Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 19 16:03 | London, Apr 19 14:03 | New York, Apr 19 10:03
Shanghai, Apr 19 22:03 | Tokyo, Apr 19 23:03 | Sydney, Apr 20 01:03

АМКУ може оштрафувати MasterCard за завищені тарифи своїх послуг

АМКУ може оштрафувати MasterCard за завищені тарифи своїх послуг




16 листопада 2010 в 14:40 - Роман Зайцев


АМКУ може оштрафувати MasterCard за завищені тарифи своїх послуг

Антимонопольний комітет України має намір накласти штрафні санкції на компанію MasterCard, якщо вона не знизить вартість тарифів на свої послуги. Про це заявив журналістам в.о. голови АМКУ Юрій Кравченко після засідання комітету.  



Ю.Кравченко зазначив, що у відношенні компанії MasterCard АМКУ проводить розслідування. "Якщо з боку компанії MasterCard не буде такої співпраці як з компанією Visa, у нас є засоби, щоб накласти на неї штраф", - сказав Ю.Кравченко.

Він зазначив, що коли в АМКУ будуть зібрані всі необхідні докази і буде зрозумілою позиція компанії MasterCard щодо того чи виконувати рекомендації АМКУ про зниження тарифів, чи не виконувати, комітет прийме рішення про накладення штрафних санкцій.

Платіжні системи VISA та MasterCard обслуговують близько 85 % емітованих в Україні карток. Голова АМКУ Олексій Костусєв зазначив, що вартість послуг платіжних систем Visa та MasterCard зросла втричі за останні три роки.  «Дослідження тарифної політики цих платіжних систем розпочалось нещодавно. Воно проходить досить складно, оскільки компанії знаходяться далеко за межами України, що створює труднощі у переписці, яку ми вимушені вести. Але ми маємо підстави підозрювати ці компанії в зловживанні монопольним становищем, доведемо дослідження до завершення і поставимо крапку у цій справі. Так, як це було з розслідуванням щодо компанії Western Union», - сказав О.Костусєв.

Він також додав, що тарифами Visa та MasterCard займалися антимонопольні відомства Австрії, Ізраїля, США, Польщі та Нової Зеландії. Сьогодні, крім України, діяльність платіжних систем перевіряється у Великобританії та Швейцарії. А Єврокомісія в 2007 р. ввела заборону на отримання Visa та MasterCard комісійної винагороди під час здійснення платежів у межах Єврозони.

АМКУ може оштрафувати MasterCard за завищені тарифи своїх послуг


Новини Статті Аналітика
АМКУ дозволив Eni зайти на український газовий ринок АМКУ дозволив Eni зайти на український газовий ринок Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
АМКУ дозволив шведам поглинути АМКУ дозволив шведам поглинути "Акцепт Банк" Шведська група SEB, можливо, купить третій банк в Україні Шведська група SEB, можливо, купить третій банк в Україні ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Shell оскаржує в суді штраф на 25 мільйонів Shell оскаржує в суді штраф на 25 мільйонів Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
АМКУ оштрафував АМКУ оштрафував "гречаного" монополіста Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
АМКУ оштрафував АМКУ оштрафував "Хенкель Україна" на 30 тисяч за неправдиву рекламу Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті