Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 13:12 | London, Apr 20 11:12 | New York, Apr 20 07:12
Shanghai, Apr 20 19:12 | Tokyo, Apr 20 20:12 | Sydney, Apr 20 22:12

Інвестори знову цікавляться родовищами

Інвестори знову цікавляться родовищами
Рейтинг: 0
Голосів: 0




7 жовтня 2010 в 14:45 - Роман Зайцев


Інвестори знову цікавляться родовищами

Мінприроди у середу провело перший за півроку аукціон із продажу восьми спеціальних дозволів на користування надрами, і всі вони були продані.  



Найдорожча ліцензія - на розробку Велико-Гадомінецкого родовища каолінів - була продана за 9 млн. гривень, а у торгах було зроблено п‘ять кроків, пише газета "Комернсант-Україна".

Найбільший же ажіотаж виник навколо ліцензії на розробку Бурівского родовища торфу - в ході торгів було зроблено дев‘ять кроків, і її вартість зросла з 132 тис. гривень до 302 тис. гривень.

Досі аукціони із продажу дозволів на розробку родовищ були непопулярні, зазначає видання. Востаннє Мінприроди вдалося провести конкурс на початку 2010 року, а кількість кроків на аукціонах в 2008 році і на початку 2009 року не перевищувала трьох.

У Мінприроди пояснюють пожвавлення нещодавніми значними змінами у законодавстві про експлуатацію надр.

Як відомо, 21 липня Кабмін прийняв постанову № 662 "Про затвердження порядку проведення у 2010 році аукціонів із продажу спеціальних дозволів на користування надрами", надавши компаніям, які займаються геологорозвідкою, переважне право купівлі спецдозволів на родовищах, де вони підтвердили запаси корисних копалин.

Також уряд надав підприємствам, для яких родовища є сировинною базою, переважне право отримання спецдозволів на їх розробку.

Утім, пише видання, учасники ринку вважають, що головною причиною підвищеного попиту є припинення боротьби між урядом і президентом.

Інвестори знову цікавляться родовищами


Новини Статті Аналітика
Канадська компанія планує скоро видобувати газ в Україні Канадська компанія планує скоро видобувати газ в Україні Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
ВАТ ВАТ "КБ Надра" відновило обіг акцій на УБ Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Кабмін хоче підвищити плату за користування надрами Кабмін хоче підвищити плату за користування надрами Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Україна планує залучити 180 млрд. гривень на освоєння надр Україна планує залучити 180 млрд. гривень на освоєння надр У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Найбільша в Італії енергетична компанія хоче добувати вуглеводні в Україні Найбільша в Італії енергетична компанія хоче добувати вуглеводні в Україні Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ти ніколи не вирішиш проблему, якщо думатимеш так само, як ті, хто її створив.

Альберт Ейнштейн
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті