Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 24 17:28 | London, Apr 24 15:28 | New York, Apr 24 11:28
Shanghai, Apr 24 23:28 | Tokyo, Apr 25 00:28 | Sydney, Apr 25 02:28

В України є шанс створити свою Силіконову долину

В України є шанс створити свою Силіконову долину




1 листопада 2010 в 13:30 - Роман Зайцев


В України є шанс створити свою Силіконову долину

Нині Україна - 5-та у світі за розробкою програмного забезпечення. Програмістів з України охоче запрошують в Силіконову долину. Втім, все частіше вони повертаються додому, щоб започаткувати власну справу.  



За щорічного випуску 8 тисяч фахівців для ІТ- індустрії, в українські інноваційно-технологічні проекти за останні п‘ять років вкладено близько 20 млн. доларів.

В Росії ця цифра перевищує 500 млн., у Європі - 5 млрд. доларів, повідомляє "Німецька хвиля".

"Україна експортує софт-забезпечення. Об‘єм експорту перевищує один млрд. доларів. Ця цифра може збільшуватися. Це хороший старт для українських підприємців, які працюють в проектах інтернет-технологій і інновацій для використання цього важливого ресурсу в своїх розробках та можливість перенесення розробок в Україну",- розповіла Вікторія Тігіпко.

Цю ідею підтримує і український уряд та планує легалізувати цей бізнес. Адже більша частина українських інтернет-технологій вивозиться за кордон.

Причому здебільшого програмісти в Україні не платять податки в бюджет та експортують свої розробки нелегально.

За словами віце-прем‘єр-міністра Сергія Тігіпка, в новому податковому кодексі передбачене оподаткування одного програміста як фізособи, який повинен буде сплачувати в місяць 1000 гривень податку.

На його думку, після легалізації ринку високих технологій і програмних розробок через 3-4 роки Україна зможе експортувати софт-забезпечення на 10 млрд. доларів.

Президент венчурної компанії Entana, яка представилась лідером російськомовної спільноти в Силіконовій долині, Анна Дворнікова підтвердила великий інтерес іноземних інвесторів до українських програмних розробок в сфері високих технологій.

"В Силіконовій долині працює дуже багато українців. Це серйозні люди. Зараз багато з них повертаються в Україну чи роблять якісь спільні проекти з Україною. Дуже важливо пов‘язувати їх з батьківщиною. Адже багато інженерів та розробників з Індії та Китаю повернулися з Силіконової долини до себе на батьківщину і тепер розвивають економіку своїх країн",- сказала Дворнікова.

Фахівці галузі відзначають, що важливою умовою для активізації інвестування в українські інтернет-проекти є скасування візового режиму, особливо з країнами ЄС.

В України є шанс створити свою Силіконову долину


Новини Статті Аналітика
"Газпром" і Японія вкладуть 7 мільярдів в зріджений газ 10 повчальних випадків, що збагатили інвесторів 10 повчальних випадків, що збагатили інвесторів Щотижнева статистика публІчних ІСІ:  31.03-06.04.11 р. Щотижнева статистика публІчних ІСІ: 31.03-06.04.11 р.
Клюєв запрошує іспанські гроші в українське село Клюєв запрошує іспанські гроші в українське село Принцип інвестора венчурних проектів або бізнес-ангела Принцип інвестора венчурних проектів або бізнес-ангела Щомісячний огляд діяльності публічних ІСІ в Україні - березень 2011 року Щомісячний огляд діяльності публічних ІСІ в Україні - березень 2011 року
Клюєв закликає в Україну німецьких інвесторів Клюєв закликає в Україну німецьких інвесторів Актуальні напрями інвестиційних проектів Актуальні напрями інвестиційних проектів Аналітичний огляд ринку спільного інвестування у 4 кварталі 2010 року Аналітичний огляд ринку спільного інвестування у 4 кварталі 2010 року
ДТЕК планує інвестувати у вугледобувну і енергетичну галузі 20 млрд. доларів ДТЕК планує інвестувати у вугледобувну і енергетичну галузі 20 млрд. доларів Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших УАІБ: Щотижнева статистика публічних ІСІ (відкриті, інтервальні, закриті фонди). 17.03-23.03.11 р. УАІБ: Щотижнева статистика публічних ІСІ (відкриті, інтервальні, закриті фонди). 17.03-23.03.11 р.
"Нафтогаз" інвестує 2,4 мільярда у збільшення видобутку газу Вплив фінансової стійкості банківської системи на ефективність функціонування національної інноваційної інфраструктури Вплив фінансової стійкості банківської системи на ефективність функціонування національної інноваційної інфраструктури УАІБ: Щотижнева статистика публічних ІСІ (відкриті, інтервальні, закриті фонди). 10.03-16.03.11 р. УАІБ: Щотижнева статистика публічних ІСІ (відкриті, інтервальні, закриті фонди). 10.03-16.03.11 р.

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Світ належить оптимістам, песимісти – тільки глядачі.

Ф.Гізо
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті