Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 23 13:08 | London, Apr 23 11:08 | New York, Apr 23 07:08
Shanghai, Apr 23 19:08 | Tokyo, Apr 23 20:08 | Sydney, Apr 23 22:08

За попереднiми даними на ЧАЕС зібрали 550 мільйонів євро

За попереднiми даними на ЧАЕС зібрали 550 мільйонів євро




19 квітня 2011 в 18:00 - Роман Зайцев


За попереднiми даними на ЧАЕС зібрали 550 мільйонів євро

За попереднiми даними, пiд час донорської конференції із збору коштів на чорнобильські проекти було зібрано 550 мільйонів євро. Про це заявив президент Вiктор Янукович під час брифiнгу.



В цілому, Україна розраховувала в ході міжнародної конференції зі збору коштів на чорнобильські проекти зібрати відсутні 740 мільйонів євро для добудови об‘єкту "Укриття" і сховища відпрацьованого ядерного палива "СВЯП-2" на ЧАЕС.

Прем‘єр-міністр Микола Азаров заявив, що Україна у 2012-2014 роках поетапно внесе до Чорнобильського фонду "Укриття" 104 мільйони доларів.


При цьому голова уряду зазначив, що зусиль України в цьому напрямку не достатньо.

Окрім цього, під час свого візиту до Києва у понеділок президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу наголосив, що Єврокомісія також внесе додатково 110 мільйонів євро.

У той же час, ЄБРР може виділити на реалізацію "чорнобильських проектів" до 120 мільйонів євро, заявив президент Європейського банку реконструкції і розвитку Томас Міров.

За його словами, якщо в 2011 році країни-донори не дадуть на реалізацію "чорнобильських проектів" більше 480 мільйонів євро, то ЄБРР попросить Раду директорів збільшити суму, що виділяється на 50% - до 180 мільйонів євро.

Раніше також повідомлялося, що країни "Великої вісімки" (G8) можуть зробити загальний внесок на реалізацію "чорнобильських проектів" у розмірі 332,8 мільйонів євро.

Так, Франція має намір перерахувати на фінансування "чорнобильських проектів" більше 47 мільйонів євро, Нiмеччина - 42,4 мільйона євро. США також видiляє додатково на чорнобильськi програми 123 мільйони доларiв.

У свою чергу Росiя пообіцяла видiлити на відповідні заходи у 201-2012 роках 45 мільйонів євро.

Про готовність допомогти також заявили:

Великобританія - 32,4 мільйона євро,

Австрія - 2,5 мільйона євро,

Азербайджан - 1 мільйон євро,

Бельгія - 300 тисяч євро,

Литва - 10 тисяч євро,

Китай - 4 мільйони євро,

Індія - 1  мільйон доларів,

Греція - 100 тисяч євро,

Корея - 200 тисяч доларів,

Кувейт - 5,2 мільйона доларів,

Люксембург - 1,5 мільйона євро,

Норвегія - 500 тисяч євро,

Словенія - 120 тисяч євро.

Також про намір виділити 1 мільйон євро заявила Туреччина, однак остаточна сума буде відома пізніше.

Деякі інші країни також поки не змогли назвати конкретну цифру, яку вони можуть виділити. Наприклад, Мексика.

У свою чергу, Нідерланди повідомили, що не готові виділити гроші у зв‘язку з кризою.

Як повідомили в інформаційному департаменті МЗС, конференцію висвітлюють понад 500 журналістів, з них 340 - іноземних з 38 держав світу. Найбільша кількість журналістів з Франції, Японії та Росії.

Загальна вартість будівництва чорнобильських об‘єктів становить 980 мільйонів євро і завершення будівництва заплановано на 2015 рік.

За попереднiми даними на ЧАЕС зібрали 550 мільйонів євро


Новини Статті Аналітика
У Шанхаї збудують 632-метровий готель У Шанхаї збудують 632-метровий готель Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Мінрегіонбуд планує отримати 390 млн. грн. за доступне житло Мінрегіонбуд планує отримати 390 млн. грн. за доступне житло Верховна рада спростила правила для девелоперів Верховна рада спростила правила для девелоперів ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві Цільові облігації у фінансовому механізмі формування житлового фонду Цільові облігації у фінансовому механізмі формування житлового фонду Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
"Газпром" оцінює будівництво газогону "Пiвденний потiк" в 15,5 мільярдів євро Банківське кредитування в стратегії модернізації та інноваційного розвитку економіки України Банківське кредитування в стратегії модернізації та інноваційного розвитку економіки України I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Єврокомісія підтримала проект будівництва Єврокомісія підтримала проект будівництва "Південного потоку" Принципи організації комунальної інфрастуктури Принципи організації комунальної інфрастуктури I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Успіх спочатку вимагає десять часткою зусиль, щоб отримати одну частку результату. Після того, як Ви впораєтеся з цим - станете постійно отримує десять часткою результату при одній частці зусиль.

Чарльз Гивенс
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті