Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 23 17:12 | London, Apr 23 15:12 | New York, Apr 23 11:12
Shanghai, Apr 23 23:12 | Tokyo, Apr 24 00:12 | Sydney, Apr 24 02:12

Азаров зареєстрував в Парламенті проект Повітряного кодексу

Азаров зареєстрував в Парламенті проект Повітряного кодексу




21 вересня 2010 в 09:45 - Роман Зайцев


Азаров зареєстрував в Парламенті проект Повітряного кодексу

У Верховній раді сьогодні, 20 вересня, зареєстровано проект Повітряного кодексу України. Як повідомляється на офіційному сайті парламенту, законопроект має реєстраційний номер 7144.  



Ініціатор законопроекту - Кабінет міністрів на чолі з прем‘єр-міністром Миколою Азаровим. Як повідомлялося, 2 вересня Кабінет міністрів затвердив новий проект Повітряного кодексу.

За інформацією Міністерства транспорту і зв`язку, новий проект Повітряного кодексу значно покращить умови для пасажирів авіаційного транспорту.

У новому проекті чітко прописані обов`язки авіакомпанії перед пасажирами, чого немає в діючому Повітряному кодексі.

Згідно з документом, авіакомпанія несе відповідальність за втрату або шкоду, завдану при перевезенні пасажирів, багажу, вантажу і пошти. Це буде закріплене на вищому законодавчому рівні, а не тільки прописано в правилах перевезення пасажирів і багажу.

Документ надає право пасажирові на компенсацію та іншу допомогу від авіаперевізника у разі відмови взяти на борт, відміни польоту, тривалої затримки вильоту і зниження класу обслуговування.

Дотримання авіаперевізниками правил перевезень пасажирів, багажу і вантажів контролюватиме урядовий орган з питань цивільної авіації (Державіаадміністрація).

З метою захисту громадян, які користуються авіаційним транспортом, від несподіваних відмін регулярних рейсів, авіаперевізники зобов`язані проінформувати авіаційне відомство про припинення регулярних повітряних перевезень за 30 днів до запланованої дати припинення із зазначенням причин.

Ще одним нововведенням є можливість організовувати суспільно важливі перевезення пасажирів, враховуючи потреби розвитку транспортної системи України.

Тобто авіаційне відомство може ухвалити рішення про обслуговування певного маршруту навіть з незначним повітряним рухом, проте важливим для міста чи регіону.

При цьому авіаперевізник має дотримуватися встановлених вимог, зокрема, щодо безперервності й регулярності повітряних перевезень, а також їх обсягу і тарифів на перевезення.

В обмін на це урядовий орган, відповідальний за цивільну авіацію, має право обмежити доступ до повітряної лінії, яка обслуговується в рамках суспільно-важливого зобов`язання, тільки для одного авіаперевізника, забезпечивши цим його виняткове право на обслуговування цього маршруту на строк до трьох років.

Як відзначають в міністерстві, це дозволить стимулювати розвиток внутрішніх маршрутів і підвищити популярність авіаційного транспорту серед населення.

Крім того, проект спрямований на покращення умов користування авіаційним транспортом для пасажирів з обмеженою рухливістю (інвалідів).

Як зазначали у міністерстві, таким чином, новий проект Повітряного кодексу України відповідає вимогам всіх європейських і міжнародних організацій, зокрема: Міжнародної організації цивільної авіації (ІКАО), Європейської конференції цивільної авіації (ЕКГА), Європейської організації з безпеки аеронавігації (Євроконтроль), Федеральної авіаційної адміністрації США (ФАА).

Азаров зареєстрував в Парламенті проект Повітряного кодексу


Новини Статті Аналітика
Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Верховна рада спростила правила для девелоперів Верховна рада спростила правила для девелоперів Огляд українських ринків за 04.02.2011. Підсумки тижня Огляд українських ринків за 04.02.2011. Підсумки тижня
Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів Уряд хоче корпоратизувати підприємства авіабудування для підвищення конкуренції Уряд хоче корпоратизувати підприємства авіабудування для підвищення конкуренції Огляд українських ринків за 31.01.2011.Світова кон’юнктура визначає динаміку вітчизняних ринків Огляд українських ринків за 31.01.2011.Світова кон’юнктура визначає динаміку вітчизняних ринків
Уряд готує формулу Уряд готує формулу "3+1" з митним союзом В Україні можуть ввести квоти на імпорт автомобілів В Україні можуть ввести квоти на імпорт автомобілів Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Уряд до осені планує розробити схему реструктуризації та реорганізації Уряд до осені планує розробити схему реструктуризації та реорганізації "Нафтогазу" Виселяти українців із власного житла можуть тепер навіть у разі Виселяти українців із власного житла можуть тепер навіть у разі "суспільних потреб" ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Уряд обіцяє гасити 100% кредиту за українські автобуси Уряд обіцяє гасити 100% кредиту за українські автобуси Коломойський придбав ще одну авіакомпанію Коломойський придбав ще одну авіакомпанію Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Успіх спочатку вимагає десять часткою зусиль, щоб отримати одну частку результату. Після того, як Ви впораєтеся з цим - станете постійно отримує десять часткою результату при одній частці зусиль.

Чарльз Гивенс
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті