Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 19 08:59 | London, Apr 19 06:59 | New York, Apr 19 02:59
Shanghai, Apr 19 14:59 | Tokyo, Apr 19 15:59 | Sydney, Apr 19 17:59

ЦВК припинила повноваження Чернівецької ОВК

ЦВК припинила повноваження Чернівецької ОВК




5 січня 2011 в 11:34 - Ілона Чіркова


ЦВК припинила повноваження Чернівецької ОВК

4 січня відбулося засідання Центральної виборчої комісії, яке провів її Голова Володимир Шаповал.



Затверджено Орієнтовний план роботи Центральної виборчої комісії на перше півріччя 2011 року.

Комісія розглянула одержані матеріали стосовно нереєстрації Чернівецькою обласною виборчою комісією відповідно до Закону про місцеві вибори депутатом Чернівецької обласної ради Шемчука В.М., який згідно з протоколом Чернівецької обласної виборчої комісії про результати виборів депутатів Чернівецької обласної ради в одномандатному мажоритарному виборчому окрузі № 24 від 6 листопада 2010 року набрав найбільшу кількість голосів виборців.

Зокрема, Шемчук В.М. 9 листопада 2010 року подав до зазначеної виборчої комісії заяву про реєстрацію його депутатом Чернівецької обласної ради, в якій зазначив про відсутність у нього іншого представницького мандата, а також копію паспорта громадянина. Однак постановою Чернівецької обласної виборчої комісії від 9 листопада 2010 року № 31  Шемчуку В.М. відмовлено у реєстрації.

Чернівецький окружний адміністративний суд постановою від 12 листопада 2010 року за позовом Шемчука В.М. визнав протиправною та скасував постанову Чернівецької обласної виборчої комісії від 9 листопада 2010 року № 31. Проте й після розгляду питання про виконання постанови Чернівецького окружного адміністративного суду від 12 листопада 2010 року Чернівецька обласна виборча комісія постановою від 16 листопада 2010 року відмовила Шемчуку В.М. в задоволенні заяви про реєстрацію його депутатом Чернівецької обласної ради у зв’язку з тим, що до Чернівецької обласної виборчої комісії 8 листопада 2010 року надійшло повідомлення Брусницької сільської виборчої комісії Кіцманського району Чернівецької області про обрання  Шемчука В.М. депутатом сільської ради в одномандатному виборчому окрузі № 12.  Попри надання Шемчуком В.М. усіх необхідних документів та довідки про відсутність у нього іншого представницького мандата, навіть після повторних його звернень до суду за захистом своїх порушених прав зазначена комісія так і не прийняла рішення про реєстрацію його депутатом Чернівецької обласної ради.

Як зазначила доповідач з цього питання заступник Голови Комісії Жанна Усенко-Чорна, за наявності кількох судових рішень, які набрали законної сили, щодо визнання протиправними та скасування рішення Чернівецької обласної виборчої комісії щодо відмови в реєстрації депутатом Чернівецької обласної ради Шемчука В. М., всупереч вимогам частини п’ятої статті 124 Конституції України та частини восьмої статті 90 Закону ця комісія приймала рішення, які по суті повторювали попередні рішення, визнані судом протиправними, чим порушувала виборчі права громадян України.

Як встановлено судом та вбачається з наявних у Центральній виборчій комісії матеріалів, Шемчуком В.М. подано до Чернівецької обласної виборчої комісії документи, необхідні для реєстрації депутатом Чернівецької обласної ради, відповідно до вимог законодавства. При цьому Шемчук В.М., обраний депутатом Брусницької сільської ради Кіцманського району Чернівецької області в одномандатному виборчому окрузі № 12, не подавав документи до Брусницької сільської виборчої комісії для реєстрації його депутатом Брусницької сільської ради, тож він  не набув повноважень депутата цієї ради.

Таким чином, Чернівецька обласна виборча комісія неодноразово приймала неправомірні рішення щодо відмови в реєстрації Шемчука В. М. депутатом Чернівецької обласної ради та про визнання його таким, який відмовився від мандата депутата Чернівецької обласної ради, та не виконувала судові рішення, які набрали законної сили, чим систематично та грубо порушувала Конституцію й закони України.

Відтак Центральна виборча комісія достроково припинила повноваження всього складу Чернівецької обласної виборчої комісії у зв’язку із систематичними та грубими порушеннями комісією Конституції України та Закону України "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів".

Суб’єкти подання кандидатур членів комісії, повноваження яких достроково припинено, не пізніше 12 години 6 січня 2011 року мають подати до ЦВК кандидатури для включення до складу Чернівецької обласної виборчої комісії замість вибулих. Прес-служба ЦВК.

ЦВК припинила повноваження Чернівецької ОВК


Новини Статті Аналітика
Депутати заборонили інтерактивні клуби Депутати заборонили інтерактивні клуби Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Дніпроавіа припиняє польоти до Луганська, Чернівців та Ужгорода Дніпроавіа припиняє польоти до Луганська, Чернівців та Ужгорода Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Студенти гуртожитку у Чернівцях матимуть безкоштовний інтернет Студенти гуртожитку у Чернівцях матимуть безкоштовний інтернет Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Чернівецький центральний автовокзал буде на Чернівецький центральний автовокзал буде на "Гравітоні" У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Податківці Чернівців взялись за зимові курорти Податківці Чернівців взялись за зимові курорти Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті