Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 13:58 | London, Apr 25 11:58 | New York, Apr 25 07:58
Shanghai, Apr 25 19:58 | Tokyo, Apr 25 20:58 | Sydney, Apr 25 22:58

Україна хоче продати всю свою "парникову" квоту

Україна хоче продати всю свою "парникову" квоту




20 вересня 2010 в 11:15 - Роман Зайцев


Україна хоче продати всю свою "парникову" квоту

Світовий банк (СБ) має намір придбати в України, Польщі та Росії квоти на викиди парникових газів. Про це пише газета "Комерсант-Україна" із посиланням на аналітичну компанію Point Carbon.  



Можливість покупки частини госквот цих країн СБ почав вивчати після проведення в травні першої угоди з придбання у Чехії 2 млн. одиниць установленої кількості (1 ОУК відповідає 1 т СО2).

Банк почав переговори з українською стороною і має намір на початку 2011 року підписати угоду про продаж ОУК.

Кінцевими покупцями українських вуглецевих квот, імовірно, стануть Данія, Іспанія та Італія.

В українському офісі СБ і в Нацагентстві екологічних інвестицій не змогли повідомити подробиці переговорів.

Співрозмовник видання, близький до переговорного процесу, розповів, що українська сторона запропонувала СБ викупити весь обсяг вільної держквоти - 460 млн. ОУК.

"Уряд готовий продати банку всі наявні в обороті одиниці, до того ж за високою ціною - 9-10 євро за ОУК. У Світовому банку нам повідомили, що готові придбати великий обсяг за ціною 7,5-8,3 євро за ОУК", - сказав співрозмовник видання.

"Однак для початку банк має намір викупити 2-3 млн. ОУК, щоб оцінити, наскільки українські одиниці будуть користуватися попитом у європейських покупців, і переконатися в тому, що Україна зможе виконати зобов‘язання за проектом", - додав він.

Водночас, опитані виданням експерти упевнені, що продати весь обсяг держквоти до 2012 року Україні вдасться тільки з великим дисконтом.

За даними Національного електронного реєстру антропогенних викидів та абсорбції парникових газів, на 13 вересня в Україні введено в обіг 460,4 млн. ОУК від обсягу всієї квоти, яка складає 920 млн. ОУК.

Резерв на весь період дії Кіотського протоколу складає 2,14 млрд. ОУК.

Україна перерахувала на рахунки інших країн 71,9 млн. одиниць: Японії - 44,2 млн. ОУК, Іспанії - 3,2 млн. ОУК, Швейцарії - 19,7 млн. ОУК, 4,8 млн. одиниць склали ранні кредити (скорочення емісії, досягнуте до 2008 року).

Україна хоче продати всю свою "парникову" квоту


Новини Статті Аналітика
"Укравтопром" просить ввести квоти для іномарок Новітні рекламні технології як інновації в маркетингових комунікаціях Новітні рекламні технології як інновації в маркетингових комунікаціях Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
"Нафтогаз" знову спробує продати на аукціоні бензин за ціною вище ринкової Проблеми формування технологічної інфраструктури як складової національної інноваційної системи Проблеми формування технологічної інфраструктури як складової національної інноваційної системи ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Власник Власник "Універсальної інвестиційної групи" збирається продати свій страховий бізнес НБУ лібералізує валютний ринок НБУ лібералізує валютний ринок Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
"Нафтогаз України" продав ОВДП на 5 млрд грн "Дельта банку" В Україні можуть ввести квоти на імпорт автомобілів В Україні можуть ввести квоти на імпорт автомобілів I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
"Нафтогаз" вперше продав ОВДП на 5 мільярдів приватному банку Продаж заставного майна в Україні на аукціоні Продаж заставного майна в Україні на аукціоні I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті