Інвестиції.орг

Kyiv, Mar 19 04:26 | London, Mar 19 02:26 | New York, Mar 18 22:26
Shanghai, Mar 19 10:26 | Tokyo, Mar 19 11:26 | Sydney, Mar 19 13:26

"Богдан" і ЛАЗ почали активну боротьбу за Євро-2012

"Богдан" і ЛАЗ почали активну боротьбу за Євро-2012
Рейтинг: 0
Голосів: 0




8 жовтня 2010 в 13:10 - Роман Зайцев


"Богдан" і ЛАЗ почали активну боротьбу за Євро-2012

Корпорація "Богдан" подала скаргу в Антимонопольний комітет про порушення комунальним підприємством "Харківпас" закону "Про держзакупівлі" під час купівлі 93 тролейбусів та 56 автобусів у Львівського автобусного заводу.  



Про це пише газета "Комерсант-Україна" із посиланням на прес-службу АМКУ, який 5 жовтня своїм рішенням призупинив процедуру закупівлі.

"Закупівлю поза конкурсом "Харківпас" пояснив в обґрунтуванні застосування процедури закупівлі в одного учасника тим, що ЛАЗ є єдиним виробником цієї техніки в Україну. Але це не відповідає дійсності", - говорить віце-президент "Богдана" Володимир Гунчик.

Характеристики тролейбусів ЛАЗу Е-183 і "Богдана" Т701.10 практично ідентичні: 12 м, місткість 100 чоловік, двигун постійного струму. У АМКУ підтвердили цю інформацію.

Директор КП "Харківпас" Віктор Громикін від коментарів відмовився. А в ЛАЗі заявили, що, хоча "Богдан" і має аналогічну продукцію, ЛАЗ - єдине в Україні підприємство, яке має серійне виробництво необхідної техніки.

"В Україні багато компаній можуть виробляти міський транспорт, але це не означає, що він відповідає вимогам замовника", - говорить голова наглядової ради ЛАЗу Ігор Чуркін.

Цікаво, що аналогічним чином - шляхом блокування рішень місцевої влади про закупівлю транспорту у конкурента - надходить і ЛАЗ, зазначає видання.

2 вересня в тендері на постачання 61 тролейбуса Криму переможцем була оголошена компанія "Богдан".

Але договір із переможцем підписаний так і не був: 8 вересня АМКУ призупинив процедуру закупівлі через скарги ЛАЗу, який звинуватив МінЖКГ Автономної республіки Крим у порушенні порядку проведення тендеру.

У ЛАЗі кажуть, що МінЖКГ опублікувало вимоги до тендеру лише за місяць до його проведення, а однією з умов була наявність сертифіката випробувань тролейбуса на гірській трасі, отримання якого потребує більше часу.

"Богдан" і ЛАЗ почали активну боротьбу за Євро-2012


Новини Статті Аналітика
UEFA похвалив Україну за підготовку до Євро-2012 UEFA похвалив Україну за підготовку до Євро-2012 Проектування типів зовнішньої реклами та архітектурно - художні функції міського середовища Проектування типів зовнішньої реклами та архітектурно - художні функції міського середовища Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Генпрокуратура хоче знати, на що пішли гроші Євро-2012 Генпрокуратура хоче знати, на що пішли гроші Євро-2012 В Україні можуть ввести квоти на імпорт автомобілів В Україні можуть ввести квоти на імпорт автомобілів ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Євро-2012 Євро-2012 "подешевшало" на мільярд Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
ЛАЗ і Рено можуть разом виробляти мікроавтобуси ЛАЗ і Рено можуть разом виробляти мікроавтобуси Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
"Євро-2012" дасть пивному ринку України додаткові 4% зростання Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Як байка, так і життя ціниться не за довжину, а за зміст.

Сенека
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті