Інвестиції.орг

Kyiv, Mar 19 13:12 | London, Mar 19 11:12 | New York, Mar 19 07:12
Shanghai, Mar 19 19:12 | Tokyo, Mar 19 20:12 | Sydney, Mar 19 22:12

Парламент дозволить держпідприємствам працювати в обхід тендерів

Парламент дозволить держпідприємствам працювати в обхід тендерів




17 травня 2011 в 14:40 - Роман Зайцев


Парламент дозволить держпідприємствам працювати в обхід тендерів

Верховна рада у вівторок планує дозволити бюджетним установам і держпідприємствам фактично обходити вимогу проводити публічні тендерні процедури.



Для проведення закупівель в одного учасника розпорядникам бюджетних коштів, можливо, більше не буде потрібен дозвіл Мінекономрозвитку, оскільки вони самі будуть визначати необхідність таких закупівель, пише газета "Комерсант-Україна".

Видання відзначає, що раніше цю пропозицію підтримав Євросоюз, який вважає за необхідне визначати доцільність закупівлі в одного учасника постфактум.

У разі виявлення незаконної відмови від тендеру держустанові буде загрожувати штраф до 26 тис. гривень.


У понеділок Партія регіонів прискорила прийняття у другому читанні підготовленого урядом законопроекту №7532 про внесення змін до закону "Про здійснення держзакупівель", включивши документ до порядку сесії на вівторок.

Профільний комітет із питань економічної політики вже кілька разів доопрацьовував проект закону, але у ньому все ж залишилися резонансні норми, що нівелюють принцип конкурентного визначення переможця тендерів.

Згідно із порівняльною таблицею правок до другого читання, закупівля товарів, робіт і послуг за держкошти в одного учасника стане доступнішою.

Замовникам процедури не потрібно буде погоджувати її вибір із уповноваженим органом у сфері держзакупівель - Мінекономрозвитку.

Бюджетні установи і держпідприємства самі будуть вирішувати, як витратити бюджетні кошти.

При цьому перелік умов проведення закупівлі в одного учасника запропоновано збільшити з 4 до 7.

Якщо зараз це можливо, зокрема, при виникненні надзвичайної ситуації або відсутності конкуренції, то серед нових умов з‘являться необхідність у проведенні додаткової закупівлі чи придбання товарів на товарних біржах.

Водночас, комітет відхилив ініціативу про електронні торги.

Серед іншого депутати збільшили перелік закупівель, які не підпадають під дію тендерного закону.

За пропозицією Нацбанку члени комітету вирішили не поширювати тендерні обмеження на купівлю-продаж цінних паперів на вторинному ринку та валютні інтервенції.

Без тендеру можна буде вибирати і юридичну компанію - для захисту інтересів України під час урегулювання судових спорів, а також закуповувати корм для циркових тварин.

За рамки закону будуть виведені об‘єкти держцінового регулювання та послуги, що здійснюються Аграрним фондом.

Переглядаються і умови для оприлюднення інформації - тендерна інформація стане менш публічною.

Також введено мінімальний поріг страхування предмета закупівлі - 10 млн. гривень.

Парламент дозволить держпідприємствам працювати в обхід тендерів


Новини Статті Аналітика
Аграрний фонд отримає мільярд на закупівлю вершкового масла і сухого молока Аграрний фонд отримає мільярд на закупівлю вершкового масла і сухого молока В Україні можуть ввести квоти на імпорт автомобілів В Україні можуть ввести квоти на імпорт автомобілів Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Верховна рада хоче ввести маркування нафтопродуктiв Верховна рада хоче ввести маркування нафтопродуктiв Парламент скасував свідоцтва про реєстрацію підприємця Парламент скасував свідоцтва про реєстрацію підприємця ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Держпідприємствами з 1 по 15 травня 2011 р. видобуто на 17% більше вугілля Держпідприємствами з 1 по 15 травня 2011 р. видобуто на 17% більше вугілля Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Рада вирішила розслідувати діяльність Рада вирішила розслідувати діяльність "Лівели" та інших пов’язаних із нею осіб Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Ощадбанк накупив інкасаторських броньованих автомобілів на 100 мільйонів гривень Ощадбанк накупив інкасаторських броньованих автомобілів на 100 мільйонів гривень Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Успіх - це отримання того, що Ви хочете отримати. Щастя - це бажання мати те, чим Ви володієте.

Дейл Карнегі
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті