Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 19 14:49 | London, Apr 19 12:49 | New York, Apr 19 08:49
Shanghai, Apr 19 20:49 | Tokyo, Apr 19 21:49 | Sydney, Apr 19 23:49

Мінфін випустить ОВДП для оплати акцій додаткової емісії "Нафтогазу"

Мінфін випустить ОВДП для оплати акцій додаткової емісії "Нафтогазу"




24 березня 2011 в 15:00 - Роман Зайцев


Мінфін випустить ОВДП для оплати акцій додаткової емісії "Нафтогазу"

Міністерство фінансів випустить ОВДП на 8,5 мільярда гривень для оплати ними акцій додаткової емісії НАК "Нафтогаз Україна".



Відповідне доручення Кабінет міністрів віддав Мінфіну розпорядженням №211 від 11 березня 2011 року "Про затвердження фінансового плану та основних показників руху коштів НАК "Нафтогаз України" як окремої юридичної особи на 2011 рік", яке опубліковано в четвер.

Текст самого фінансового плану в публікації відсутній, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Згідно з розпорядженням, Міненерговугілля у разі несвоєчасного або не в повному обсязі здійснення заходів, передбачених планом співпраці уряду з МВФ на 2011 рік та включених до фінплану компанії, подасть пропозиції про коригування фінплану.

Як повідомлялося, план співпраці уряду і МВФ передбачає підвищення цін на природний газ для населення і підприємств теплокомуненерго.

Капіталізувати "Нафтогаз Україна" за рахунок випуску ОВДП розпочав уряд Юлії Тимошенко влітку 2009 року.

Спочатку він прийняв постанову про збільшення статутного капіталу "Нафтогазу України" на 18,6 мільярда гривень - до 24,165 мільярда гривень.

НАК згодом почав продавати облігації або укладати угоди РЕПО з банками, що дозволило йому сплатити закупівлю російського газу.

У грудні 2009 року уряд прийняв ще одну постанову про докапіталізацію НАК за рахунок ОВДП на 12 мільярдів гривень, однак воно було виконано лише частково: "Нафтогаз" отримав ОВДП на 5,776 мільярда гривень.

Потім вже уряд Миколи Азарова в жовтні 2010 року вирішив капіталізувати "Нафтогаз" ще на 7,4 мільярда гривень відповідно до прийнятих в кінці вересня в парламенті поправок до держбюджету-2010, а в січні цього року формалізовано збільшення статутного капіталу НАК до 37,34 мільярда гривень.

В кінці грудня 2010 року уряд вдруге в 2010 році вирішив збільшити статутний капітал "Нафтогазу Україна": на цей раз на 5 мільярдів гривень, однак на практиці її не було реалізовано.

Як і в жовтні облігації випускаються на строк від 5 до 7 років і з номінальною прибутковістю 9,5% річних.

Мінфін випустить ОВДП для оплати акцій додаткової емісії "Нафтогазу"


Новини Статті Аналітика
Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Банківське кредитування в стратегії модернізації та інноваційного розвитку економіки України Банківське кредитування в стратегії модернізації та інноваційного розвитку економіки України Тижневий огляд ринку ОВДП - 06.04.2011 Тижневий огляд ринку ОВДП - 06.04.2011
Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів Уряд хоче корпоратизувати підприємства авіабудування для підвищення конкуренції Уряд хоче корпоратизувати підприємства авіабудування для підвищення конкуренції Тижневий огляд ринку ОВДП - 29.03.2011 Тижневий огляд ринку ОВДП - 29.03.2011
Уряд готує формулу Уряд готує формулу "3+1" з митним союзом В Україні можуть ввести квоти на імпорт автомобілів В Україні можуть ввести квоти на імпорт автомобілів Огляд ринку банківських депозитів в Україні в лютому Огляд ринку банківських депозитів в Україні в лютому
"Нафтогаз України" продав ОВДП на 5 млрд грн "Дельта банку" Виселяти українців із власного житла можуть тепер навіть у разі Виселяти українців із власного житла можуть тепер навіть у разі "суспільних потреб" Тижневий огляд ринку ОВДП - 15.03.2011 Тижневий огляд ринку ОВДП - 15.03.2011
"Нафтогаз" вперше продав ОВДП на 5 мільярдів приватному банку ПДВ-облігації скуповують іноземці ПДВ-облігації скуповують іноземці Тижневий огляд ринку ОВДП - 01.03.2011 Тижневий огляд ринку ОВДП - 01.03.2011

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті