Інвестиції.орг

Kyiv, Mar 19 08:32 | London, Mar 19 06:32 | New York, Mar 19 02:32
Shanghai, Mar 19 14:32 | Tokyo, Mar 19 15:32 | Sydney, Mar 19 17:32

У Києві масово закриваються ресторани

У Києві масово закриваються ресторани
Рейтинг: 0
Голосів: 0






У Києві масово закриваються ресторани

Ресторани не можуть собі дозволити далі підвищувати ціни.



 

Перші жертви економічної нестабільності в країні: чотири десятки ресторанів і кафе Києва припинили роботу упродовж останніх місяців. В основному, це заклади VIP-сегмента. 

Першими, хто постраждав стали ресторани та кафе середмістя. Їхні власники особливо зазнали чималих збитків у дні протистоянь на Майдані та Грушевського. Багатьом доводилося зачинятися на кілька днів. А ще – зникли туристи, які приносили чималий відсоток заробітку. 

Та й за межами середмістя закладам харчування непереливки. Передусім, кажуть, кількість відвідувачів на порядок зменшилась. Та й ті, що таки доходять до ресторанів – стали більш заощадливі. Також прогнозують, що незабаром охочих відпочити чи харчуватися в кафе буде ще менше. 

Максим Храмов, співвласник мережі ресторанів, спостерігає стійке падіння числа відвідувачів за останні 3-4 місяці – це 30-40% в у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

За минулий рік в Києві закрилося близько 120 закладів, а з початку цього року - близько 25, повідомила Вестям гендиректор компанії «Ресторанний Консалтинг» Ольга Насонова. У найближчий місяць вона прогнозує згортання діяльності ще, як мінімум, 10 закладів, а до кінця 2015 р - взагалі 100-120.
«Якщо оцінювати ситуацію по країні, то можу сказати, що закритися протягом року можуть ще 20-30% закладів. Всього в Україні через кризу за минулий рік припинило роботу близько 1500 ресторанів і кафе. Мінус Крим і схід (через АТО - ред.) - і в підсумку втрата майже 5 тис. закладів», - дала загальну оцінку Насонова.
Головна причина - подорожчання через девальвацію гривні продуктів харчування і напоїв, а також непідйомна в таких умовах орендна плата.
«Кількість здаваних зараз в оренду площ під кафе та ресторани, нерідко навіть з усім обладнанням, чітко вказує на те, що далеко не всі заклади здатні впоратися з труднощами в кризу», - зазначив у розмові з виданням гендиректор ресторанів MAFIA Андрій Папко.
Через подорожчання продуктів ресторатори стали переглядати свої меню на користь збільшення в стравах вітчизняних продуктів. А дорогі (через велику імпортної складової), а тому й непопулярні, страви часто виключають з меню. «Але є такі страви, для яких немає вітчизняних аналогів. Наприклад, лосось або рис для суші. У таких випадках ми просто намагаємося знизити націнку на такі позиції, щоб гості могли радувати себе улюбленими стравами», - говорить Папко.
У середньому, ресторанне меню подорожчало на 20%.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше в АМКУ заявили, що продавці незаконно підняли ціни на продукти на 50%.

 

У Києві масово закриваються ресторани


Новини Статті Аналітика
Курси долара і євро піднялися до нового максимуму Курси долара і євро піднялися до нового максимуму Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
В трьох областях за тиждень повернули світло 40 тис. споживачів В трьох областях за тиждень повернули світло 40 тис. споживачів Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Українці торік заробили на криптовалюті 850 млн доларів Українці торік заробили на криптовалюті 850 млн доларів Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
В Раді заявили, що надходження в Пенсійний фонд менше запланованого В Раді заявили, що надходження в Пенсійний фонд менше запланованого У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
В Метінвесті відзвітували про збитки за підсумками року В Метінвесті відзвітували про збитки за підсумками року Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Як байка, так і життя ціниться не за довжину, а за зміст.

Сенека
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті