Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 24 22:02 | London, Apr 24 20:02 | New York, Apr 24 16:02
Shanghai, Apr 25 04:02 | Tokyo, Apr 25 05:02 | Sydney, Apr 25 07:02

Експерти вважають, що платників єдиного податку позбавили права платити ПДВ

Експерти вважають, що платників єдиного податку позбавили права платити ПДВ




1 січня 2011 в 10:06 - Ілона Чіркова


Експерти вважають, що платників єдиного податку позбавили права платити ПДВ

Український уряд ухвалив постанову від 27.12.10. № 1196, якою вніс зміни до чинної з 2000 року Постанови № 507, таким чином позбавивши підприємців - платників єдиного податку права сплачувати податок на додану вартість, повідомила Корреспондент.biz голова об’єднання малого та середнього бізнесу Фортеця Оксана Продан.



Продан повідомила, що ця постанова є продовженням політики, розпочатої Податковим кодексом, щодо обмеження діяльності фізичних осіб - підприємців з юридичними особами, при цьому обмежуються саме виробники товарів і послуг, які не зможуть у разі застосування цієї постанови поставляти свою продукцію споживачам без посередників.

Вона також нагадала, що наприкінці 2008 року вже була спроба обмежити можливість ведення бізнесу виробниками, але підприємці тоді відстояли свої права.

При цьому експерт зазначила, що зараз ніяких питань з обліком і контролем ПДВ немає, адже всі платники ПДВ здають свої декларації і п’ятий додаток до них у електронному вигляді та податківці мають можливість контролювати весь ланцюжок цього податку.

2 грудня 2010 Верховна Рада прийняла Податковий кодекс України з пропозиціями Президента Віктора Януковича. На наступний день Кодекс було підписано Главою держави, а 4 грудня - опубліковано. Зазначимо також, що прийняття документа супроводжувалося масовими протестами підприємців по всій Україні.

Нагадаємо, що в новому Податковому кодексі залишається існуюча спрощена система оподаткування (єдиний податок), у частині оподаткування суб’єктів малого підприємництва до моменту внесення змін до розділу XІ Податкового Кодексу.

Експерти вважають, що платників єдиного податку позбавили права платити ПДВ


Новини Статті Аналітика
Кабмін змінив порядок нарахування ПДВ Кабмін змінив порядок нарахування ПДВ Необхідність аудиту в особистому прибутковому оподаткуванні Необхідність аудиту в особистому прибутковому оподаткуванні Тижневий огляд ринку ОВДП - 06.04.2011 Тижневий огляд ринку ОВДП - 06.04.2011
У Податковій хваляться, що підприємців стає більше У Податковій хваляться, що підприємців стає більше Податкове стимулювання забезпечення інноваційної діяльності Податкове стимулювання забезпечення інноваційної діяльності Тижневий огляд ринку ОВДП - 29.03.2011 Тижневий огляд ринку ОВДП - 29.03.2011
Квитки на Євро-2012 не обкладатимуться ПДВ Квитки на Євро-2012 не обкладатимуться ПДВ Формування фінансової ланки інноваційної інфраструктури Формування фінансової ланки інноваційної інфраструктури Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Уряд заклав у Податковий кодекс поступки для Уряд заклав у Податковий кодекс поступки для "спрощенців" Фінансові та боргові проблеми американських штатів Фінансові та боргові проблеми американських штатів ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Мiнiстерство енергетики хоче обнулити ПДВ на імпорт нафти і нафтопродуктів Мiнiстерство енергетики хоче обнулити ПДВ на імпорт нафти і нафтопродуктів Гармонізація податкових систем Гармонізація податкових систем Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Світ належить оптимістам, песимісти – тільки глядачі.

Ф.Гізо
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті