Інвестиції.орг

Kyiv, Mar 19 10:44 | London, Mar 19 08:44 | New York, Mar 19 04:44
Shanghai, Mar 19 16:44 | Tokyo, Mar 19 17:44 | Sydney, Mar 19 19:44

Депутати схвалили антирейдерський законопроект

Депутати схвалили антирейдерський законопроект




20 травня 2011 в 18:00 - Роман Зайцев


Депутати схвалили антирейдерський законопроект

Верховна рада, 20 травня, в першому читанні прийняла законопроект, яким передбачається внесення змін до законодавства для протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств.



За законопроект про внесення відповідних змін до деяких законодавчих актів проголосували в першому читанні 246 народних депутатів з 298 зареєстрованих у залі, передає "Інтерфакс-Україна".

У законопроекті пропонується врегулювати питання, пов‘язані з удосконаленням створення та діяльності ліквідаційної комісії, а також порядку проведення ліквідації юридичної особи.

Зокрема, пропонується внести зміни до Господарського процесуального кодексу України, що стосується надання державній комісії з цінних паперів та фондового ринку експертного висновку в разі його вимоги господарським судом.

Крім того, в законопроекті пропонується надати цій комісії право здійснювати експертний висновок у справах, які розглядаються Господарським судом.

У законопроекті також пропонується внести зміни до Господарського процесуального кодексу в частині розгляду заяв про забезпечення позовів справ, предметом яких є оскарження рішення товариств зборів господарського товариства.

Законопроект передбачає доповнити Цивільний кодекс України в частині застосування позовної давності в 1 рік стосовно оскарження рішень органів господарського товариства.

Крім того, законопроект пропонує встановити норму про узгодження з уповноваженою особою акціонерів або учасників товариства з обмеженою або додатковою відповідальністю плану санації або мирової угоди, у разі, якщо таким планом санації передбачено обмін зобов‘язань боржника на акції боржника.

Законопроект також пропонує передбачити, що запровадження реєстрів власників іменних цінних паперів акціонерних товариств, частка держави у статутних фондах яких становить понад 50%, повинно здійснюватися юридичною особою, що одержали в установленому порядку ліцензію на ведення таких реєстрів власників іменних цінних паперів, які визначаються Кабінетом міністрів.

Депутати схвалили антирейдерський законопроект


Новини Статті Аналітика
Верховна рада обклала митом експорт зерна Верховна рада обклала митом експорт зерна Верховна Рада хоче ввести кримінальну відповідальність за маніпуляції на фондовому ринку Верховна Рада хоче ввести кримінальну відповідальність за маніпуляції на фондовому ринку Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
ВР ухвалила у другому читанні та в цілому проект Повітряного кодексу ВР ухвалила у другому читанні та в цілому проект Повітряного кодексу Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Депутати заборонили інтерактивні клуби Депутати заборонили інтерактивні клуби Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Верховна рада розгляне сьогодні введення мит на експорт зерна Верховна рада розгляне сьогодні введення мит на експорт зерна Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Парламент дозволив саджати за незаконне розголошення інсайдерської інформації Парламент дозволив саджати за незаконне розголошення інсайдерської інформації У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Як байка, так і життя ціниться не за довжину, а за зміст.

Сенека
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті