Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 05:01 | London, Apr 20 03:01 | New York, Apr 19 23:01
Shanghai, Apr 20 11:01 | Tokyo, Apr 20 12:01 | Sydney, Apr 20 14:01

Україна планує витратити на Олімпіаду 5,8 млрд. євро

Україна планує витратити на Олімпіаду 5,8 млрд. євро




25 жовтня 2010 в 13:40 - Роман Зайцев


Україна планує витратити на Олімпіаду 5,8 млрд. євро

Україна планує витратити за чотири роки 20 млрд грн лише на подачу заявки на проведення Олімпіади-2022. Такими темпами Україна може стати першою країною, яка витратила найбільше грошей на змагання.  



У найближчі чотири роки уряд збирається витратити 20 млрд грн. (близько 1,8 млрд євро) лише на підготовку до подачі заявки на Олімпіаду.

Приблизно таку ж суму витратять росіяни для того, щоб провести всю Олімпіаду в Сочі в 2014 році.

Яких же сум сягне загальний кошторис за підсумками вибору України країною-господаркою, можна тільки здогадуватися.

На сьогодні прогнозований обсяг державного фінансування підготовки до набагато більш скромного в порівнянні з олімпіадою чемпіонату Євро-2012 оцінюється урядом в більш ніж 65 млрд. грн. (5,8 млрд. євро).

При цьому, важливо відзначити, що витрати Канади на Зимову олімпіаду-2010, на думку експертів, становили приблизно 4 млрд. євро. Зимові ігри в Турині в 2006 році обійшлися Італії в 707 млн. євро.

На 20 млрд грн. можна було б побудувати 454 критих льодових арени для занять хокеєм, які передбачаються держпрограмою "Хокей України". Це практично в кожному місті країни (в Україні налічується 458 міст).

Як повідомлялося, у державному бюджеті 2011 року планується закласти 500 мільйонів доларів на підготовку до проведення Олімпійських ігор.

"Сьогодні до зимової Олімпіади в українських Карпатах ми не готові зовсім, але до 2015 року, до приїзду комісії МОК, ми хочемо виконати 50% усіх робіт, необхідних для того, щоб Україну обрали місцем її проведення", - заявив він.

Нагадаємо, президент Віктор Янукович ще в травні заявив про бажання внести пропозицію провести зимові Олімпійські ігри 2022 року "на Буковині".

Пізніше уточнили, що він мав на увазі зимовий курорт Буковель на Прикарпатті.

Україна планує витратити на Олімпіаду 5,8 млрд. євро


Новини Статті Аналітика
Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. Необхідні умови для відкриття власного бізнесу Необхідні умови для відкриття власного бізнесу Огляд вітчизняного фондового ринку за 06.05.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 06.05.2011 від ІГ Сократ
В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві Економічна думка щодо розвитку підприємництва: історичний аспект Економічна думка щодо розвитку підприємництва: історичний аспект Тижневий огляд фінансових ринків України Тижневий огляд фінансових ринків України
Посол Німеччини каже, що вступ України до Митного союзу закриє їй двері у ЗВТ Посол Німеччини каже, що вступ України до Митного союзу закриє їй двері у ЗВТ Оптимізація величини вантажних одиниць при реалізації інноваційних логістичних концепцій на авіатранспорті Оптимізація величини вантажних одиниць при реалізації інноваційних логістичних концепцій на авіатранспорті Огляд українських ринків за 23.03.2011. Несміливе зростання Огляд українських ринків за 23.03.2011. Несміливе зростання
Дефіцит держбюджету України за січень-квітень склав 4 млрд грн. Дефіцит держбюджету України за січень-квітень склав 4 млрд грн. Економічні основи розвитку логістичних структур Економічні основи розвитку логістичних структур Огляд українських ринків за 21.03.2011. Ринки впевнено зростають Огляд українських ринків за 21.03.2011. Ринки впевнено зростають
Ціни на пальне в Україні зупинили ріст Ціни на пальне в Україні зупинили ріст Реалізація принципів стратегічного планування інноваційної діяльності на етапах формування і реалізація стратегії Реалізація принципів стратегічного планування інноваційної діяльності на етапах формування і реалізація стратегії Тижневий огляд фінансових ринків України Тижневий огляд фінансових ринків України

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ти ніколи не вирішиш проблему, якщо думатимеш так само, як ті, хто її створив.

Альберт Ейнштейн
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті