Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 08:05 | London, Apr 20 06:05 | New York, Apr 20 02:05
Shanghai, Apr 20 14:05 | Tokyo, Apr 20 15:05 | Sydney, Apr 20 17:05

Посол Франції вважає, що інвестиціям в Україну заважають Податкова і Митниця

Посол Франції вважає, що інвестиціям в Україну заважають Податкова і Митниця




28 лютого 2011 в 11:01 - Роман Зайцев


Посол Франції вважає, що інвестиціям в Україну заважають Податкова і Митниця

Посол Франції в Україні Жак Фор вважає, що дії Державної митної служби і Державної податкової служби перешкоджають залученню іноземних інвестицій в Україну.



Про це він сказав в інтерв‘ю газеті "Дзеркало тижня. Україна", передають "Українські новини".

Зі слів посла, аналізуючи конкретні приклади складнощів, з якими зіштовхуються європейські і, зокрема, французькі компанії у своїй діяльності в Україні, можна виділити 3 основні категорії проблем, першою з яких є позиція Митниці.

"У той час, коли уряд голосно заявляє про велике бажання залучити іноземних інвесторів, представники митної служби останнім часом систематично відмовляються приймати в роботу митні декларації з зазначенням відповідної вартості митних товарів, імпортованих в Україну французькими і європейськими компаніями", - сказав Фор.

Крім того, з його слів, органи Митниці часом самовільно і довільно збільшують розмір митної вартості окремих товарів до 5-6 разів.

"Друга категорія складнощів має місце у відносинах із податковими органами, які у своїй роботі часто прикриваються похвальною самою по собі тезою про боротьбу з корупцією. Ніхто не заперечує цю тезу. Але коли ми бачимо конкретні приклади, конкретні методи, застосовувані для так званої боротьби з корупцією, відразу стає зрозуміло, що тут щось не так", - сказав посол.

На думку Фора, проведення податкових перевірок щомісяця, а то й кожних 2 тижні, створюють умови, які не дають змоги підприємству функціонувати нормально.

Третьою категорією проблем, зі слів посла, є неналежне дотримання в Україні прав інтелектуальної власності, права патентів і стимулювання подібних неправових дій з боку органів юстиції.

Фор вважає, що також актуальними для України є проблеми, пов‘язані з непоясненними з погляду принципів права, яке функціонує у Європі, рішеннями судів, високим рівнем корупції.

Посол зазначив, що ці аспекти, а також зниження позицій України в міжнародних рейтингах інвестиційної привабливості дають змогу говорити в цілому про погіршення бізнес-середовища в країні.

Як повідомлялося, у січні Кабінет міністрів прогнозував залучення 100 млрд гривень інвестицій в економіку країни в 2011 році.

Посол Франції вважає, що інвестиціям в Україну заважають Податкова і Митниця


Новини Статті Аналітика
"Газпром" і Японія вкладуть 7 мільярдів в зріджений газ 10 повчальних випадків, що збагатили інвесторів 10 повчальних випадків, що збагатили інвесторів Щотижнева статистика публІчних ІСІ:  31.03-06.04.11 р. Щотижнева статистика публІчних ІСІ: 31.03-06.04.11 р.
Клюєв запрошує іспанські гроші в українське село Клюєв запрошує іспанські гроші в українське село Принцип інвестора венчурних проектів або бізнес-ангела Принцип інвестора венчурних проектів або бізнес-ангела Щомісячний огляд діяльності публічних ІСІ в Україні - березень 2011 року Щомісячний огляд діяльності публічних ІСІ в Україні - березень 2011 року
Клюєв закликає в Україну німецьких інвесторів Клюєв закликає в Україну німецьких інвесторів Актуальні напрями інвестиційних проектів Актуальні напрями інвестиційних проектів Аналітичний огляд ринку спільного інвестування у 4 кварталі 2010 року Аналітичний огляд ринку спільного інвестування у 4 кварталі 2010 року
ДТЕК планує інвестувати у вугледобувну і енергетичну галузі 20 млрд. доларів ДТЕК планує інвестувати у вугледобувну і енергетичну галузі 20 млрд. доларів Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших УАІБ: Щотижнева статистика публічних ІСІ (відкриті, інтервальні, закриті фонди). 17.03-23.03.11 р. УАІБ: Щотижнева статистика публічних ІСІ (відкриті, інтервальні, закриті фонди). 17.03-23.03.11 р.
"Нафтогаз" інвестує 2,4 мільярда у збільшення видобутку газу Вплив фінансової стійкості банківської системи на ефективність функціонування національної інноваційної інфраструктури Вплив фінансової стійкості банківської системи на ефективність функціонування національної інноваційної інфраструктури УАІБ: Щотижнева статистика публічних ІСІ (відкриті, інтервальні, закриті фонди). 10.03-16.03.11 р. УАІБ: Щотижнева статистика публічних ІСІ (відкриті, інтервальні, закриті фонди). 10.03-16.03.11 р.

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ти ніколи не вирішиш проблему, якщо думатимеш так само, як ті, хто її створив.

Альберт Ейнштейн
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті