейтинг" присвоїло рейтинг запланованому випуску облігацій ВАТ "Київхліб", а також кредитний рейтинг емітента ПАТ "Київхліб", на рівні uaBBB за національною шкалою. Про це Інвестиції орг повідомили у прес-службі агентства.



Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaBBB характеризується достатньою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Рівень кредитоспроможності залежить від впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних умов. Привласнюючи оцінку на інвестиційному рівні, рейтинговий комітет РА "Експерт-Рейтинг" спирався на наступні висновки аналітичної служби Агентства:

ПАТ "Київхліб" протягом багатьох років є найбільшим виробником хлібобулочних виробів в Україні і в Київській області. На частку Компанії припадає більше 13% ринку в національному масштабі і приблизно 89% ринку Київського регіону. Компанія є не тільки монополістом у своїй сфері, але й займає важливу нішу з виробництва соціально значимого продукту, що гарантує їй стабільний грошовий потік.

У 2010 році, після майже трирічної перерви, емітент повернувся до прибуткової роботи і завершив 2010 рік з чистим прибутком у розмірі 16,545 млн. грн. Виручка компанії за 2010 рік склала 1,744 млрд. грн., що на 15,24% вище аналогічного показника попереднього року. EBITDA за 2010 рік зросла на 97%. Виробництво хлібобулочних виробів зросло на 1,6% в натуральних величинах.

Зростання зобов‘язань ПАТ "Київхліб" у 2010 р. був незначним (23%), на кінець року сумарні зобов‘язання склали 293 млн. грн. Співвідношення боргових зобов‘язань до власного капіталу емітента склало всього 93,85%, що є одним з найнижчих в галузі; при цьому частка короткострокових банківських кредитів у структурі боргових зобов‘язань становила 36,81%. Емітент активно використовував банківські кредити як для поповнення оборотного капіталу, так і для капітальних інвестицій. 76% виданих кредитів припадало на КБ "Хрещатик", ставки по кредитах якого були на 7-10% вище, ніж нині існуючі на ринку облігацій.

EBITDA за підсумками 2010 року становила 68,26 млн. грн. і покривала боргові зобов‘язання емітента більше ніж на 51%. Якщо ПАТ "Київхліб" замістить дорогі банківські кредити облігаціями, то EBITDA більш ніж у 2,5 рази покриє річний обсяг процентних виплат по емісії облігацій у розмірі 150 млн. грн. при ставці 18% річних. Даний рівень боргового навантаження є порівняно низьким і дозволяє емітенту своєчасно і в повному обсязі обслуговувати свої боргові зобов‘язання.

Серед факторів, що обмежують рівень рейтингу, Агентство відзначає значну залежність Емітента від регульованих державою цін на соціальний хліб. Ризик адміністративного тиску держави на ринок може зробити негативний вплив на EBITDA ПАТ "Київхліб" і значно звузити можливості компанії з генерування доходів. За підсумками 2010 року, більше половини обсягу хлібобулочних виробів ПАТ "Київхліб" потрапляли в розряд продукції з регульованими державою цінами, тоді як ціни на інші види продукції Емітента не підлягали адміністративному контролю. Стратегія Компанії передбачає суттєве розширення асортиментної лінійки нерегульованих сортів хлібобулочних виробів, прибутковість яких вище традиційних сортів.

Аналітична служба РА "Експерт-Рейтинг" вважає, що після успішного заміщення банківських кредитів ресурсами від облігаційної позики, при збереженні незмінними показників фінансової стійкості, ділової активності та ліквідності, кредитний рейтинг ВАТ "Київхліб" може бути підвищений до рівня uaA-уже в поточному році. Причинами для подальшого підвищення кредитного рейтингу можуть стати: приватне або публічне розміщення акцій емітента, зниження ймовірності адміністративного втручання держави на ринок хлібобулочних виробів.

"Експерт-Рейтинг" присвоїло планованому випуску облігацій "Київхліба" кредитний рейтинг на рівні uaBBB


Новини Статті Аналітика
S&P знизило кредитний рейтинг Білорусі S&P знизило кредитний рейтинг Білорусі Цільові облігації у фінансовому механізмі формування житлового фонду Цільові облігації у фінансовому механізмі формування житлового фонду Огляд ринків Американського континенту за 16.03.2011. Ядерна криза. Огляд ринків Американського континенту за 16.03.2011. Ядерна криза.
"Кредит-Рейтинг" підвищив кредитний рейтинг облігацій "Придніпровської залізниці" до рівня uaА+ Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Огляд європейських ринків за 16.03.2011. Японська трагедія. Огляд європейських ринків за 16.03.2011. Японська трагедія.
"Київхліб" планує продати облігацій на 150 мільйонів Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Агентство Moody’s присвоїло рейтинг Агентство Moody’s присвоїло рейтинг "B2" новому випуску держоблігацій України Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Fitch Ratings присвоїло облігаціям Fitch Ratings присвоїло облігаціям "Правекс-банку"очікуваний рейтинг У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Біржа – це далекобійна гармата... І на біржі оббирають так, як на війні вбивають, не бачиш навіть – хто обібрав тебе.

А.Капюс
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті