Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 16 19:39 | London, Apr 16 17:39 | New York, Apr 16 13:39
Shanghai, Apr 17 01:39 | Tokyo, Apr 17 02:39 | Sydney, Apr 17 04:39

Почався процес створення Центрального депозитарію

Почався процес створення Центрального депозитарію




4 березня 2011 в 20:09 - Роман Зайцев


Почався процес створення Центрального депозитарію

Національний депозитарій (НДУ) заручився підтримкою уряду, президента та Нацбанку в питанні отримання статусу Центрального депозитарію (ЦД).



Підконтрольний регулятору фондового ринку депозитарій не тільки отримає від Нацбанку повноваження з обліку держоблігацій, але і почне вести облік всіх цінних паперів у країні, пише газета "Комерсант-Україна".

Видання посилається на план "Заходів щодо створення Центрального депозитарію цінних паперів і запровадження системи клірингу за договорами з цінними паперами на фондовому ринку", схвалений на останньому засіданні урядової робочої групи і погоджений з прем‘єр-міністром Миколою Азаровим.

Згідно із документом, до 31 березня має бути прийнятий закон про створення Центрального депозитарію цінних паперів на основі чинного Національного депозитарію.

ЦД отримає "виняткові повноваження з обслуговування емітентів за всіма випущеними ними в Україні цінних паперів в бездокументарній формі, зберігання глобальних сертифікатів та тимчасових глобальних сертифікатів".

Закон позбавить Нацбанк можливості депозитарного обслуговування розміщення, обігу та погашення державних облігацій.

За даними видання, ця ідея узгоджена з адміністрацією президента і НБУ.

Уже наступного тижня НДУ повинен оголосити про збори акціонерів, які планується провести до 30 квітня.

На них необхідно "внести зміни до рішення зборів акціонерів НДУ від 9 серпня 2007 року про збільшення статутного капіталу".

Як відомо, тоді було вирішено наростити капітал на 73,2 млн. гривень, проте пізніше НДУ відкликав документи про реєстрацію проспекту емісії.

До 30 квітня НДУ, ДКЦПФР і Фонд держмайна повинні підготувати проект розпорядження Кабміну про поліпшення матеріальної бази депозитарію, яке планується затвердити до 30 травня.

Зокрема, заплановано виділення додаткових приміщень НДУ, який зараз орендує приміщення у Держфінпослуг.

Додаткові ресурси дозволять провести повноцінне об‘єднання НДУ та депозитарію Нацбанку.

До 15 серпня Мінфін зобов‘язаний розірвати договір про обслуговування емісійних цінних паперів із Нацбанком і укласти аналогічну угоду з НДУ.

До 30 вересня заплановане виконання останнього заходу плану: глобальні сертифікати, які були депоновані в Нацбанку, будуть передані в НДУ та враховані на рахунках зберігачів.

Почався процес створення Центрального депозитарію


Новини Статті Аналітика
Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Уряд хоче корпоратизувати підприємства авіабудування для підвищення конкуренції Уряд хоче корпоратизувати підприємства авіабудування для підвищення конкуренції Огляд українських ринків за 04.02.2011. Підсумки тижня Огляд українських ринків за 04.02.2011. Підсумки тижня
Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів В Україні можуть ввести квоти на імпорт автомобілів В Україні можуть ввести квоти на імпорт автомобілів Огляд українських ринків за 31.01.2011.Світова кон’юнктура визначає динаміку вітчизняних ринків Огляд українських ринків за 31.01.2011.Світова кон’юнктура визначає динаміку вітчизняних ринків
Нацбанк Білорусі з 1 червня 2011 р. підвищує ставку рефінансування до 16% річних Нацбанк Білорусі з 1 червня 2011 р. підвищує ставку рефінансування до 16% річних Виселяти українців із власного житла можуть тепер навіть у разі Виселяти українців із власного житла можуть тепер навіть у разі "суспільних потреб" Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Уряд готує формулу Уряд готує формулу "3+1" з митним союзом Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Уряд до осені планує розробити схему реструктуризації та реорганізації Уряд до осені планує розробити схему реструктуризації та реорганізації "Нафтогазу" Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті