Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 18:50 | London, Apr 25 16:50 | New York, Apr 25 12:50
Shanghai, Apr 26 00:50 | Tokyo, Apr 26 01:50 | Sydney, Apr 26 03:50

Google інвестувала $ 168 млн в найбільшу сонячну електростанцію у світі

Google інвестувала $ 168 млн в найбільшу сонячну електростанцію у світі




12 квітня 2011 в 17:00 - Роман Зайцев


Google інвестувала $ 168 млн в найбільшу сонячну електростанцію у світі

Google вклала $ 168 млн у Ivanpah - найбільшу сонячну електростанцію в світі. Згідно з повідомленням директора Google Green Business Operations Ріка Нідхема, сумарні інвестиції компанії в альтернативну енергетику тепер перевищують $ 250 млн.



Як повідомляється, інвестиції спрямовані компанії BrightSource Energy, яка займається розробкою та будівництвом електростанції в каліфорнійській пустелі Мохаве.

Компанія NRG Energy Inc., яка вклала в станцію $ 300 млн, є найбільшим інвестором проекту. Ivanpah стане першою "зеленою" комерційною електростанцією, яка дозволить у великих масштабах поставляти чисту і недорогу енергію споживачам.

Крім того, у реалізації проекту зацікавлений і американський уряд.


Як повідомляє Agence France-Presse, Міністерство енергетики США днями схвалило рішення про надання гарантії в $ 1,6 млрд на завершення будівництва.

У свою чергу, адміністрація Барака Обами закликає бізнес вкладати гроші в "зелені" проекти, побоюючись, як би лідерство в цій галузі не перейшло до інших країн, в першу чергу до Китаю.

Проект Ivanpah охоплює три незалежні сонячні теплоелектростанції, що складаються із 170 тисяч дзеркал, званих геліостатами. Дзеркала направляють сонячне світло на бойлери, розташовані на вершині 137 метрової вежі, розігріваючи її до 538 градусів. Пара обертає турбіни, виробляючи електрику.

Згідно з офіційним сайтом Ivanpah, заявленої потужності - 392 мегавата - буде досить, щоб забезпечити енергією 140 тисяч сімей. Проект стане найбільшою в світі сонячною електростанцією і дозволить подвоїти комерційне виробництво енергії за допомогою сонця в США. Ivanpah створить 1000 робочих місць на час будівництва і 86 місць після завершення проекту в 2013 році. За 30 років, поки станція буде діяти, заробіток робітників складе $ 650 млн.

Нагадаємо, в 2010 році Google вийшла на енергетичний ринок США.

Google інвестувала $ 168 млн в найбільшу сонячну електростанцію у світі


Новини Статті Аналітика
В Google Maps з’явилися перші підводні панорами В Google Maps з’явилися перші підводні панорами 10 повчальних випадків, що збагатили інвесторів 10 повчальних випадків, що збагатили інвесторів Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Google розміщує дебютний випуск облігацій Google розміщує дебютний випуск облігацій Принцип інвестора венчурних проектів або бізнес-ангела Принцип інвестора венчурних проектів або бізнес-ангела ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Google Inc. збільшила чистий прибуток на 17,3% Google Inc. збільшила чистий прибуток на 17,3% Практична цінність маркетингу у формуванні попиту на інновації: світовий і вітчизняний досвід Практична цінність маркетингу у формуванні попиту на інновації: світовий і вітчизняний досвід Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Виручка компанії Google виросла на 27% до $8,58 млрд. Виручка компанії Google виросла на 27% до $8,58 млрд. Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Google планує створити власне телебачення на базі YouTube Google планує створити власне телебачення на базі YouTube Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті