Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 24 14:12 | London, Apr 24 12:12 | New York, Apr 24 08:12
Shanghai, Apr 24 20:12 | Tokyo, Apr 24 21:12 | Sydney, Apr 24 23:12

В національні проекти України інвестують 82 млрд грн.



27 серпня 2010 в 12:52 - Роман Зайцев


В національні проекти України інвестують 82 млрд грн.

Адміністрація президента має розрахунки доцільності реалізації восьми з десяти проектів, які 25 серпня були визнані національними.  



Шість з них, на загальну суму понад 73 млрд грн, планується реалізувати за рахунок приватних вкладень. Самим витратним стане проект "Енергія природи" (3 млрд євро) по будівництву вітрових електростанцій потужністю 2 тис. Мвт, які повинні окупитися за сім років при виробництві електроенергії в об'ємі 26,8 млрд кВт.ч на рік. У проект "Доступне житло" за п'ять років необхідно буде вкласти 12,3 млрд грн, що дозволить побудувати квартири для 40 тис. військовослужбовців, кримських татар і молодих фахівців бюджетної сфери. А замикає трійку найдорожчих розрахований на десять років проект "Олімпійська надія-2022".

Як очікується, найдовший термін окупності - у будівництва залізничного сполучення між Києвом і аеропортом "Бориспіль" (15 років). Порівняно невеликі - у проектів по будівництву морського терміналу по прийому скерапленого газу (5-7 років), який повинен зменшити ціну імпортного газу на 15-20%, і десяти комплексів по переробці твердих відходів (6 років).

Держава у всіх цих проектах має намір брати участь шляхом оплати попереднього ТЕО, інженерної інфраструктури, введення пільгових тарифів і надання держгарантій. З бюджету будуть профінансовані чотири проекти, вартість двох з них - реконструкції Києва ("Місто майбутнього") і підтримки материнства і дитинства ("Нове життя") - поки не визначена. Проекти "Якісна вода" і "Відкритий світ" (створення освітньої мережі на основі 4G) будут коштувати 3,7 млрд грн і 675 млн дол. відповідно.

За словами керівника робочої групи з нацпроектів Владислава Каськіва, пропозиції інвесторів отримані вже по низці проектів: "Насамперед це LNG-термінал і проект повітряної енергетики. Також є конкретні пропозиції по трасі Бориспіль-Київ, можливо, скоро буде підписаний контракт". Як розповів В.Каськів, є пропозиції і за проектом "Відкритий світ". "Інвестор стане монопольним оператором подібних послуг, тому інтерес великий, але все вирішиться на відкритих торгах", - уточнив він.

«Комерсант-Україна»

В національні проекти України інвестують 82 млрд грн.


Новини Статті Аналітика
Мінрегіонбуд планує отримати 390 млн. грн. за доступне житло Мінрегіонбуд планує отримати 390 млн. грн. за доступне житло Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Щотижнева статистика публІчних ІСІ:  31.03-06.04.11 р. Щотижнева статистика публІчних ІСІ: 31.03-06.04.11 р.
НБУ запевняє, що у своп-операціях немає ризику НБУ запевняє, що у своп-операціях немає ризику 10 повчальних випадків, що збагатили інвесторів 10 повчальних випадків, що збагатили інвесторів Щомісячний огляд діяльності публічних ІСІ в Україні - березень 2011 року Щомісячний огляд діяльності публічних ІСІ в Україні - березень 2011 року
Євро дешевшає через кризу в Греції Євро дешевшає через кризу в Греції Сучасні аспекти планування у сфері інноваційної діяльності підприємств Сучасні аспекти планування у сфері інноваційної діяльності підприємств Аналітичний огляд ринку спільного інвестування у 4 кварталі 2010 року Аналітичний огляд ринку спільного інвестування у 4 кварталі 2010 року
Сербія хоче попросити у МВФ допомоги у 1 мільярд євро Сербія хоче попросити у МВФ допомоги у 1 мільярд євро Принцип інвестора венчурних проектів або бізнес-ангела Принцип інвестора венчурних проектів або бізнес-ангела Огляд європейських ринків за 29.03.2011. Різноспрямована динаміка Огляд європейських ринків за 29.03.2011. Різноспрямована динаміка
ЄІБ виділить 450 млн євро для покращення доріг в Україні ЄІБ виділить 450 млн євро для покращення доріг в Україні Актуальні напрями інвестиційних проектів Актуальні напрями інвестиційних проектів Тижневий огляд фінансових ринків України Тижневий огляд фінансових ринків України

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Світ належить оптимістам, песимісти – тільки глядачі.

Ф.Гізо
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті