Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 22:59 | London, Apr 25 20:59 | New York, Apr 25 16:59
Shanghai, Apr 26 04:59 | Tokyo, Apr 26 05:59 | Sydney, Apr 26 07:59

Україні прогнозують збитків від Євро-2012 на рівні 10 мільярдів

Україні прогнозують збитків від Євро-2012 на рівні 10 мільярдів




18 березня 2011 в 11:00 - Роман Зайцев


Україні прогнозують збитків від Євро-2012 на рівні 10 мільярдів

Євро-2012 принесе Україні 200 - 400 мільйонів доларів, при тому що сумарні витрати країни на проведення чемпіонату становитимуть близько 10 мільярдів доларів.



"Керівництво України очікує 650 тис. туристів, але це виглядає надмірно оптимістичним прогнозом", - розповідає заступник керівника міжнародного аналітичного центру Групи компаній Forex Club Микола Івченко, передає "Дело".

Як нагадав аналітик, спочатку українська влада розраховувала, що чемпіонат потребуватиме вкладень у 280 мільйонів доларів, при цьому частка державних інвестицій складе всього 12% від цієї суми.

Сьогоднішні витрати давно перевищили даний прогноз, при цьому частка приватного капіталу склала всього 14%.

Серед причин байдужого ставлення приватного капіталу до чемпіонату експерт назвав викликану політичною нестабільністю низьку інвестиційну привабливість країни, криза і нездатність керівництва країни розробити чіткий інвестпроект.

При цьому Австрія і Швейцарія, які приймали Євро-2008, заробили 470 мільйонів євро, інвестувавши 750 мільйонів євро.

На олімпіаду в Афінах Греція витратила 11 мільярдів, а заробила лише 2 мільярди євро.

Втім, Івченко вважає, що "футбольні" витрати на інфраструктуру окупляться з горизонтом у 10-15 років.

Так, під чемпіонат з шести українських областей були обрані чотири - Львівська, Харківська, Донецька та Київська.

Нагадаємо, раніше віце-прем‘єр, міністр інфраструктури Борис Колесніков висловлював припущення, що єврочемпіонат обійдеться держбюджету приблизно в 6 мільярдів доларів.

Україні прогнозують збитків від Євро-2012 на рівні 10 мільярдів


Новини Статті Аналітика
UEFA похвалив Україну за підготовку до Євро-2012 UEFA похвалив Україну за підготовку до Євро-2012 Проектування типів зовнішньої реклами та архітектурно - художні функції міського середовища Проектування типів зовнішньої реклами та архітектурно - художні функції міського середовища Місячний огляд фінансових ринків України - Лютий Місячний огляд фінансових ринків України - Лютий
Загальний обсяг нових кредитів у квітні зменшився до 110 млрд грн. Загальний обсяг нових кредитів у квітні зменшився до 110 млрд грн. Територіальні  відмінності розвитку регіонів України та інструменти  їх регулювання Територіальні відмінності розвитку регіонів України та інструменти їх регулювання Тижневий огляд фінансових ринків України Тижневий огляд фінансових ринків України
Генпрокуратура хоче знати, на що пішли гроші Євро-2012 Генпрокуратура хоче знати, на що пішли гроші Євро-2012 Особливості нормативно-правового регулювання інноваційної інфраструктури в Україні та напрями його удосконалення Особливості нормативно-правового регулювання інноваційної інфраструктури в Україні та напрями його удосконалення Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Євро-2012 Євро-2012 "подешевшало" на мільярд Перспективи формування національної інноваційної системи в Україні Перспективи формування національної інноваційної системи в Україні ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
У банків росте заборгованість за кредитами рефінансування перед НБУ У банків росте заборгованість за кредитами рефінансування перед НБУ Роль комерційних банків у розвитку інфраструктури фондового ринку Роль комерційних банків у розвитку інфраструктури фондового ринку Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті