Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 19 10:03 | London, Apr 19 08:03 | New York, Apr 19 04:03
Shanghai, Apr 19 16:03 | Tokyo, Apr 19 17:03 | Sydney, Apr 19 19:03

Проблема валют стає дедалі гострішою



6 жовтня 2010 в 11:15 - Христина


Проблема валют стає дедалі гострішою

Прагнення багатьох світових економік обмежити зміцнення своїх валют зростає, що підтверджується заходами Бразилії за кілька днів до зустрічі міністрів фінансів "Великої сімки" у Вашингтоні.  




Наднизькі відсоткові ставки в Європі і Японії, а також очікування того, що Федеральна резервна система США (ФРС) скоро знову почне друкувати гроші і в результаті послабить долар, підвищують важливість валютного питання на порядку денному зустрічі глав міністерств фінансів провідних економік світу, яка відбудеться в п’ятницю.

Очікується, що Міжнародний валютний фонд, який проведе піврічні збори на найближчих вихідних, також обговорить рух валютних ринків з точки зору своєї місії переконати країни співпрацювати заради стабільного зростання світової економіки.

МВФ аналізує політику держав на предмет протиріч і має намір представити результати останніх досліджень лідерам найбільших країн на майбутніх самітах у столиці Південної Кореї.

"Обговорення почнуться на найближчих вихідних, але, без сумніву, триватимуть до зустрічей міністрів і керівників у Сеулі" - сказав високопоставлений співробітник американського Мінфіну в інтерв’ю журналістам на умовах анонімності.

Тим часом Бразилія в понеділок подвоїла податок на купівлю іноземними інвесторами держоблігацій країни до 4 відсотків, намагаючись приборкати зростаючий реал, що підігрівається високими процентними ставками і товарним бумом.

Повільне зростання економіки і високий рівень безробіття в більшості найбагатших країн роблять їх залежними від експорту, а ослаблення валюти може дати їм торгову перевагу. Японія провела інтервенцію в минулому місяці, щоб послабити єну, після чого ряд економік, що розвиваються, наслідував її прикладу.

Такі країни, як Бразилія, стурбовані тим, що низькі процентні ставки і слабкі курси валют в багатих регіонах змусять інвесторів переміщатися на ринки, що розвиваються, створюючи непередбачуваний потік гарячих грошей, який може підстьобнути інфляцію і привести до роздування цін на активи.

Для "Великої сімки" і МВФ завдання зараз полягає в тому, щоб запобігти такій ситуації, коли країни беруть політику, що враховує виключно власні інтереси, але завдає шкоди іншим.

 

Проблема валют стає дедалі гострішою


Новини Статті Аналітика
Через неякісні будинки Україна витрачає у 2,5 рази більше тепла, ніж Європа Через неякісні будинки Україна витрачає у 2,5 рази більше тепла, ніж Європа Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Обзор фондового рынка 14.07.2011_PreMarket Обзор фондового рынка 14.07.2011_PreMarket
У США зріс дохід від реклами в кінотеатрах У США зріс дохід від реклами в кінотеатрах Актуальні напрями інвестиційних проектів Актуальні напрями інвестиційних проектів Огляд вітчизняного фондового ринку за 10.05.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 10.05.2011 від ІГ Сократ
Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 26.04.2011. Падіння при низькій активності Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 26.04.2011. Падіння при низькій активності
Рівень безробіття в зоні євро в квітні не змінився і склав 9,9% Рівень безробіття в зоні євро в квітні не змінився і склав 9,9% Критерії та чинники формування інноваційного ландшафту Карпатського єврорегіону Критерії та чинники формування інноваційного ландшафту Карпатського єврорегіону Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 18.04.2011. Китай піднімає норму резервування Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 18.04.2011. Китай піднімає норму резервування
У Німеччині рівень безробіття в травні 2011 р. склав 7% У Німеччині рівень безробіття в травні 2011 р. склав 7% Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.04.2011. Китай публікує дані про високі темпи інфляції Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.04.2011. Китай публікує дані про високі темпи інфляції

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті