Інвестиції.орг

Kyiv, Mar 19 06:48 | London, Mar 19 04:48 | New York, Mar 19 00:48
Shanghai, Mar 19 12:48 | Tokyo, Mar 19 13:48 | Sydney, Mar 19 15:48

Росія на першому місці за рівнем корупції

Росія на першому місці за рівнем корупції
Рейтинг: 0
Голосів: 0




18 травня 2011 в 16:40 - Роман Зайцев


Росія на першому місці за рівнем корупції

Російські підприємці частіше колег з інших країн Європи готові давати хабарі і дарувати "подарунки".



На першому місці Росія і за кількістю махінацій з фінансовою звітністю: антикорупційна кампанія не працює.

Корупція, хабарництво та шахрайство в європейських країнах за останні два роки стали більш масштабними, показало дослідження аудиторської компанії Ernst & Young, передає Gazeta.ru.

Це визнають 40% що брали участь у дослідженні 2300 осіб - від робітників до топ-менеджерів компаній у 25 країнах.

Це відповідь бізнесу на підвищені ризики кризового періоду.

"Безпечне ставлення до шахрайства, хабарів і корупції в поєднанні зі скороченням витрат компаній погіршують ситуацію", - пояснює глава підрозділу Ernst & Young, що займається дослідженням проблем неетичної ділової поведінки, Девід Сталб.

39% респондентів з Росії визнали, що готові дати хабар готівкою, щоб виграти тендер або "улагодити справи".

Часто пропонують хабарі і у вигляді дорогих подарунків, в Росії про такі заявили 26% (лідирує по даному виду Туреччина - 32%). Організацію відпочинку та розваг у якості хабара назвали 25% респондентів з Росії.

На запитання "чи відбулося велике шахрайство у вашій компанії за останні два роки?" У Росії 37% відповіли "так".

"І це найвищий показник в Європі. На другому Угорщина з 27%, в середньому по Європі - 16%, - розповів керівник відділу послуг у галузі розслідування шахрайства та сприяння у спірних ситуаціях в СНД компанії Ernst & Young Іван Рютов. - Але лише одна п‘ята, що відповіли в Росії на запитання констатували посилення заходів, які вживають їх компаніями для протидії корпоративного шахрайства. Ситуація парадоксальна і дуже тривожна".

Ще один пункт, за яким лідирує Росія, - шахрайство із звітністю. Помилкові фінансові відомості про результати роботи компанії вважають доречними використовувати 13% учасників опитування.

У цілому про поширення корупції і хабарництва заявив 81% опитаних у країнах, що розвиваються і 46% - у розвинених. Найбільш чесні підприємці працюють у Західній Європі - у Франції та Норвегії.

Росія на першому місці за рівнем корупції


Новини Статті Аналітика
Росія з Україною можуть об’єднати авіаактиви Росія з Україною можуть об’єднати авіаактиви "ОАК-Антонов" можуть передати виробничі активи авіабудівних підприємств Росії та Україні Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Білоруські компанії мігрують в Росію і Україну Білоруські компанії мігрують в Росію і Україну ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Росія перегляне ціну газу в обмін на ГТС Росія перегляне ціну газу в обмін на ГТС Перспективи нафто-газового сектору в Україні Перспективи нафто-газового сектору в Україні Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Медведєв не хоче одностороннього перегляду газових угод Медведєв не хоче одностороннього перегляду газових угод Потенційні ринки для інвестування Потенційні ринки для інвестування I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Росія скасує ембарго на експорт зерна з 1 липня Росія скасує ембарго на експорт зерна з 1 липня Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Як байка, так і життя ціниться не за довжину, а за зміст.

Сенека
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті