Інвестиції.орг

Kyiv, Mar 19 07:59 | London, Mar 19 05:59 | New York, Mar 19 01:59
Shanghai, Mar 19 13:59 | Tokyo, Mar 19 14:59 | Sydney, Mar 19 16:59

Російська "Альфа-Груп" купує "Молодьспортлото"

Російська "Альфа-Груп" купує "Молодьспортлото"




15 квітня 2011 в 16:40 - Роман Зайцев


Російська "Альфа-Груп" купує "Молодьспортлото"

Найбільший лотерейний оператор в Україні "Молодьспортлото" ("М.С.Л.") змінює власників.



Це випливає з матеріалів кіпрської Комісії із захисту конкуренції, яка задовольнила заявку на придбання кіпрської ABO Holdings Ltd, що володіє 94,95% "М.С.Л.", подану кіпрськими Guepard Ltd і Mixaline Holdings Co. Ltd ще в січні 2010 року, пише газета "Комерсант-Україна".

Обидві компанії створені спеціально для угоди і не мають інших активів, уточнюється в повідомленні.

Guepard Ltd належить російській "Альфа-Груп", а Mixaline Holdings - підприємцю Маркосу Шіапанісу.

Шіапаніс одночасно виступає продавцем приналежної йому ABO Holdings.

Сторони отримали право на спільний викуп 100% ABO Holdings.

Кілька джерел на російському ринку підтвердили, що ще раніше 2010 року "М.С.Л." почала займатися пошуком інвестора в Росії.


"Компанії було необхідно вкладати кошти в розвиток мережі. До того моменту "М.С.Л." уже була присутня у великих містах України, але зростання оборотів гальмувало відсутність терміналів у невеликих населених пунктах", - пояснив співрозмовник видання.

За його інформацією, пошук інвестора завершився досягненням домовленості про продаж частки в "М.С.Л." "Альфа-Груп". Подробиці угоди співрозмовникові невідомі.

Як випливає з матеріалів кіпрського відомства, клопотання про угоду розглядалося на підставі угоди, підписаної сторонами 14 січня 2010 року, а вже 15 січня того ж року "М.С.Л." випустила прес-реліз про намір інвестувати в модернізацію і розширення своєї мережі розповсюдження 20 млн. гривень.

Лотерейний оператор "М.С.Л." ("Молодьспортлото") заснований в 1992 році на базі українських регіональних управлінь "Спортлото".

Об‘єднує більше 4 тис. терміналів, у тому числі в мережах Ощадбанку та "Укрпошти". "М.С.Л." проводить близько 30 лотерей, основними з яких є "Лото-Забава", "Хто там", "Мегалот" і "Спортпрогноз".

У матеріалах кіпрської комісії йдеться, що партнер "Альфа-Груп" з лотерейного бізнесу Маркос Шіапаніс володіє частками в компаніях інвестиційного та туристичного секторів Росії і Україні - зокрема, в туроператорі MIBS Holiday Travel.

Гендиректор "М.С.Л." Георгій Ложенко - один із партнерів Шіапаніса в MIBS.

Ще одна його компанія - MS & Co. Business Management and Consulting - надає консалтингові послуги власникам землі на Кіпрі.

У Росії Шіапаніс був відомим на початку 1990-х як засновник і гендиректор популярної телелотерей "Лотто Мільйон", співзасновником якої виступали національний олімпійський комітет РФ і грецька фінансова група Intracom.

Російська "Альфа-Груп" купує "Молодьспортлото"


Новини Статті Аналітика
"Смарт-холдинг" готується придбати підприємство "Укргазвидобуток" Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Організатори IPO Яндекса викупили більш ніж п’ять мільйонів акцій Організатори IPO Яндекса викупили більш ніж п’ять мільйонів акцій Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Держава витратила 800 мільйонів на імпортні ліки Держава витратила 800 мільйонів на імпортні ліки Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
"Укргазвидобування" витратить 1,3 мільярда на АЗС та нафтобази У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Канадська 3P International Energy купує Канадська 3P International Energy купує "Тисагаз" Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Як байка, так і життя ціниться не за довжину, а за зміст.

Сенека
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті