Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 15:41 | London, Apr 20 13:41 | New York, Apr 20 09:41
Shanghai, Apr 20 21:41 | Tokyo, Apr 20 22:41 | Sydney, Apr 21 00:41

Україну закликають збільшити прозорість видобувних галузей

Україну закликають збільшити прозорість видобувних галузей




28 лютого 2011 в 10:17 - Роман Зайцев


Україну закликають збільшити прозорість видобувних галузей

Представники Європи закликають Україну приєднатися до Ініціативи прозорості видобувних галузей (Extractive Industries Transparency Initiatives, EITI).



Про це заявив посол і голова представництва Європейського Союзу в Україні Жозе-Мануель Пінту Тейшейра, повідомляє DT.UA.

За його словами, приєднання Києва до EITI стане важливим кроком до інтеграції у європейський енергоринок.

"EITI підтримують десять країн ЄС, Єврокомісія та Європейський інвестиційний банк, оскільки вона є інструментом підтримки кращого управління та підзвітності через перевірку і повне оприлюднення платежів компаній та урядових надходжень від нафтогазового та гірничо-видобувного секторів", - сказав він.

Водночас, за словами Тейшейри, Ініціатива прозорості дає змогу створити взаємовигідні ситуації для забезпечення поставок сировини до Європи, і тому також підтримується в рамках Сировинної ініціативи ЄС.

Україна є одним із ключових енергетичних партнерів ЄС, а з 1 січня 2011 року є повноправним членом Енергетичного співтовариства. Це важливий крок до інтеграції України в європейський енергоринок. Одним із заходів, які ваша країна повинна буде здійснити в цьому контексті, є належний доступ до ринкової інформації", - підкреслив посол.

За його словами, це одна з причин, чому ЄС повністю підтримує приєднання України до EITI.

Інша полягає в тому, що доходи від видобутку корисних копалин - важливе джерело доходу багатьох держав, зокрема й України.

"Видобуток нафти і газу також робить свій внесок в енергетичний баланс вашої країни. А посилення прозорості приведе до поліпшення системи управління державними фінансами, прийняття зважених рішень та сприятиме економічному розвитку України і більшій підзвітності уряду", - підкреслив Тейшейра.

У свою чергу, посол Великобританії в Україні Лі Тернер вважає, що майбутнє членство України в EITI має величезні потенційні переваги.

"Наближення вашої країни до цілей і принципів цієї організації посилить прозорість і відкритість в енергетичному секторі і може стати важливим елементом відданості України задекларованим реформам енергосектору. Це також допоможе залучити значні міжнародні інвестиції в розвідку і видобуток та зменшити залежність України від імпорту дорогих енергоносіїв", - наголосив він.

Окрім представників Європи, за приєднання України до Ініціативи виступає і МВФ.

Як заявив постійний представник фонду в Україні Макс Альєр, МВФ "не лише підтримує участь країн в EITI, а й у кожному своєму звіті щодо дотримання Україною вимог меморандуму з МВФ обов‘язково приділяє увагу діям нашої країни щодо впровадження Ініціативи прозорості".

Ініціативу прозорості видобувних галузей підтримують 33 країни і більш як 50 найбільших світових енергетичних компаній.

Ініціативу прозорості видобувних галузей український уряд офіційно підтримав іще 30 вересня 2009 року.

Представники нинішнього уряду, насамперед прем‘єр-міністр Микола Азаров (у листопаді 2010 року), підтвердили готовність продовжити процес приєднання України до EITI.

У січні 2011 року під час громадських слухань у Верховній раді навіть обговорювали тему прозорості у сфері видобутку вуглеводнів, зокрема йшлося і про EITI.

Однак далі розмов і декларацій справа EITI в Україні поки що не пішла.
 

Україну закликають збільшити прозорість видобувних галузей


Новини Статті Аналітика
Німеччина відмовляється від атомної енергетики Німеччина відмовляється від атомної енергетики Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Швейцарія відмовляється від атомних електростанцій Швейцарія відмовляється від атомних електростанцій Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
ДТЕК планує інвестувати у вугледобувну і енергетичну галузі 20 млрд. доларів ДТЕК планує інвестувати у вугледобувну і енергетичну галузі 20 млрд. доларів Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Нова Енергостратегія передбачає приватизацію енергетики Нова Енергостратегія передбачає приватизацію енергетики У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Запорізька АЕС у 2011 р. виробила 16,95 млрд кВт.год електроенергії Запорізька АЕС у 2011 р. виробила 16,95 млрд кВт.год електроенергії Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ти ніколи не вирішиш проблему, якщо думатимеш так само, як ті, хто її створив.

Альберт Ейнштейн
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті