Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 18:56 | London, Apr 25 16:56 | New York, Apr 25 12:56
Shanghai, Apr 26 00:56 | Tokyo, Apr 26 01:56 | Sydney, Apr 26 03:56

Держава хоче одноосібно грати з українцями в азартні ігри

Держава хоче одноосібно грати з українцями в азартні ігри




29 квітня 2011 в 14:20 - Роман Зайцев


Держава хоче одноосібно грати з українцями в азартні ігри

До Верховної ради внесено законопроект про посилення державного контролю над проведенням лотерей.



Згідно з "Законопроекту про регулювання фінансової діяльності в сфері державних лотерей", авторами якого виступили депутати Юрій Полунєєв і Олег Царьов, держава отримає монопольне право на організацію і проведення лотерейної діяльності, пише газета "Дело".

Як запевняють розробники законопроекту, у багатьох країнах Європи лотерейна сфера добре налагоджена й приносить прибуток державі.

Тому введення класичної монопольної власності на лотерейну діяльність допоможе значно збільшити статтю доходів у цій сфері.


Якщо цей законопроект втілять в життя, держава зможе отримувати набагато більше прибутку, ніж отримує на сьогодні.

Прогнозний рівень доходів від лотерей на 2015 рік становить 1 млрд. гривень, що перевищує реальний сьогоднішній прибуток уп‘ятеро.

Введення нового законопроекту дозволить також створити 25,5 тис. додаткових робочих місць.

Новим законопроектом планується заборонити проведення будь-яких, крім державних, лотерей.

Його розробники кажуть, що поганий імідж однієї лотереї кидає тінь на всю лотерейну систему.

Тому посилення правил організації лотерейної діяльності призведе до поліпшення іміджу лотереї в цілому, забезпечуючи чесність і прозорість гри.

У разі вступу закону в силу, претендентам на статус оператора лотереї доведеться пройти жорсткий відбір на конкурсній основі, критеріями якого є якість надаваних послуг.

Законопроектом передбачена низка обмежень.

По-перше, це стосується негативного впливу лотерейної гри на населення, що полягає в обмеженні попиту на лотерейні ігри з метою не допустити безконтрольного розвитку азартного бізнесу і запобігти таким негативним наслідкам, як лудоманія.

Автори відзначають, що у низці європейських країн існують вікові цензи на участь у лотерейних іграх, які коливаються віком гравця від 18 до 25 років.

Існує також тенденція до збільшення вікового бар‘єру.

Документ встановлює жорсткі обмеження і на проведення реклами лотерей, а також розміщення її поблизу від дитячих установ і спеціалізованих дитячих виданнях.

Передбачається також змінити механізми використання прибутку та контролю над цим процесом з боку держави.

Новим законопроектом передбачена адміністративна відповідальність за порушення законодавства, розміри якої залежать від виду порушень.

Відповідно до цього законопроекту, відповідальність мають нести й особи, які не є операторами або розповсюджувачами лотерей, але використовують в деяких видах своєї діяльності слово "лотерея".

Держава хоче одноосібно грати з українцями в азартні ігри


Новини Статті Аналітика
Янукович полегшив відкриття бізнесу Янукович полегшив відкриття бізнесу Верховна рада спростила правила для девелоперів Верховна рада спростила правила для девелоперів Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Верховна рада хоче ввести маркування нафтопродуктiв Верховна рада хоче ввести маркування нафтопродуктiв В Україні можуть ввести квоти на імпорт автомобілів В Україні можуть ввести квоти на імпорт автомобілів ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Парламент дозволить держпідприємствам працювати в обхід тендерів Парламент дозволить держпідприємствам працювати в обхід тендерів Парламент скасував свідоцтва про реєстрацію підприємця Парламент скасував свідоцтва про реєстрацію підприємця Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Рада вирішила розслідувати діяльність Рада вирішила розслідувати діяльність "Лівели" та інших пов’язаних із нею осіб Виселяти українців із власного житла можуть тепер навіть у разі Виселяти українців із власного житла можуть тепер навіть у разі "суспільних потреб" I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Аграріям хочуть ввести податкові канікули Аграріям хочуть ввести податкові канікули Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті