Інвестиції.орг

Kyiv, Jul 17 11:00 | London, Jul 17 09:00 | New York, Jul 17 05:00
Shanghai, Jul 17 17:00 | Tokyo, Jul 17 18:00 | Sydney, Jul 17 20:00

В Україні набув чинності закон про захист персональних даних

В Україні набув чинності закон про захист персональних даних




4 січня 2011 в 17:05 - Роман Зайцев


В Україні набув чинності закон про захист персональних даних

В Україні 1 січня 2011 р. набув чинності закон "Про захист персональних даних". Верховна Рада України (ВР) ухвалила цей закон у червні минулого року.



Зокрема, законом встановлюється, що власником чи розпорядником бази персональних даних можуть бути підприємства, установи і організації усіх форм власності, органи державної влади чи органи місцевого самоврядування, фізичні особи - підприємці, які обробляють персональні дані відповідно до закону.

Також, відповідно до закону, база персональних даних підлягає обов'язковій державній реєстрації шляхом внесення відповідного запису уповноваженим державним органом із питань захисту персональних даних до державного реєстру баз персональних даних.

Положення про державний реєстр баз персональних даних та порядок його ведення затверджуються Кабінетом міністрів України.

Окрім того, реєстрація баз персональних даних здійснюється за заявочним принципом шляхом повідомлення, а заява про реєстрацію бази персональних даних подається власником бази персональних даних до уповноваженого державного органу з питань захисту персональних даних.

Закон передбачає також створення уповноваженого державного органу із захисту персональних даних, якому надається право вільного доступу до будь-яких приміщень, де зберігається чи здійснюється обробка персональних даних.

Автори закону, серед яких Міністерство юстиції України, кажуть, що ухвалюючи закон, Україна адаптується до європейського законодавства. Вони нагадують, що Україна взяла зобов'язання ратифікувати та запровадити конвенцію про захист персональних даних.

"Безумовно, цей закон, а також ратифікація конвенції Ради Європи про захист персональних даних є одним із елементів покращення співпраці з Європейським Союзом в цілому", - заявляв раніше заступник директора департаменту міністерства юстиції з питань адаптації законодавства України до законодавства ЄС Тарас Качка.

Нагадаємо, 24 червня 2010 р. Президент України Віктор Янукович підписав закон "Про захист персональних даних".

В Україні набув чинності закон про захист персональних даних


Новини Статті Аналітика
Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. "ОАК-Антонов" можуть передати виробничі активи авіабудівних підприємств Росії та Україні Огляд вітчизняного фондового ринку за 06.05.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 06.05.2011 від ІГ Сократ
В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві Білоруські компанії мігрують в Росію і Україну Білоруські компанії мігрують в Росію і Україну Тижневий огляд фінансових ринків України Тижневий огляд фінансових ринків України
Посол Німеччини каже, що вступ України до Митного союзу закриє їй двері у ЗВТ Посол Німеччини каже, що вступ України до Митного союзу закриє їй двері у ЗВТ Міжнародні експерти скептично оцінюють перспективи української економіки Міжнародні експерти скептично оцінюють перспективи української економіки Огляд українських ринків за 23.03.2011. Несміливе зростання Огляд українських ринків за 23.03.2011. Несміливе зростання
Дефіцит держбюджету України за січень-квітень склав 4 млрд грн. Дефіцит держбюджету України за січень-квітень склав 4 млрд грн. Українські експортери залишають Європу Українські експортери залишають Європу Огляд українських ринків за 21.03.2011. Ринки впевнено зростають Огляд українських ринків за 21.03.2011. Ринки впевнено зростають
Ціни на пальне в Україні зупинили ріст Ціни на пальне в Україні зупинили ріст Продаж заставного майна в Україні на аукціоні Продаж заставного майна в Україні на аукціоні Тижневий огляд фінансових ринків України Тижневий огляд фінансових ринків України

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Соромно бути багатим, коли країна не має шляху. Соромно бути бідним, коли країна стала на свій шлях!

Конфуцій
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті