Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 12:41 | London, Apr 25 10:41 | New York, Apr 25 06:41
Shanghai, Apr 25 18:41 | Tokyo, Apr 25 19:41 | Sydney, Apr 25 21:41

Компанія Ахметова збільшить об’єм капітальних інвестицій в 2,4 рази

Компанія Ахметова збільшить об’єм капітальних інвестицій в 2,4 рази




26 січня 2011 в 14:41 - Роман Зайцев


Компанія Ахметова збільшить об’єм капітальних інвестицій в 2,4 рази

Український гірничо-металургійний холдинг Metinvest, в цьому році збільшить капітальні інвестиції в 2,4 рази, до $1,18 млрд. Протягом найближчих 5 років холдинг має намір зберегти щорічні вкладення на даному рівні. При цьому левова частка інвестицій буде направлена в сталевий бізнес.



У 2011 р. капітальні вкладення групи "Метінвест" в 2,4 рази, до $1,18 млрд., говориться в проспекті емісії єврооблігацій компанії, опублікованому вчора. Зокрема, 531 млн дол. холдинг планує інвестувати в сталевій бізнес, $368 млн. - в залізорудний і $279 млн. - у видобуток коксівного вугілля і виробництво коксу.

Основні інвестиції "Метінвесту" в 2011-2015 рр. будуть направлені на сталевий бізнес і складуть близько $5 млрд., з яких $2 млрд. будуть вкладені в розвиток Маріупольського меткомбінату ім. Ілліча. Програма включає в себе виведення з експлуатації мартенівських печей і збільшення виробничої потужності кисневих конвертерів до 15 млн т на рік, перехід на пиловугільне вдування палива (ПВП) і 100-відсоткове безперервне лиття заготовок, а також модернізацію прокатних потужностей. Про це пише "Комерсант-Україна".

Для реалізації інвестиційної програми в поточному році "Метінвест" має намір використовувати як власні кошти, так і залучені. Вчора в Москві компанія почала road show розміщення єврооблігацій. Організаторами випуску є Credit Suisse, Deutsche Bank, ING, RBS і VTB Capital. На зустрічі з інвесторами представники "Метінвесту" заявили про намір залучити від $500 до $700 млн. строком від 5 до 7 років.

У травні 2010 р. "Метінвест" вже провів свій дебютний випуск п‘ятирічних єврооблігацій на $500 млн. з купонною ставкою 10,25%. Вчора папери торгувалися з дохідністю в 8,2%. Минулого тижня два міжнародні рейтингові агентства - Fitch та Moody `s - привласнили планованому випуску єврооблігацій рейтинги B і B2 відповідно зі стабільним прогнозом.

Нагадаємо, компанія проводить модернізацію в рамках десятирічної програми, представленої в 2008 р. До неї до 2018 р. планувалося вкласти більше $15 млрд. Але в 2009 р. реалізація програми була частково припинена через світової фінансової кризи, йдеться у проспекті емісії єврооблігацій . У результаті в 2009 р. інвестиції "Метінвесту" склали $324 млн., а в минулому році вони збільшилися до $497 млн. За даними компанії "Метінвест", за 9 місяців 2010 р. її виручка склала $6,83 млрд., EBITDA - 1,94 млрд дол, чистий прибуток - $873 млн. Cтаном на 30 вересня минулого року загальний борг склав 2,52 млрд дол. Власником 75% акцій "Метінвесту" є група СКМ Ріната Ахметова, 25% акцій належать "Смарт -холдингу" Вадима Новинського та Андрія Клямко.

Компанія Ахметова збільшить об’єм капітальних інвестицій в 2,4 рази


Новини Статті Аналітика
Банки можуть збільшити обсяги споживчого кредитування Банки можуть збільшити обсяги споживчого кредитування Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Premarket від інтернет-брокера iTrader Premarket від інтернет-брокера iTrader
Чистий приплив прямих іноземних інвестицій в квітні збільшився до 880 млн доларів Чистий приплив прямих іноземних інвестицій в квітні збільшився до 880 млн доларів Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Огляд вітчизняного фондового ринку за 04.04.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 04.04.2011 від ІГ Сократ
Україна розглядає ряд проектів зі збільшення видобутку газу Україна розглядає ряд проектів зі збільшення видобутку газу Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
В Мінпродовольства обіцяють збільшити виробництво м’яса, молока та олії В Мінпродовольства обіцяють збільшити виробництво м’яса, молока та олії У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Грошова база в квітні збільшилася до 230 млрд грн. Грошова база в квітні збільшилася до 230 млрд грн. Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті