Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 18 03:27 | London, Apr 18 01:27 | New York, Apr 17 21:27
Shanghai, Apr 18 09:27 | Tokyo, Apr 18 10:27 | Sydney, Apr 18 12:27

Посол США вважає, що Україна порушила домовленість із МВФ при створенні Центрального депозитарію

Посол США вважає, що Україна порушила домовленість із МВФ при створенні Центрального депозитарію
Рейтинг: 0
Голосів: 0




24 березня 2011 в 12:00 - Роман Зайцев


Посол США вважає, що Україна порушила домовленість із МВФ при створенні Центрального депозитарію

Посол США в Україні Джон Тефт вважає, що створення Центрального депозитарію на базі ВАТ "Національний депозитарій України" (НДУ) суперечить домовленостям між урядом України і Міжнародним валютним фондом щодо створення Центрального депозитарію цінних паперів.



Про це ідеться в листі Тефта на ім‘я віце-прем‘єра Сергія Тігіпка від 23 лютого, повідомляє агентство УНІАН.

Як сказано в листі, "упродовж останніх 10 років Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) і Світовий банк надавали підтримку формуванню Центрального депозитарію цінних паперів, переважна частка в якому має перебувати у приватній власності. Практичним втіленням цієї роботи стало створення Всеукраїнського депозитарію цінних паперів (ВДЦП) - ефективноъ і прозороъ організації, в якій збалансовано представлені інтереси учасників ринку і держави, котра не вимагає підтримки за рахунок коштів державного бюджету".

Тефт зазначає, що кінцевим результатом цього процесу мало стати юридичне визнання ВДЦП як центрального депозитарія, що в нинішній ситуації дало б вирішальний імпульс у питаннях забезпечення стабільності фондового ринку України, додання стійкості його розвитку.

Відповідно до домовленості з МВФ уряд України погодився створити центральний депозитарій на базі ВДЦБ, відзначає посол США.

Проте, мовиться в листі, "нещодавно апаратом прем‘єр-міністра України була сформована робоча група, метою діяльності якої є створення центрального депозитарію не на базі ВДЦП, а шляхом об‘єднання НДУ з депозитарними функціями Нацбанку України".

На думку Тефта, практична реалізація подібного сценарію може негативно відбитися на довірі інвесторів до України, а також матиме негативний вплив на досягнення довгострокових планів економічного і фінансового розвитку країни.


Окрім цього, плани створення Центрального депозитарію на базі НДУ, який утримується за рахунок коштів держбюджету, розходяться із домовленостями між урядом України і МВФ, наголошує він.

Як повідомлялося, у рамках програми взаємодії України з МВФ 10 грудня 2010 року був підписаний договір, відповідно до якого Україна зобов‘язалася в 2011 році створити єдиний Центральний депозитарій, який повністю відповідатиме міжнародним стандартам, управлятиметься прозоро, базуватиметься на принципах корпоративного управління, які забезпечують збалансоване представництво інтересів учасників ринку і держави, тобто на базі ВДЦП.

Участь держави має полягати виключно у створенні ефективної законодавчо-нормативної бази.

Фінансування Центрального депозитарію за рахунок державних коштів зведене до мінімуму.

4 лютого 2011 року заступник голови Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Віктор Івченко звернувся до прем‘єр-міністра Миколи Азарова із пропозицією створити Центральний депозитарій на базі Національного депозитарію України.

28 лютого 2011 року прем‘єр затвердив склад оргкомітету і заходи щодо створення Центрального депозитарію на базі Національного депозитарію України.

До цієї групи не увійшли представники Всеукраїнського депозитарію цінних паперів, створеного операторами фондового ринку.

Посол США вважає, що Україна порушила домовленість із МВФ при створенні Центрального депозитарію


Новини Статті Аналітика
Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Деякі поради інвестору Деякі поради інвестору Огляд українських ринків за 17.02.2011.  Неспокійний день Огляд українських ринків за 17.02.2011. Неспокійний день
МВФ не має наміру припиняти допомогу Греції МВФ не має наміру припиняти допомогу Греції Окремі аспекти правового статусу компанії з управління активами інституту спільного інвестування Окремі аспекти правового статусу компанії з управління активами інституту спільного інвестування Підсумки торгового дня від інтернет-брокера iTrader Підсумки торгового дня від інтернет-брокера iTrader
Греція може не отримати наступного траншу фінансової допомоги від МВФ Греція може не отримати наступного траншу фінансової допомоги від МВФ Цільові облігації у фінансовому механізмі формування житлового фонду Цільові облігації у фінансовому механізмі формування житлового фонду Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 16.02.2011. Японський ринок підтверджує реноме одного із найбільш привабливих Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 16.02.2011. Японський ринок підтверджує реноме одного із найбільш привабливих
Сербія хоче попросити у МВФ допомоги у 1 мільярд євро Сербія хоче попросити у МВФ допомоги у 1 мільярд євро Розвиток інвестиційної діяльності: стратегії і умови їхньої реалізації Розвиток інвестиційної діяльності: стратегії і умови їхньої реалізації Підсумки понеділка від інтернет-брокера iTrader Підсумки понеділка від інтернет-брокера iTrader
Янукович каже, що Україна має намір продовжити співпрацю з МВФ Янукович каже, що Україна має намір продовжити співпрацю з МВФ Роль комерційних банків у розвитку інфраструктури фондового ринку Роль комерційних банків у розвитку інфраструктури фондового ринку Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Про нас думають погано лише ті, хто гірше нас, а ті хто краще нас ... Їм просто не до нас.

Омар Хайям
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті