Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 19 10:02 | London, Apr 19 08:02 | New York, Apr 19 04:02
Shanghai, Apr 19 16:02 | Tokyo, Apr 19 17:02 | Sydney, Apr 19 19:02

Інвестори в три рази менше стали цікавитися Донеччиною

Інвестори в три рази менше стали цікавитися Донеччиною




19 січня 2011 в 14:41 - Роман Зайцев


Інвестори в три рази менше стали цікавитися Донеччиною

Обсяги інвестицій в Донецькій області, починаючи від 2008 року, скоротився практично утричі. Про це, із посиланням на офіційні дані, заявив генеральний директор Консалтингової ліги Донбасу Борис Дудка, передає Deutsche Welle.



Дудка є також учасником проекту Європейського Союзу "Українська ініціатива".

Водночас він звернув увагу на намагання обласного керівництва всіляко популяризувати Донецьку область серед міжнародних інвесторів.

Марність цих зусиль експерт пояснює тим, що представники влади досі не збагнули на підставі саме чого, ухвалюють свої рішення капіталовкладники.

Концентрація бізнесу в Донецькій області, начебто, мала б приваблювати інвестора. Однак перспективи для нього залишаються несформованими й нечіткими, вважає Дудка.

Головну роль, на думку експерта, відграють очікування з боку інвестора.

А зараз ніхто не може надати гарантій, що вклавши гроші, інвестор не тримає проблеми у вигляді судових процесів, бюрократичної тяганини чи "змін правил під час гри".

Крім того, існує й досвід інвесторів, які набили собі ґулі, і їхні очікування з часом руйнувалися.

Зараз побудована не тільки вертикаль влади, але й жорстока структура відносин у бізнесі, зауважив експерт.

На його переконання, це теж негативно впливає на наміри західних інвесторів.

Західні інвестори розраховують, що працюватимуть у конкурентному середовищі, а виявляється, що конкурентне середовище - якесь особливе, побудована з найближчих родичів можновладців, й інших ринкових відносин не передбачається.

Таким чином, продовжив експерт, місцевий бізнес намагається зберегти для себе стабільність.

Однак стабільне середовище може перетворитися на болото, якщо в ньому не буде руху й розвитку, застерігає Дудка й підсумовує: тоді всі заяви щодо залучення інвестицій виглядатимуть як популізм.

Інвестори в три рази менше стали цікавитися Донеччиною


Новини Статті Аналітика
"Газпром" і Японія вкладуть 7 мільярдів в зріджений газ Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Щотижнева статистика публІчних ІСІ:  31.03-06.04.11 р. Щотижнева статистика публІчних ІСІ: 31.03-06.04.11 р.
Клюєв запрошує іспанські гроші в українське село Клюєв запрошує іспанські гроші в українське село 10 повчальних випадків, що збагатили інвесторів 10 повчальних випадків, що збагатили інвесторів Щомісячний огляд діяльності публічних ІСІ в Україні - березень 2011 року Щомісячний огляд діяльності публічних ІСІ в Україні - березень 2011 року
Клюєв закликає в Україну німецьких інвесторів Клюєв закликає в Україну німецьких інвесторів Сучасні аспекти планування у сфері інноваційної діяльності підприємств Сучасні аспекти планування у сфері інноваційної діяльності підприємств Аналітичний огляд ринку спільного інвестування у 4 кварталі 2010 року Аналітичний огляд ринку спільного інвестування у 4 кварталі 2010 року
ДТЕК планує інвестувати у вугледобувну і енергетичну галузі 20 млрд. доларів ДТЕК планує інвестувати у вугледобувну і енергетичну галузі 20 млрд. доларів Принцип інвестора венчурних проектів або бізнес-ангела Принцип інвестора венчурних проектів або бізнес-ангела УАІБ: Щотижнева статистика публічних ІСІ (відкриті, інтервальні, закриті фонди). 17.03-23.03.11 р. УАІБ: Щотижнева статистика публічних ІСІ (відкриті, інтервальні, закриті фонди). 17.03-23.03.11 р.
"Нафтогаз" інвестує 2,4 мільярда у збільшення видобутку газу Актуальні напрями інвестиційних проектів Актуальні напрями інвестиційних проектів УАІБ: Щотижнева статистика публічних ІСІ (відкриті, інтервальні, закриті фонди). 10.03-16.03.11 р. УАІБ: Щотижнева статистика публічних ІСІ (відкриті, інтервальні, закриті фонди). 10.03-16.03.11 р.

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті