Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 19 09:21 | London, Apr 19 07:21 | New York, Apr 19 03:21
Shanghai, Apr 19 15:21 | Tokyo, Apr 19 16:21 | Sydney, Apr 19 18:21

Спеціальні економічні зони Львівщини все менше цікавлять інвесторів

Спеціальні економічні зони Львівщини все менше цікавлять інвесторів




25 березня 2011 в 12:00 - Роман Зайцев


Спеціальні економічні зони Львівщини все менше цікавлять інвесторів

Інвестиції у Спеціальні економічні зони на Львівщині з кожним роком відчутно спадають. Іноземний інвестор очікує на відновлення податкових і інших пільг у спеціальних зонах, передає Deutsche Welle.



На Львівщині зареєстровано дві економічні зони - "Яворів" та "Курортополіс Трускавець".

З часом, колись інвестиційно-прогресивні території, перетворюються у "мертві" зони. Вже сьомий рік як СЕЗ позбавлено будь яких преференцій щодо ведення бізнесу.

Торік в зону "Яворів" на Львівщині було інвестовано лише 43 мільйони гривень, і жодної гривні інвестицій у "Курортополіс Трускавець", згідно з даними управління статистики Львівської області.

Ще три роки тому сума інвестицій була більшою вп‘ятеро.

Найбільше втратили інтерес до реалізації проектів іноземні інвестори.


Складова іноземних вливань 2010 року становить менше 10% від загальної кількості інвестицій, хоча у попередні роки іноземці вкладали у проекти удвічі більше коштів.

Нині у зонах реалізуються трохи більше сімдесяти проектів. Близько сорока проектів було знято з реєстрації.

Скасування пільг негативно впливає на економічний розвиток регіону, кажуть у Львівській облдержадміністрації.

Свої пропозиції уряду щодо відновлення роботи вільних економічних зон область скерувала ще рік тому. До цього аналогічне звернення подала Донецька область.

Досі жодних конструктивних рішень з цього приводу немає, повідомив в інтерв‘ю DW віце-президент технопарку СЕЗ "Яворів" Тарас Данилович.

Адміністрація президента вивчає це питання, і ще не вносила в парламент зміни до бюджету, додає він.

Скільки ще очікувати на позитивне рішення щодо СЕЗ співрозмовник не береться прогнозувати, але "з погіршенням економічної ситуації в країні це питання стане більш актуальним, і швидше вирішиться", переконаний Данилович.

Він також додав, що іноземний інвестор не втрачає зацікавлення зоною "Яворів", і лише за останні два місяці зону відвідали близько два десятки потенційних інвесторів з Німеччини, Польщі та Іспанії.

Загальний обсяг інвестицій у вільні економічні зони Львівщини становить трохи менше 1,5 мільярда гривень.

Спеціальні економічні зони Львівщини все менше цікавлять інвесторів


Новини Статті Аналітика
Інвестори втрачають інтерес до СНД Інвестори втрачають інтерес до СНД Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Янукович обіцяє Янукович обіцяє "сприятливі умови" для інвесторів Сучасні аспекти планування у сфері інноваційної діяльності підприємств Сучасні аспекти планування у сфері інноваційної діяльності підприємств ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Голландські інвестори повернуться до кораблебудівної галузі України після поліпшення інвестиційного клімату Голландські інвестори повернуться до кораблебудівної галузі України після поліпшення інвестиційного клімату Окремі аспекти правового статусу компанії з управління активами інституту спільного інвестування Окремі аспекти правового статусу компанії з управління активами інституту спільного інвестування Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
85% інвесторів очікують дефолту Греції 85% інвесторів очікують дефолту Греції Венчурний капітал як джерело інноваційних процесів в системі безпеки підприємництва Венчурний капітал як джерело інноваційних процесів в системі безпеки підприємництва I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Німці відкривають фабрику на Львівщині Німці відкривають фабрику на Львівщині Роль інформаційно - комунікаційних технологій в діяльності промислово - фінансових груп Роль інформаційно - комунікаційних технологій в діяльності промислово - фінансових груп I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті