Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 24 17:39 | London, Apr 24 15:39 | New York, Apr 24 11:39
Shanghai, Apr 24 23:39 | Tokyo, Apr 25 00:39 | Sydney, Apr 25 02:39

ЄБРР готовий інвестувати в Україну 1 млрд євро на рік

ЄБРР готовий інвестувати в Україну 1 млрд євро на рік
Рейтинг: 0
Голосів: 0




21 квітня 2011 в 10:40 - Роман Зайцев


ЄБРР готовий інвестувати в Україну 1 млрд євро на рік

Президент Європейського Банку Реконструкції та Розвитку (ЄБРР) Томас Міров під час зустрічі з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим заявив, що банк готовий інвестувати в Україну 1 млрд євро на рік в різні галузі, в тому числі в енергетичний сектор, його модернізацію. Про це повідомляє прес-служба уряду.



М.Азаров у свою чергу запевнив Т.Мірова, що отримані від ЄБРР кредити Україна витратить на розвиток. "Зараз економічна ситуація в Україні, яка була критичною ще рік тому, має стабільну тенденцію до економічного зростання. За результатами першого кварталу, всі області мають позитивну динаміку", - сказав М.Азаров.

Відзначимо, в березні ц.р. керуючий директор з енергетики ЄБРР Рікардо Пуліті заявив, що ЄБРР може вкладати 500 млн євро щорічно в енергетичні проекти в Україні. Він зазначив, що 1/3 коштів ЄБРР може входити в акціонерний капітал компаній, а 2/3 коштів можуть направлятися у формі довгострокових кредитів компаніям. При цьому ЄБРР не буде вкладати гроші в геологорозвідувальні роботи.

Корпоративні позики банк готовий надавати на 7-10 років. Р.Пуліті зазначив, що ЄБРР у середньому бере участь в акціонерному капіталі компаній 5-7 років.

Нагадаємо, 1 листопада 2010 ЄБРР повідомив, що в 2011 р. може прокредитувати проекти в Україні більш ніж на 1 млрд євро, якщо буде можливість робити це у гривні. Також, 11 листопада минулого року директор ЄБРР в Україні Андре Куусвек заявив, що ключовими для ЄБРР галузями інвестування в Україні в 2012-2014 рр. будуть енергетика і сільське господарство.

При цьому він висловив переконання, що наступні 5 років Україна залишиться другою країною за обсягами інвестицій від ЄБРР.

ЄБРР є найбільшим фінансовим інвестором в Україні. За підсумками 2009 р. інвестиції ЄБРР в Україні склали 1,1 млрд євро або 1,5 млрд доларів. Мета ЄБРР, власниками якого є 61 країна і дві міждержавні установи, полягає в сприянні переходу від центрального планування до ринкової економіки в країнах від Центральної Європи до Середньої Азії. ЄБРР розпочав співпрацю з Україною в 1993 р.

ЄБРР готовий інвестувати в Україну 1 млрд євро на рік


Новини Статті Аналітика
Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. 10 повчальних випадків, що збагатили інвесторів 10 повчальних випадків, що збагатили інвесторів Огляд вітчизняного фондового ринку за 06.05.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 06.05.2011 від ІГ Сократ
В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві Принцип інвестора венчурних проектів або бізнес-ангела Принцип інвестора венчурних проектів або бізнес-ангела Щотижнева статистика публІчних ІСІ:  31.03-06.04.11 р. Щотижнева статистика публІчних ІСІ: 31.03-06.04.11 р.
Посол Німеччини каже, що вступ України до Митного союзу закриє їй двері у ЗВТ Посол Німеччини каже, що вступ України до Митного союзу закриє їй двері у ЗВТ Актуальні напрями інвестиційних проектів Актуальні напрями інвестиційних проектів Щомісячний огляд діяльності публічних ІСІ в Україні - березень 2011 року Щомісячний огляд діяльності публічних ІСІ в Україні - березень 2011 року
Дефіцит держбюджету України за січень-квітень склав 4 млрд грн. Дефіцит держбюджету України за січень-квітень склав 4 млрд грн. Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Аналітичний огляд ринку спільного інвестування у 4 кварталі 2010 року Аналітичний огляд ринку спільного інвестування у 4 кварталі 2010 року
Ціни на пальне в Україні зупинили ріст Ціни на пальне в Україні зупинили ріст Вплив фінансової стійкості банківської системи на ефективність функціонування національної інноваційної інфраструктури Вплив фінансової стійкості банківської системи на ефективність функціонування національної інноваційної інфраструктури Тижневий огляд фінансових ринків України Тижневий огляд фінансових ринків України

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Світ належить оптимістам, песимісти – тільки глядачі.

Ф.Гізо
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті